Nivel: aantal gevallen van schurft blijft hoog
in Nieuws
0 min. leestijd

Nivel: aantal gevallen van schurft blijft hoog

DEN HAAG (ANP) - Relatief veel mensen hebben last van schurft. Het aantal besmettingen ligt al sinds het begin van het jaar hoger dan vorig jaar. Even daalde het aantal gevallen iets, maar in de afgelopen weken loopt het cijfer weer op. Het zijn vooral 15- tot 25-jarigen die de aandoening oplopen, meldt kennisinstituut Nivel.

In de afgelopen week gingen ongeveer twintig op elke 100.000 mensen met schurft naar de huisarts. Dat is twee keer zo veel als in dezelfde week in 2021 en 2022. Bovendien zien huisartsen al sinds oktober 2021 meer patiënten met schurft dan gebruikelijk.

Patiënten met schurft, ook wel scabiës genoemd, hebben last van allerlei huidproblemen en ernstige jeuk. De ziekte verspreidt zich door de schurftmijt. Het kleine beestje gaat makkelijk over van persoon tot persoon. Schurft is weliswaar ongevaarlijk, maar vaak wel erg vervelend.

Vorig jaar verspreidde schurft zich ook door de introductieweken voor nieuwe studenten. Die weken beginnen binnenkort weer.

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.