Lichaam en anatomie

Slechte adem

Oorzaken van slechte adem

Slechte adem kan veroorzaakt worden door verschillende redenen. Het is belangrijk om de oorzaak slechte adem te achterhalen, om deze te kunnen bestrijden. Veel mensen zijn vaak met de verkeerde oplossingen bezig, waardoor ze het probleem niet goed oppakken en de slechte adem blijft bestaan.

het hebben van een slechte adem komt vaak door een slechte mondhygiëne. Wanneer iemand zijn mond niet goed schoonhoudt, dan hebben bacteriën de kans om te groeien en zich in een snel tempo te vermenigvuldigen in de mond. Deze bacteriën kunnen leiden tot het hebben van slechte adem, ook wel bekend als halitose. Het hebben van gaatjes wordt vaak geassocieerd met het hebben van slechte adem.

Verschillende soorten voedsel kunnen zijn ook veroorzakers van een slechte adem, o.a. knoflook, maar ook sigaretten en alcohol. Het is een van de meest voorkomende oorzaken van het hebben van een slechte adem, vaak wel tijdelijk van aard.  Ook kunnen sommige geneesmiddelen  invloed hebben op de spijsvertering en hoeveelheid van speeksel in de mond. Dan ontstaat slechte adem door de opbouw van bacteriën en het gebrek aan speeksel.

Reactie plaatsen