LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
02/05/2024
3 min
0

#17 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

02/05/2024
3 min
0

Elke week zetten we zes opmerkelijke LinkedIn influencers in de schijnwerpers, die actief zijn binnen de sociale- en zorgsector. Deze inspirerende professionals en ervaringsdeskundigen belichten thema's zoals bijvoorbeeld jeugdzorg, gezondheid, trauma en preventie. Hun waardevolle inzichten verdienen absoluut jouw aandacht. We streven ernaar om een krachtige stem te geven aan de voorvechters van verandering en de belangen te behartigen van degenen die mogelijk niet genoeg gehoord worden.

Deze week in de sociale- en zorgsector influencer lijst:

  • Eke Krijnen
  • Chantalle Burgers
  • Amira Yehya
  • Marcel Meijlink
  • Caroline Rasing
  • Grietje van der Heide

Lees hieronder meer over deze zorghelden en waar zij over praten op hun LinkedIn-pagina's. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig een overzicht in je inbox.

Eke Krijnen

Eke Krijnen, taalkundige en docent aan de Universiteit van Amsterdam, deelt haar expertise in essays en opiniestukken in NRC, de Volkskrant en Trouw. Haar boek 'Een echte ouder. Over queer ouderschap' is uitgebracht bij Atlas Contact. Als onderwijsonderzoeker streeft Eke naar gelijke kansen in het onderwijs. Ze zet zich ook in voor betere wetgeving voor meeroudergezinnen, waarvan ze zelf deel uitmaakt. Eke deelt haar inzichten als spreker, moderator en geeft workshops over taalontwikkeling en samenwerking tussen ouders en scholen.

LinkedIn: Eke Krijnen heeft het over verbinding, ouderschap, meeroudergezinnen, queer ouderschap, wetgeving, liefde, ervaringsverhalen, lgbtqa+, heteronormatieve ideeën en meer.

Chantalle Burgers

Chantalle Burgers, huisarts, leefstijlarts, coach en spreker, biedt een liefdevolle, integrale aanpak voor een gezond en gelukkig leven. Met haar trajecten en expertise helpt ze mensen de regie over hun gezondheid en geluk terug te krijgen. Als huisarts heeft ze geleerd dat tijd, aandacht en bewustzijn vaak de beste medicijnen zijn. Dokter Chantalle is opgericht om die ruimte te bieden en mensen voluit te laten genieten van het leven.

LinkedIn: Chantalle Burgers heeft het over gezondheid, eigenaarschap, leefstijl, vitaliteit, geluk, gezondheidszorg, huisartsen, zorg en meer.

Amira Yehya

Amira Yehya is geneeskundestudent, voorzitter bij Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten Amsterdam (VUmc) en ervaringsdeskundige. Als kind onderging ze therapie voor vroegkinderlijk trauma, waarbij boksen haar uitlaatklep werd. Fascinatie voor de stressverlagende werking van boksen leidde tot een VWO-profielwerkstuk en haar eigen boksinterventie, inclusief een documentaire. Amira benadrukt het verschil tussen boksen voor plezier en bokstherapie voor traumaverwerking, waarbij therapeuten aandacht moeten hebben voor subtiele signalen van cliënten. Samen met Erik Jumelet-Boom biedt zij geaccrediteerde nascholing aan over traumasensitieve kickbokstherapie onder de noemer TRAP kickboksen.

LinkedIn: Amira Yehya heeft het over mentale gezondheid, vechtsport, trauma, zorg, innovatie, therapie, kickbokstherapie, zorgprofessionals, ggz en meer.

Marcel Meijlink, opgeleid door internationale NLP-grondleggers zoals Dr. John Grinder, Anthony Robbins en Carmen Bostic St. Clair, is medeoprichter van UNLP. Als Internationaal gecertificeerd NLP-trainer leidt hij jaarlijks een diverse groep op, van NLP Coaches tot Familieopstellers. Hij koestert de dagelijkse mogelijkheid om anderen te begeleiden op het pad van persoonlijke en professionele groei. Met ruim 20 jaar ervaring geniet hij nog steeds enorm van zijn werk.

LinkedIn: Marcel Meijlink heeft het over NLP, persoonlijke ontwikkeling en groei, coaching, training, leiderschap, verbinding, systemen & dynamieken, familieopstellingen en meer.

Caroline Rasing

Caroline Rasing, eigenaar van CareFashion, ontwierp het "menswaardige" Plukpak als reactie op de behoeften van haar man, die leed aan Alzheimer. Na ontevredenheid over bestaande plukpakken ontwikkelde ze het comfortabele en veilige Plukpak 2.0. Deze kleding draagt bij aan welzijn en eigenwaarde in psychogeriatrische instellingen en de geestelijke gezondheidszorg. Zorgprofessionals ontdekken de verbeteringen, en mantelzorgers worden uitgenodigd om samen het leven van hun dierbaren te verrijken.

LinkedIn: Caroline Rasing heeft het over alzheimer, fashion, menswaardigheid, mens centraal, zorgprofessionals, mantelzorg, oplossingen en meer.

Grietje van der Heide

Grietje (Grace) van der Heide, ervaringsdeskundige, zorgpionier, SI life coach en professioneel fotografe, deelt haar passie voor het vastleggen van mooie momenten. Geïnspireerd door haar moeder's strijd met Frontotemporale dementie, combineert ze haar fotografie met het verlangen anderen te helpen. Ze heeft het boek "13 Mooie Mensen en hun verdwenen woorden" geschreven voor mensen met dementie en creëerde de MEM-bear voor liefde en verbinding. Grietje streeft ernaar om mensen met dementie waardigheid, respect en liefde te tonen.

LinkedIn: Grietje van der Heide heeft het over zorg, dementie, zorgmedewerkers, liefde, verbinding, de mens centraal, persoonlijke gebeurtenissen en meer.

Ook op de lijst van sociale-zorg influencers?

Groei met ons mee, wordt auteur op Gezondheid.nl

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg.

Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties