LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
03/11/2024
3 min
0

#22 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

03/11/2024
3 min
0

Iedere week onthullen we een nieuwe lijst van invloedrijke LinkedIn-profielen. Deze groep professionals en ervaringsdeskundigen hebben het over onderwerpen, variërend van jeugdzorg en gezondheid tot trauma en preventie. Ze delen inzichten en perspectieven die absoluut het volgen waard zijn. Ons doel is om een krachtige stem te geven aan degenen die pleiten voor verandering en om de belangen te behartigen van degenen die binnen de zorgsector misschien niet gehoord worden.

Deze week in de sociale- en zorgsector influencer lijst:

  • Sam van den Haak
  • Terry Akins
  • Pieter Melsen
  • Nasrien Nasibdar
  • Mohamed el Mesbahe
  • Manou Lourens

Lees hieronder meer over deze zorghelden en waar zij over praten op hun LinkedIn-pagina's.

Sam van den Haak

Sam van den Haak is een veelzijdige spreker die lezingen geeft over verbinding, veerkracht, ondernemen, werkgeluk, en ook over trauma, seksueel misbruik, adoptie, eenzaamheid en suïcide. Als auteur van "Niet geboren op mijn verjaardag" deelt ze haar persoonlijke verhaal om taboeonderwerpen bespreekbaar te maken. Als coach en key-note speaker deelt ze haar inzichten over het zien van anderen, het creëren van een kwalitatief leven, en het doorbreken van belemmeringen. Daarnaast is ze de oprichter van Sam's Pub Quiz, waarmee ze teambuildingsquizzen organiseert voor bedrijven, waarbij personeelsleden elkaar op een nieuwe manier leren kennen en verbinden.

LinkedIn: Sam van den Haak heeft het over gelijkwaardigheid, inclusie, diversiteit, misbruik, ervaringsverhalen, adoptie, kinderhandel, zorg, mentale gezondheid en meer.

Terry Akins

Terry Akins, Sociaal Muzikaal Ondernemer, zet zich al meer dan 10 jaar in als ambassadeur voor kinderen van gedetineerden. Met zijn levensverhaal en ervaring vertegenwoordigt hij dagelijks de stem van deze kinderen, wat resulteert in politieke aandacht en media-aandacht. Na professionalisering in onderwijs en muziektherapie, richt hij zich nu op het brengen van verandering in justitiële en pedagogische organisaties en het onderwijs, met focus op inclusie, herstel, veerkracht en bewustwording. Als muzikant deelt hij zijn passie voor muziek als educatief en emotioneel verbindend instrument.

LinkedIn: Terry Akins heeft het over muziek, verbinding, detentie, jeugd, ouderschap, re-integratie, taboes doorbreken, kwetsbaarheid, herstel, ervaringsverhalen en meer.

Pieter Melsen

Pieter Melsen, geboren en getogen in Nijmegen maar nu woonachtig in Rotterdam, is zedenrechercheur en auteur van het boek 'Sam en het niet-leuke geheim'. Na een grafische opleiding en werkzaam te zijn geweest bij de politie Eenheid Rotterdam, zette hij zijn carrière voort als rechercheur, gespecialiseerd in zedenzaken. Met zijn ervaring als 'studioverhoorder' deelt hij belangrijke inzichten en schreef hij een boek om kinderen bewust te maken en lastige onderwerpen waardoor ze bespreekbaar worden.

LinkedIn: Pieter Melsen heeft het over seksueel misbruik, politie, slachtofferhulp, kinderen, jeugd, kindersmishandeling, bewustwording, zedendelicten, herstel en meer.

Nasrien Nasibdar

Nasrien Nasibdar is een spreker, activist en senior arbeidscoach met een passie voor het doorbreken van taboes rond armoede en huiselijk geweld. Ondanks haar eigen uitdagingen, woont ze met haar vier kinderen in Rotterdam en strijdt ze voor verandering. Met haar oprechte interesse in de behoeften van anderen en haar integere aanpak motiveert ze mensen om door te zetten en het beste uit het leven te halen. Ze gelooft in liefde, begrip en hulp als essentiële middelen voor vooruitgang.

LinkedIn: Nasrien Nasibdar heeft het over armoede, motivatie, doorzettingsvermogen, zorg, jongeren, gelijke kansen, jeugd, Rotterdam en meer.

Mohamed el Mesbahe

Mohamed el Mesbahe, oprichter van Jongerenstichting Hattrick Haarlem en Haarlemmer van het Jaar 2021, is een ware verbinder en motivator. Met zijn stichting biedt hij jongeren extra steun en begeleiding, waarbij positieve begeleiding, concrete doelen en gemeenschapszin centraal staan. Door zijn werk bij Permens heeft Mohamed een breed netwerk onder jongeren in Schalkwijk, Oost en Noord, waardoor hij hen effectief kan begeleiden naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid, met Hattrick als ondersteuning.

LinkedIn: Mohamed el Mesbahe heeft het over jongeren, voetbal, gemeenschap, communitybuilding, verbinding, jongerenwerk, verbinding en meer.

Manou Lourens

Manou Lourens, herstelexpert in niet-aangeboren hersenletsel (NAH), deelt haar persoonlijke reis om bewustzijn te creëren rond de onzichtbare gevolgen van hersenletsel. Na verschillende hersenschuddingen en misdiagnoses koos ze ervoor de regie over haar leven terug te pakken. Nu deelt ze haar verhaal als spreker, coach en consultant om anderen te inspireren en te laten zien dat herstel mogelijk is. Haar ervaringen hebben haar gevormd en haar passie is om anderen hoop te geven en bewustzijn te vergroten binnen de gezondheidszorg.

LinkedIn: Manou Lourens heeft het over geluk, verbinding, mentale gezondheid, hersenletsel, depressie, preventie, burn-out, misdiagnose en meer.

Ook op de lijst? Sluit je aan!

Groei met ons mee, wordt auteur op Gezondheid.nl

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg.

Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties