Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt tot ruim 500
in Nieuws
0 min. leestijd

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt tot ruim 500

ZEIST (ANP) - Ziekenhuizen krijgen het steeds drukker met de zorg voor mensen die het coronavirus hebben opgelopen. Ze behandelen momenteel 525 positief geteste mensen. Dat zijn er 101 meer dan afgelopen vrijdag, en dit is de snelste toename in een weekeinde sinds half oktober, achttien weken geleden.

De laatste keer dat de ziekenhuizen zoveel coronapatiënten onder hun hoede hadden, was op 12 januari, ruim een maand geleden. Daarna zakte de bezetting tot onder de 300 begin februari, maar sinds een week of twee stijgt het totale aantal opgenomen patiënten weer.

Volgens de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding zijn de afgelopen dag 128 mensen met een coronabesmetting in het ziekenhuis beland. Dat is de hoogste instroom sinds 4 januari.

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN 

Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.