LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
11/20/2023
3 min
0

#6 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

11/20/2023
3 min
0

Elke week presenteren we een nieuwe reeks invloedrijke LinkedIn-persoonlijkheden in de sociale- en zorgsector. Deze diverse groep zorghelden belicht een breed scala aan onderwerpen, van jeugdzorg tot gezondheid, trauma tot preventie, en meer. Ze delen waardevolle inzichten, ervaringsverhalen en perspectieven die het volgen zeker waard zijn. Ken je andere inspirerende individuen die we moeten toevoegen aan onze lijst? Aarzel niet om je suggesties te delen in de reacties hieronder! 

Deze week in de sociale- en zorgsector influencer lijst:

  • Els Draeck
  • Bob Verhagen
  • Danka stuijver
  • Petra de Jong
  • Noa van Hagen
  • Marjon Oomens

Lees hieronder meer over deze zorghelden en waar zij over praten op hun LinkedIn-pagina.

Els Draeck

Els Draeck is een toegewijde moeder, ervaringsdeskundige, en groepsbegeleider in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Ze werkt aan de implementatie van ervaringsdeskundigen in de ggz en is al bijna een decennium actief in het veld. Als medewerker bij het Vlaams Patiëntenplatform en vrijwilliger in diverse adviesraden zet ze zich in voor verbeteringen, hoewel ze erkent dat vooruitgang fragiel is en soms stappen achteruit worden gezet.

LinkedIn: Els Draeck heeft het over kwetsbaarheid, mentale gezondheid, burn-out, ggz, depressie, verbinding, ervaringsverhalen, sociale zorg, psychologie en meer.

Bob Verhagen

Bob Verhagen is een Erasmus Universiteit alumnus met een Master in Health Economics, Policy & Law en Financial Economics. Als oprichter van Buurtdokters gelooft hij in sociaal ondernemerschap als oplossing voor uitdagingen in de huisartsenzorg. Hij ziet de menselijke maat als essentieel in de toekomstige gezondheidszorg, waar digitalisering een krachtig middel, maar geen doel is. Bob richt zich op financiën, investeerdersrelaties, werkprocessen en de ontwikkeling van het digitale Buurtdokters-portaal, gevormd door zijn ervaring bij Thomashuis, Herbergier en Heart for Health.

LinkedIn: Bob Verhagen heeft het over zorg, huisartsen, zorginnovatie, eerstelijns zorg, ervaringsverhalen en meer.

Danka Stuijver

Danka Stuijver, MD|PhD, is een in Twente geboren en getogen huisarts, spreker en opiniemaker. Na haar cum-laude afgeronde geneeskundestudie en promotieonderzoek naar hormonen en bloedstolling in het AMC Amsterdam, vertrok ze met haar man naar Zuid-Afrika voor werk in een districtsziekenhuis, waar haar ervaringen werden vastgelegd in columns. Terug in Nederland koos ze voor de huisartsenopleiding en combineert sinds 2019 haar werk als huisarts met het schrijven van columns voor de Volkskrant en Medisch Contact. Met een kritische pen belicht ze dilemmas en belangen in de zorg, en streeft ze naar bewustwording en vernieuwing in de zorgverlening.

LinkedIn: Danka Stuijver heeft het over leiderschap, zorg, mentaliteit, gezondheid, huisartsen, zorgsysteem, zorgcrisis, gezondheidszorg, ouderen en meer.

Petra de Jong

Petra de Jong, Arts Maatschappij + Gezondheid en jeugdarts, is gedreven in jeugdgezondheidszorg met een focus op vluchtelingen. Ze doorbreekt barrières, zoekt preventieve oplossingen en verbindt praktijk met beleid. Ze zet ze zich in voor maatschappelijke impact en het vergroten van bewustzijn. Haar kritische blik belicht zorgdilemma's en ze streeft naar vernieuwing met een focus op preventie.

LinkedIn: Petra de Jong heeft het over gezondheidszorg, sociaal domein, vluchtelingen, kinderen, jongeren, artsen, asielopvang, jeugdgezondheid, tolken en meer.

Noa van Hagen

Noa van Hagen, bestuurder van Steunpunt Avalon, is ervaringsdeskundige en jeugdzorgadviseur. Nadat ze op 16-jarige leeftijd in de jeugdzorg belandde, richtte ze Avalon op om jongeren in herstel van verslaving en mentale problemen te ondersteunen. Het steunpunt biedt een informele omgeving met diverse activiteiten en groepssessies. Noa, zelf verslaafd aan alcohol, zet zich in voor jongeren die vastlopen. Avalon is ontstaan vanuit Noa's ervaringen en het verlies van een vriend uit de jeugdzorg door zelfmoord, wat haar aanzette tot actie.

LinkedIn: Noa van Hagen heeft het over kwetsbaarheid, herstel, verslaving, jeugdzorg, ervaringsverhalen, zelfmoord, mentale gezondheid en meer. 

Marjon Oomens

Marjon Oomens, directeur & mede-oprichter van Stichting Emovere, pleit voor een holistische benadering van onbegrepen lichamelijke klachten. Emovere, wat 'eruit bewegen' betekent, focust op de invloed van verdrongen emoties hierop. Marjon deelt haar persoonlijke succes met deze aanpak en wil de maatschappelijke visie op gezondheid veranderen. Marjon benadrukt haar toewijding aan het verspreiden van deze benadering na haar eigen leven veranderende ervaring.

LinkedIn: Marjon Oomens heeft het over ervaringsverhalen, preventie, verdrongen emoties, chronische pijn, herstel, Somatische Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK) en meer.

Ook op de lijst? Sluit je aan!

Groei met ons mee, wordt auteur op Gezondheid.nl

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg. Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties