Moeder met kind
Fysieke Gezondheid
Fysieke Gezondheid
06/10/2023
1 min
0

Fit worden direct na de bevalling en klachten voorkomen?

06/10/2023
1 min
0

Floor Wijma helpt jonge moeders, aan de hand van haar protocol in video's, stapsgewijs weer fit te worden in 0 tot 12 weken na de bevalling. Het voordeel is dat snel vanuit huis, samen met de baby kan worden gestart. Het gaat dan zeker niet om zware kracht inspannende oefeningen, maar om het leren voelen van bepaalde spieren, op een juiste manier zo symmetrisch mogelijk te bewegen en op te bouwen. Hiermee kan je enorm veel klachten en blessureleed voorkomen en optimaal genieten van het moederschap.

ONVZ beste zorgidee nominatie 

Wijma ontving voor haar protocol in 2017 al een nominatie voor het ONVZ (Nederlandse verzekeringsmaatschappij) beste zorgidee uit handen van Pieter van den Hoogenband. Als fysiotherapeute, manueel therapeute en ervaringsdeskundige van drie prachtige dochters zocht Floor naar programma’s, schema’s, filmpjes met een stapsgewijze opbouw om weer te starten met trainen na een bevalling. Deze vond ze niet. Uiteindelijk bedacht Floor daarom zelf het idee online oefeningen aan te gaan bieden die ervoor zorgen dat vrouwen direct na de bevalling op een juiste, rustige en stapsgewijze manier aan de slag kunnen gaan om zoveel mogelijk klachten te kunnen voorkomen. Deze digitale vorm van oefenen sluit daarmee goed aan op de actuele thema's vitaliteit, eigen regie en digitale zorgtransformatie.

Een online platform waar elke bevallen vrouw bij geholpen kan zijn 

Samen met het team van Fit for the Floor is er gebouwd aan het online platform dat vandaag het levenslicht ziet. Middels een login komt de moeder in een pakket van haar keuze voor een reguliere, aangepast of keizersnede programma. Floor heeft voor elke oefening een filmpje opgenomen en geef daarbij korte uitleg. De oefeningen zijn opgebouwd per week en je kunt pas verdergaan naar de volgende week zodra je de voorgaande oefeningen succesvol en zonder klachten hebt afgerond. Op deze manier doe je nooit teveel. Het platform is overal te gebruiken, op mobiel, tablet of laptop, inloggen kan al voor je bevallen bent, dan ben je startklaar voor de oefeningen in de eerste week na de bevalling.


Floor Wijma: “Ik ben er enorm trots op dat mijn idee nu is omgezet naar een online platform waar elke bevallen vrouw bij geholpen kan zijn. Ik gun het iedere vrouw om zo te kunnen starten na een bevalling en op te bouwen. Hoe minder klachten, hoe meer je kunt genieten van het prille moederschap en hoe sneller je weer ‘Fit for the Floor’ bent!”


Reacties