Borstvoedingscursus
Fysieke Gezondheid
Fysieke Gezondheid
06/10/2023
2 min
0

De meeste nieuwe moeders zijn niet goed voorbereid op het geven van borstvoeding

06/10/2023
2 min
0

Borstvoeding geven. Een natuurlijk proces dat soms zo vanzelfsprekend lijkt, maar dat zeker niet is. Zestig procent van de nieuwe moeders geeft aan niet goed voorbereid te zijn op het geven van borstvoeding. Daar moet verandering in komen, besluiten de oprichters van How About Mom. Ze lanceren de zomer een online cursus waarmee je als aanstaande ouder(s) in twee uur tijd een complete voorbereiding krijgt op het geven van borstvoeding. 

Ben jij voorbereid op het geven van borstvoeding?

“Het geven van borstvoeding is een onderwerp waar nog laagdrempelige, betrouwbare mist, merkten wij. Borstvoeding geven is een natuurlijk proces en daardoor lijkt het soms zo vanzelfsprekend. Maar dat ís het niet”, zegt How About Mom oprichter Frederieke Jacobs.

“Uit een poll onder onze volgers kwam naar voren dat zestig procent van de moeders het gevoel had niet goed voorbereid te zijn op het geven van borstvoeding. Moeders geven aan dat ze veel meer hadden willen weten over de baby goed aanleggen, voedingshoudingen en je productie op gang brengen en op peil houden, en wat te doen bij ongemak of pijn.” 


Een goede voorbereiding is het halve werk

Uit onderzoek blijkt dat een goede voorbereiding de kans op een succesvolle borstvoedingsperiode vergroot, aldus Frederieke. Daarom ontwikkelde How About Mom een online borstvoedingscursus. Het team werkte samen met Céline Moly, een gediplomeerd lactatiekundige IBCLC met tien jaar ervaring. “Borstvoeding is een prachtige ervaring, die de band tussen jou en je baby kan versterken. Omdat het niet altijd even gemakkelijk verloopt, is een goede voorbereiding erg belangrijk. Ik hoop dat iedere moeder trots is wanneer ze ziet hoe haar baby op haar melk groeit en zich ontwikkelt”, zegt Céline Moly.

Online borstvoedingscursus: ondersteuning voor ouders

De online borstvoedingscursus geeft aanstaande moeders en partners een complete voorbereiding op het geven van borstvoeding. “We willen moeders de beste ondersteuning geven, om daarmee hopelijk hun borstvoedingsavontuur te laten slagen”, aldus Anna Jacobs. “Een digitale cursus kun je tijdens je zwangerschap of in de weken daarna bekijken. Op een tijdstip dat jou past, op je telefoon, tablet of laptop. Zo heb je altijd een lactatiekundige als expert binnen handbereik.”

Aanstaande moeders die de cursus hebben gevolgd, weten wat ze kunnen verwachten. “Voorbereiden op borstvoeding zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Dat je feiten van fabels kunt onderscheiden. Dat je steviger in je schoenen staat en hopelijk meer zelfvertrouwen ervaart. Met die voorbereiding vergroot je de kans op een geslaagd borstvoedingsavontuur en dat is iets wat wij alle vrouwen die borstvoeding willen gaan geven toewensen”, aldus Frederieke.

Wat is How About Mom?

De startup How About Mom werd in 2019 opgericht door zussen en ondernemers Frederieke en Anna Jacobs. Het bedrijf startte vanuit een eigen behoefte (“Ik heb in die eerste weken zo vaak gedacht: hoort dit erbij? Ben ik de enige die dit meemaakt?”) en wordt versterkt door een team van medisch inhoudelijke experts, afkomstig uit onder andere de gynaecologie, verloskunde, seksuologie en psychologie. In mei 2020 lanceerde How About Mom de eerste eerlijke moeder-app, een gratis iOS en Android app die nieuwe en aanstaande moeders door het eerste jaar moederschap gidst.

Reacties