Kuipers: geen zorgen over corona ondanks opleving
Nieuws
Nieuws
0 min

Kuipers: geen zorgen over corona ondanks opleving

0 min

DEN HAAG (ANP) - Hoewel het aantal coronadeeltjes in riolen stijgt en het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen op het hoogste punt van dit jaar ligt, maakt demissionair zorgminister Ernst Kuipers zich geen zorgen. Dat zei hij vrijdag kort voordat de wekelijkse ministerraad begon.

"Nee, ik maak mijn geen zorgen. De aantallen zijn wel echt weer hoog. Maar ik maak me geen zorgen omdat de opvang adequaat is", aldus de bewindsman.

Momenteel liggen er ongeveer 900 patiënten in het ziekenhuis met corona onder de leden, van wie zo'n 50 op de intensive care. Volgens Kuipers is het mogelijk om een "belangrijk deel van deze opnames te voorkomen door mensen te vaccineren", zei hij.

'Haal die prik'

Volgens hem heeft iets minder dan de helft van mensen met een kwetsbare gezondheid en mensen van 60 jaar of ouder een prik gehaald. "Ik zou graag willen dat dat veel hoger lag. We gaan nog een week door met het reguliere vaccinatieprogramma tot en met volgende week vrijdag", aldus Kuipers, die deze mensen oproept: "haal die prik".

Het is laagdrempelig, aldus de minister. "Je kunt bij veel GGD's zo naar binnen lopen en je identificeren en je krijgt gelijk een prik. Makkelijker dan dat kunnen we het niet maken." Ook mensen jonger dan zestig jaar kunnen zich nog laten vaccineren.

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Reacties
Categorieën