LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
01/01/2024
3 min
0

#12 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

01/01/2024
3 min
0

Elke week brengen we een nieuwe lijst samen met toonaangevende LinkedIn-influencers in de sociale- en zorgsector. Deze diverse groep professionals belicht thema's zoals geestelijke gezondheid, maatschappelijk welzijn en innovaties in de zorg. Hun waardevolle inzichten en perspectieven zijn van onschatbare waarde voor de sector. 

Deze week in de sociale- en zorgsector influencer lijst:

  • Zoë Papaikonomou
  • Rogier Hoenders
  • Frederieke Jacobs
  • Mascha Struijk
  • Richard Koekoek
  • Astrid de Bruyn

Lees hieronder meer over deze zorghelden en waar zij over praten op hun LinkedIn-pagina. We blijven wekelijks een nieuwe lijst samenstellen. Heb jij namen die we moeten toevoegen onze lijst? Laat het dan vooral weten in de opmerkingen onderaan dit artikel.

Zoë Papaikonomou

Zoë Papaikonomou is een schrijfster, onderzoeksjournaliste, en docente, gericht op diversiteit, inclusie, en gelijkwaardigheid. Ze is auteur van 'Heb je een boze moslim voor mij?' (2018) en 'De inclusiemarathon' (2021). Haar werk omvat ook de Bonte Was Podcast en de serie 'Hoopvolle Gesprekken' voor Nieuw Wij. Als eigenaar van Diversity Media werkt ze op projectbasis met verschillende instituten, zoals de VU, Nieuw Wij, en de MBO Raad, waar ze bijdraagt aan initiatieven tegen online discriminatie, zoals #DatMeenJeNiet.

LinkedIn: Zoë Papaikonomou heeft het over inclusie, verbinding, macht, diversiteit, rechtvaardigheid, maatschappij, seksisme en meer.

Rogier Hoenders

Rogier Hoenders, psychiater en directeur CIP Lentis, is tevens hoogleraar Spiritualiteit, Leefstijl en Geestelijke Gezondheid aan de Universiteit van Groningen. Hij richt zich op integratieve geneeskunde en leidt onderzoek naar meditatie, leefstijl en natuurlijke middelen voor psychische aandoeningen. Als hoofd van het Lentis Leefstijl Programma benadrukt hij het belang van zingeving binnen leefstijlinterventies. Naast zijn hoogleraarschap blijft Hoenders actief als psychiater in de patiëntenzorg bij Lentis.

LinkedIn: Rogier Hoenders heeft het over zingeving, leefstijl, mentale gezondheid, onderzoek, gezondheid, ggz, zorg en meer.

Frederieke Jacobs

Frederieke Jacobs is een ondernemer, auteur en mede-oprichter van How About Mom. Met meer dan 10 jaar ervaring in ondernemerschap, business development, communicatie, marketing en creatie, richt ze zich op het creëren van oplossingen met echte impact. Als moeder van twee zoons en mede-oprichter van How About Mom, zet ze zich in voor het bieden van betrouwbare informatie, eerlijke verhalen en dagelijkse inspiratie voor (aanstaande) moeders via hun app, boek en online community. Frederieke Jacobs is ook mede-oprichter van SmartHealth.

LinkedIn: Frederieke Jacobs heeft het over ouderschap, gezondheid, zwangerschap, geboorte(zorg), zorginnovatie en meer.

Mascha Struijk

Mascha Struijk, auteur, spreker, en ondernemer, is toegewijd aan het verbeteren van zorg, onderwijs en het sociaal domein door professionals aan te moedigen vanuit het hart te werken. Met meer dan 10 jaar ervaring in ondernemerschap en bedrijfsontwikkeling, biedt ze trainingen en workshops aan professionals in de jeugdzorg. Haar missie is het bevorderen van liefdevolle en gelijkwaardige zorg. Mascha gelooft dat iedereen een verschil kan maken en draagt bij aan een mooiere wereld door professionals te inspireren en te ondersteunen.

LinkedIn: Mascha Struijk heeft het over jeugdhulp, jeugdzorg, ervaringsverhalen, zorgprofessionals, sociaal domein, onderwijs, verbinding en meer.

Richard Koekoek

Richard Koekoek biedt ondersteuning op het gebied van mantelzorg, stress, overbelasting en het verbeteren van mentale veerkracht. Zijn benadering richt zich op persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Met verbinding, luisteren en respectvolle feedback helpt hij anderen de juiste weg te vinden zonder te oordelen. Zijn persoonlijke waarden omvatten verantwoordelijkheid, integriteit, liefde, vrijheid, vernieuwing, vitaliteit, gezondheid, respect en persoonlijke ontwikkeling. Richard heeft expertise in leiderschap, coaching, klantgerichtheid, communicatie, stressmanagement en teamontwikkeling. Zijn doel is het vergroten van veerkracht en het bieden van ondersteuning in uitdagende tijden. Neem contact op voor meer informatie.

LinkedIn: 
Richard Koekoek heeft het over coaching, mantelzorg, zorg, ouderen, zelfzorg, dementie, veerkracht, mentale gezondheid en meer.

Astrid de Bruyn

Astrid de Bruyn, vitaloog en eigenaar van Happinezz Vitaliteit, inspireert en coacht op het gebied van vitaliteit, leefstijl en stress. Met ruim 35 jaar ervaring in de zorg maakte ze een carrièreswitch naar vitaliteit. Astrid, bekend om haar humor en energie, begeleidt individuen, teams en organisaties met workshops en coaching. Haar missie is mensen bewust te maken van hun eigen leiderschap over gezondheid. Als vitaloog, hartcoherentietherapeut, stress- en burn-out coach, en ademcoach maakt Astrid deel uit van de Healthy Crew van 'S Heeren Loo.

LinkedIn: Astrid de Bruyn heeft het over vitaliteit, leefstijl, zorg, verbinding, mentale gezondheid, zelfzorg, gezondheid, zorgprofessionals en meer.

Wil jij ook op de sociale- en zorgsector lijst?

schrijven voor gezondheid.nl als auteur

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg. Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties