Geen zorgen bij Kuipers over situatie corona in Nederland
Nieuws
Nieuws
0 min

Geen zorgen bij Kuipers over situatie corona in Nederland

0 min

DEN HAAG (ANP) - De recente opleving van corona in Nederland is voor demissionair minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) geen reden tot zorg, zei hij vrijdag voorafgaand aan de wekelijke ministerraad. Ziekenhuizen zien de laatste tijd weer meer coronapatiënten binnenkomen.

"Er is een toename. We monitoren al heel lang, de toename stijgt al even. Ik maak me voor nu geen zorgen", aldus Kuipers over de opleving. Volgens hem kan die wel gevolgen hebben voor kwetsbare mensen. "Als zij geïnfecteerd raken, bestaat de kans dat ze ernstiger ziek worden. Dat is ook de reden dat we al geruime tijd bezig zijn met een hernieuwde vaccinatiecampagne."

Kuipers roept met name mensen met een hoge leeftijd of een kwetsbare gezondheid op om zich te laten vaccineren als zij dat nog niet hebben gedaan. Volgens hem "tonen de gegevens aan dat daarmee de kans om ernstig ziek te worden beduidend lager is".

Eerder deze week liep het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen op tot het hoogste aantal sinds maart, zo'n acht maanden geleden. Afgelopen dinsdag lag het aantal op 633. Heel november was de bezetting behoorlijk stabiel met zo'n vijfhonderd positief geteste mensen in de ziekenhuizen.

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Reacties
Categorieën