Zorgminister Kuipers: toename coronagevallen geen reden tot zorg
Nieuws
Nieuws
09/18/2023
0 min
0

Zorgminister Kuipers: toename coronagevallen geen reden tot zorg

09/18/2023
0 min
0

DEN HAAG (ANP) - Dat het aantal coronagevallen wereldwijd oploopt is geen reden tot zorg, vindt zorgminister Ernst Kuipers. Daarmee reageert hij op uitspraken van WHO-baas Tedros Adhanom Ghebreyesus, die waarschuwt voor meer besmettingen in de winter. De minister herhaalt wel zijn oproep aan kwetsbare mensen om dit najaar een nieuwe prik te halen.

De bewindsman heeft "geen enkele zorg dat we in dezelfde situatie komen zoals we bijvoorbeeld twee jaar geleden hadden", refererend aan de vele besmettingen, volle ziekenhuizen en lockdowns.

Het aantal coronabesmettingen zal ook in Nederland gaan stijgen in het najaar, verwacht Kuipers. "Dat is ook precies de reden dat we volgende maand opnieuw een vaccinatiecampagne zullen starten en deze met name aanbieden voor mensen van 60 jaar en ouder en voor mensen die jonger zijn maar met een kwetsbare gezondheid."

De Europese gezondheidsdienst ECDC heeft in augustus eveneens gewaarschuwd voor een oplopend aantal besmettingen. Dat komt doordat nieuwe varianten van het virus in omloop zijn die de afweer die mensen hebben opgebouwd kunnen omzeilen. Onderzoekers verwachten overigens niet dat het aantal besmettingen op zal lopen naar het niveau van eerdere besmettingsgolven.

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Reacties