Rode Kruis vrij druk in Utrecht en Amsterdam
27 april 2023 
0 min. leestijd

Rode Kruis vrij druk in Utrecht en Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Hulpverleners van het Rode Kruis hebben het op Koningsdag vrij druk, maar een woordvoerder van de hulporganisatie noemt de sfeer gemoedelijk.

In Amsterdam heeft het Rode Kruis 75 mensen op de been op acht verschillende locaties, onder meer in de omgeving van het Vondelpark, bij het Leidseplein en het Homomonument.

In Utrecht heeft het Rode Kruis in de avond en tijdens koningsnacht een aantal onderkoelde slachtoffers geholpen. Vooral als mensen alcohol drinken, ligt onderkoeling op de loer, waarschuwde de hulporganisatie vooraf al. Verder bestond het letsel uit gebroken voeten en enkels. Ook hielpen de EHBO’ers mensen die te veel alcohol hadden gedronken. "Af en toe was er een piek, maar alles is goed verlopen."

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.