Onthaasten op Landgoed de Zwanenhof voor zorgmedewerkers
Persbericht
Persbericht
02/19/2024
2 min
1

Landgoed de Zwanenhof opent op 28 februari sportfaciliteiten met speciale gast Chatilla van Grinsven

02/19/2024
2 min
1

Op woensdag 28 februari om 15.00 uur nodigt Landgoed de Zwanenhof iedereen uit voor de feestelijke opening van de sportfaciliteiten. De sportfaciliteiten bestaan uit een multi-sport court, QR fit bewegingsroute, jeux de boule baan en een binnen Sport Center. Het evenement zal worden ingeluid door niemand minder dan voormalig Nederlandse basketbalspeelster en mediapersoonlijkheid Chatilla van Grinsven.

Chatilla’s Court

Landgoed de Zwanenhof opent op 28 februari sportfaciliteiten met speciale gast Chatilla van Grinsven

Chatilla van Grinsven is ambassadeur van Landgoed de Zwanenhof en organiseert regelmatig sportactiviteiten voor bewoners, bezoekers en omwonenden in de omgeving van Zenderen, Borne. Het multi-sport court, dat de naam "Chatilla’s Court" zal dragen, biedt een veelzijdige ruimte van 7x15 meter voor diverse sporten, waaronder 3x3 basketbal, 4x4 voetbal, 4x4 handbal, yoga, bootcamp en dans. Zowel teamsporten als individuele beweegactiviteiten kunnen hier plaatsvinden, en het veld kan ook extern worden gehuurd.

Sport voor de gemeenschap

Vanaf 28 februari wordt er elke woensdag een bruisende sportdag op Landgoed de Zwanenhof georganiseerd. De ochtend is gereserveerd voor personeel en inwoners, terwijl 's middags gratis sportactiviteiten worden aangeboden aan alle bewoners rondom het landgoed. Deze initiatieven hebben als doel om mensen samen te brengen, eenzaamheid te verminderen en sport als bindende factor te benutten. Buurtbewoners kunnen elkaar ontmoeten, koffiedrinken, samen sporten of genieten van activiteiten onder het genot van een drankje en gebakje.

Daarnaast hebben Chatilla van Grinsven en Stan Bartelink, sport- en jongerencoach, grootse plannen. Op Chatilla's Court krijgt het toekomstige jeugdzorgproject "Future Fit" vorm, waarvoor al gesprekken lopen. Hierbij worden jongeren die zijn uitgevallen gemotiveerd, gecoacht en geactiveerd door middel van sport.

Programma van het evenement

QR-fit-bewegingsroute

Het openingsprogramma start om 15:00 uur. De feestelijke opening omvat een gezamenlijke wandeling langs de QR fit bewegingsroute, begeleid door een sportcoach, gevolgd door een bezoek aan Chatilla’s Court voor een demonstratie door Stan Bartelink en Chatilla van Grinsven. De QR fit bewegingsroute, die 1 kilometer lang is, biedt deelnemers via QR-codes langs de route toegang tot instructievideo's voor oefeningen, geschikt voor alle leeftijden en fitnessniveaus. Na afloop is er gelegenheid voor een drankje in het restaurant. Het gehele evenement duurt ongeveer 2 uur.

Partners en sponsoren

De realisatie van deze faciliteiten is mogelijk gemaakt dankzij de betrokkenheid van partners en sponsoren, waaronder QR fit, KunstgrasKees, Hekwerkonline, Heel Helder en Gezondheid.nl. Hun bijdragen hebben gezorgd voor de totstandkoming van deze innovatieve sportomgeving.

Over Landgoed de Zwanenhof

Landgoed de Zwanenhof is een locatie waar diverse activiteiten worden aangeboden voor groepen in de samenleving, waaronder dagbesteding voor ouderen, activiteiten voor LVB-groepen, onthaasten voor zorgmedewerkers, projecten voor jongeren en meer. Bewoners van het landgoed zijn voornamelijk Oekraïners, en de faciliteiten zijn bedoeld om een gevoel van gemeenschap en verbinding te versterken. Landgoed de Zwanenhof staat bekend om een plek waar de mens de ruimte krijg om mens te mogen zijn, gezondheid en welbevinden staat hier dan ook centraal.

Reacties