Irene Grossmann maakt zich druk
Maakt zich druk
Maakt zich druk
06/10/2023
1 min
0

Irene Grossmann maakt zich druk

06/10/2023
1 min
0

#maaktzichdruk: Universitair Docent Veiligheid in de Zorg aan de Technische Universiteit Delft en chirurg op de spoedeisende hulp Irene Grossmann

LinkedIn post van Irene Grossman

Beste Hugo,

Vandaag word ik 50 jaar. In die 50 jaar heb ik van alles te horen gekregen waar ik (gelukkig) weinig boodschap aan had. Dat zo’n zwaar beta-pakket toch niks was voor een meisje zoals ik. Dat ik het zelfstandig nooit zou redden. Dat ik mijn droom om chirurg te worden het beste maar kon vergeten, geen vrouw die dat aankon. Dat ik me tussen de handtastelijkheden en misplaatst staren door, door mijn opleidingen heb gemanoeuvreerd. En uitgemaakt werd voor hoer toen ik een keer zelf iemand aantrekkelijk vond. Dat mijn wetenschappelijk succes vaak werd ingeleid door een ‘leuke meid, knap hoor!’ in plaats van een ‘interessant inzicht’.

Toch ben ik chirurg, werkte ik bij de COVID pandemie op de intensive care om onder andere jouw falend beleid te redden en neem ik nu de verantwoordelijkheid om wèl iets aan de veiligheid in de gezondheidszorg te verbeteren. Ik ben wetenschapper, chirurg, universitair docent en moeder. Ik heb in de tijden van een gedeeld huishouden, nooit een cent minder dan de helft betaald, als ik niet al kostwinner was. En dat alles ondanks mannen zoals jij.

Wat is er dan mis in dit land, dat jij nog altijd minister bent? Kom maar op met dat huis, ik vertrouw erop dat je zelf wel iets anders kan vinden.

#hugodejonge #wooncrisis #seksisme

Bron: LinkedIn post van Irene Grossmann

Maak jij je ook druk?

Laat je mening horen in de opmerkingen!

Reacties