Jongen is op zoek naar applicaties om mentale gezondheid te verbeteren op mobiel
Mentale Gezondheid
Mentale Gezondheid
06/10/2023
3 min
0

5x Apps om je mentale gezondheid te verbeteren

06/10/2023
3 min
0

Ben jij op zoek naar een applicatie die jou kunnen ondersteunen bij je mentale gezondheid? Zoek dan niet verder! Door bewust te worden van je gevoelens, patronen en behoeften kun je je al een stuk beter voelen. Een applicatie kan je daar best een beetje bij helpen. Er zijn applicaties die jou in contact brengen met een coach, opgeleide psycholoog of die jou met kleine stapjes in de juiste richting kunnen duwen. Check hier de lijst met apps die jou kunnen helpen je mentale gezondheid te verbeteren.

Remente

Remente is en applicatie waarmee je aan eigenlijk alle aspecten van je leven kunt werken die momenteel niet zo goed lopen. Je kunt zelf doelstellingen bepalen of je kiest een aantal die Remente al voor je heeft geselecteerd. Doelstellingen kunnen te maken hebben met je motivatie, productiviteit, relatie, familie, vrienden, fysieke gezondheid, werk of studie, persoonlijke ontwikkeling, hobby’s en geld. Elke doelstelling (goal) kun je opsplitsen in kleine stappen zodat je doelstellingen haalbaar worden. Verder kun je dagelijks bijhouden hoe ‘life balance’ is om zo een overzicht te krijgen aan welke thema’s je nog kunt werken.

Lees hier meer over Remente
Kosten: gratis (beperkt) | Taal: Engels | Beschikbaar: App Store & Google Play

Moodnotes: dagboek voor humeur

Met Moodnotes kun jij je gevoelens en stemmingswisselingen bijhouden. De applicatie is gebaseerd op de wetenschappelijk onderbouwde inhoud van cognitieve gedragstherapie (CGT) en positieve psychologie. Moodnotes vraagt hoe jij je voelt en waarom je je zo voelt. Op deze manier kun je goed bijhouden wat je patronen zijn en wat bepaalde stemmingen kan veroorzaken. Aan de hand van tips kun je vervolgens met deze gevoelens aan de slag. Moodnotes helpt je gezondere denkpatronen te ontwikkelen, nieuwe perspectieven te zien en je zelfbewustzijn te vergroten.

Lees hier meer over Moodnotes

Kosten: €3,99 | Taal: Engels | Beschikbaar: App Store

Moodnotes dagboek voor humeur

Mindler

Via Mindler kun je vanuit je eigen omgeving veilig, vertrouwd en snel in contact komen met een opgeleide online psycholoog. Je hebt een verwijsbrief nodig van je huisarts. Er is een maximale wachttijd van 7 dagen maar vaak kun je dezelfde dag al geholpen worden. De kosten krijg je gewoon vergoed door je basis-zorgverzekering (excl. eigen risico). In Zweden is Mindler de grootste GGZ-aanbieder en in Nederland zijn ze goed op weg om precies hetzelfde te doen.

Lees hier meer over Mindler

Kosten: vergoed vanuit je verzekering | Taal: Nederlands | Beschikbaar: App Store & Google Play


Moodfit

De applicatie is eigenlijk een soort 'alles-in-1 pakket' en heeft niet voor niets in 2020 en 2021 een prijs gewonnen voor beste mentale gezondheidsapplicatie. Aan de hand van een stappenplan ga je met deze app aan de slag met je mentale gezondheid. Je leert je emoties beter begrijpen en je kunt verschillende patronen bijhouden van jezelf. Denk aan je voeding, je slaapritme, je gevoelens en je gedachten. Daarnaast zitten er meditatie- en ademhalingsoefeningen in Moodfit.

Lees hier meer over Moodfit

Kosten: gratis | Taal: Engels | Beschikbaar: App Store & Google Play

VGZ Mindfulness coach

Angst, depressiviteit en irritatie nemen af bij geregeld mediteren. Het werkt goed tegen stress, burn-out en spanningsklachten. Met de VGZ Mindfulness coach applicatie kun je meer dan 70 gratis oefeningen doen voor beginners en gevorderden. Met deze applicatie kun je op een toegankelijke manier kennismaken met mindfulness.

Lees hier meer over VGZ Mindfulness coach

Kosten: gratis | Taal: Nederlands | Beschikbaar: App Store & Google Play

Verbeter je mentale gezondheid

Zelfs tijdens de meest uitdagende momenten is er altijd een sprankje hoop: de kans om te praten, te delen en steun te ontvangen. Het is volkomen natuurlijk om soms behoefte te hebben aan een luisterend oor, of zelfs professionele begeleiding te zoeken om te praten over jouw leven. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden beschikbaar om met iemand te praten en ondersteuning te vinden die aansluit bij jouw specifieke behoeften.

Lees hier hoe je met iemand in contact kunt komen om te praten over je leven.

Ook interessant

Reacties