De gezondheidsvoordelen van elektrisch fietsen
Fysieke Gezondheid
Fysieke Gezondheid
05/30/2024
1 min
0

De gezondheidsvoordelen van elektrisch fietsen

05/30/2024
1 min
0

Voldoende beweging helpt je om gezond te blijven. Soms is het echter lastig om voldoende te bewegen. In ons drukke bestaan is ons schema vaak overvol en dan is de auto snel gepakt. Ook als je moeilijk ter been bent of je conditie niet optimaal is, is de auto verleidelijk. Om fit en in vorm te blijven, is het belangrijk om juist wél de fiets te pakken. Wanneer een reguliere fiets voor jou geen optie meer is, biedt de elektrische fiets uitkomst. Je blijft in beweging, maar dan met een prettig duwtje in de rug.

Hoe een elektrische fiets je gezondheid verbetert

Fietsen verbetert op verschillende manieren je gezondheid. Met een elektrische fiets zal je sneller de fiets pakken en vaak ook langer achter elkaar fietsen. Dit heeft als voordeel dat je meer beweegt en hierdoor sterkere spieren ontwikkelt. Door meer te fietsen verbetert je conditie en daarmee je weerstand.

Tijdens het fietsen ben je lekker buiten in de frisse lucht en als je fietstochten door de natuur maakt, zal je ook heerlijk ontspannen. Dit is uiteraard weer bevorderlijk voor je mentale gezondheid. Dankzij de prettige ondersteuning van de elektrische fiets hoef je je niet overmatig in te spannen en geniet je dus optimaal van de omgeving. Deze ontspanning bevordert je nachtrust en helpt ook om stress te verminderen.

Welke elektrische fiets kies ik?

Bij het uitkiezen van een elektrische fiets is het van belang dat je weet waarvoor je hem gaat gebruiken. Je hebt namelijk de keuze uit een voorwiel- , midden- en achterwielmotor. Ieder motortype heeft weer andere eigenschappen en is geschikt voor ander gebruik.

Elektrische fiets met voorwielmotor

Een elektrische fiets met voorwielmotor heeft meestal een gesloten kettingkast en is hierdoor onderhoudsarm. Een voorwielmotor is vooral geschikt voor dagelijks gebruik op vlak terrein. Belangrijkste pluspunten van een voorwielmotor zijn:

  • Voordelig geprijsd
  • Ruime keuze in het aanbod
  • Stille motor

Elektrische fiets met middenmotor

Bij elektrische fietsen met een middenmotor zit de motor in de trapas verwerkt, wat zorgt voor een lager zwaartepunt en een goede balans. Een middenmotor levert veel vermogen en is dan ook krachtig genoeg voor heuvelachtig terrein. Belangrijkste pluspunten van een middenmotor zijn:

  • De gewichtsverdeling verhoogt de stabiliteit
  • Krachtige ondersteuning, dus ook geschikt voor heuvelachtig landschap
  • Ruime keuze in het aanbod

Elektrische fiets met achterwielmotor

De elektrische fiets voorzien van een achterwielmotor heeft vaak een wat sportiever uiterlijk met (half)open kettingkast en derailleurversnelling. Dit type fiets is dan ook geschikt voor lange en sportieve fietstochten in vlak of heuvelachtig landschap. Belangrijkste pluspunten van een achterwielmotor zijn:

  • Fietsen met meer versnellingen
  • De ondersteuning is ook geschikt voor heuvelachtig terrein
  • Stille motor
Reacties