LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
12/18/2023
3 min
0

#10 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

12/18/2023
3 min
0

We stellen wekelijks een nieuwe lijst met invloedrijke LinkedIn-persoonlijkheden samen. Deze diverse groep influencers belicht uiteenlopende onderwerpen, variërend van jeugdzorg tot gezondheid, van trauma tot preventie, en nog veel meer. Ze delen waardevolle inzichten en perspectieven die het volgen meer dan waard zijn. Heb je nog suggesties voor andere inspirerende mensen die we moeten volgen? Aarzel niet om ze in de reacties onderaan dit bericht te delen!

Deze week in de sociale- en zorgsector influencer lijst:

  • Heleen Lameijer
  • Jerzy Soetekouw
  • Marlies Schijven
  • Mihri Heval Özgen
  • Veerle Smit
  • Marlies van Hemert

Lees hieronder meer over deze zorghelden en waar zij over praten op hun LinkedIn-pagina. We blijven wekelijks een nieuwe lijst samenstellen. Heb jij namen die we moeten toevoegen aan deze inspirerende mix?

Heleen Lameijer

Heleen Lameijer, SEH-arts en wetenschapper, staat bekend als de Instagram-dokter en is eigenaar van Make Science Work en Reanimatiecursus.com. Als auteur van "Op de Spoedeisende Hulp" en bestseller, deelt ze medische kennis via diverse kanalen, waaronder sociale media, blogs en webinars. Haar missie is om complexe medische informatie toegankelijk te maken voor zorgverleners en het publiek. Als veelgevraagd spreker deelt ze haar expertise op nationale en internationale evenementen.

LinkedIn: Heleen Lameijer heeft het over mindset, ondernemen, wetenschap, zorg, gezondheid, ziekenhuis, reanimatie en meer.

Jerzy Soetekouw

Jerzy Soetekouw, directeur bij Humanitas, leidt met passie en maatschappelijke betrokkenheid. Zijn ervaring als wethouder en directeur-bestuurder zorgt voor doelgerichte strategieën. Zijn directe communicatiestijl en inzet voor inclusiviteit maken hem een inspirerende kracht in het streven naar een liefdevollere samenleving. Hij streeft naar veerkracht, gelooft in talentbenutting en heeft een hart voor kwetsbare groepen.

LinkedIn: Jerzy Soetekouw heeft het over inclusie, veerkracht, het sociale domein, diversiteit, multiculturele samenleving, mantelzorg, maatschappij en meer.

Marlies Schijven

Marlies Schijven is hoogleraar Chirurgie aan Amsterdam UMC-UvA en oprichter van het Digital Health Research Institute. Ze is een gedreven voorstander van simulatie, serious games en draagbare technologie in de zorg. Als toonaangevende expert heeft ze bijgedragen aan het verplicht stellen van simulatietrainingen voor chirurgen-in-opleiding. Met haar achtergrond in design, gezondheidswetenschappen en geneeskunde heeft Marlies Schijven een indrukwekkende carrière opgebouwd en blijft ze zich inzetten voor innovatie en verbetering van medische opleidingen en zorgpraktijken.

LinkedIn: Marlies Schijven heeft het over gezondheid, medische techniek, chirurgie, e-health, politiek, innovatie, zorg en meer.

Mihri Heval Özgen

Mihri Heval Özgen, psychiater en bekwaam in genetisch autisme-onderzoek, leidt de afdeling transculturele psychiatrie en bestuurt de sectie transculturele psychiatrie bij de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. Haar onderzoek richt zich op zelfacceptatie, stress en trauma in transgender gemeenschappen, met focus op psychotherapie en psychedelica. Als rolmodel en voorvechter van gelijke kansen, deelt Heval haar multidimensionale ervaring als vrouw, moeder, zus, dochter, wetenschapper en arts, en inspireert ze anderen om barrières te doorbreken in de wetenschappelijke wereld.

LinkedIn: M. Heval Özgen heeft het over mentale gezondheid, jeugd, cultuur sensitieve zorg, psychiatrie, inclusie, verslavingszorg en meer.

Veerle Smit

Veerle Smit, arts en ondernemer, ontdekte haar kracht in het samenbrengen van mensen. Als kind verkocht ze al bloemen en was koningsdag haar favoriete dag. Tijdens haar geneeskundestudie in Amsterdam raakte ze echter tijdelijk het ondernemerschap kwijt. Het inzicht keerde terug toen ze Compendium Geneeskunde startte, een succesvolle serie boeken om de zorg te verbeteren. Smit leidde het Compendium-team naast haar studie en baan als arts en werkt nu fulltime aan het project. Met Stichting Zorgmakers wil ze de ondernemersgeest in de zorg stimuleren en bewezen oplossingen verspreiden.

LinkedIn: Drs. Veerle Smit heeft het over gezondheidszorg, ondernemerschap, inclusie, medicijnen, zorg, geneeskunde, onderwijs en meer.

Marlies van Hemert

Marlies van Hemert, een niet-praktiserend arts met ervaring als patiënt en hulpverlener, is de oprichter van Begrepen Klachten. Haar persoonlijke reis, gekenmerkt door onverklaarde klachten en de zoektocht naar begrip, drijft haar om anderen bij te staan. Met scherpe analyses, oplossingsgerichtheid, humor, empathie en betrokkenheid biedt Marlies ondersteuning aan patiënten met langdurige en complexe gezondheidsklachten. Haar initiatief richt zich op het creëren van overzicht, adviseren en ondersteunen op medisch, psychosociaal en praktisch gebied.

LinkedIn: Marlies van Hemert heeft het over longcovid, herstel, ervaringsverhalen, zorg, ziekte, onverklaarbare klachten, de ziekte van lyme en meer.

Wil jij ook op de sociale- en zorgsector lijst?

Gratis Publiceren tot 2024: Jouw Kans om te Schrijven voor Gezondheid.nl!

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg. Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties