Must-Read Boeken over bindingsangst en voor een sterke relatie
Mentale Gezondheid
Mentale Gezondheid
03/17/2024
3 min
0

Must-Read Boeken over bindingsangst en voor een sterke relatie

03/17/2024
3 min
0

Bindingsangst is een veelvoorkomend fenomeen in moderne relaties. Voor velen kan het een bron van stress en onzekerheid zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat er altijd manieren zijn om het te overwinnen en te groeien als individu en als partner. Gelukkig biedt de literatuur een schat aan inzichten en adviezen die ons kunnen helpen bij het omgaan met bindingsangst en het opbouwen van gezonde, vervullende relaties. In deze blogpost zullen we enkele van de beste boeken bespreken die je kunnen begeleiden op je reis naar het overwinnen van bindingsangst en het creëren van sterke, liefdevolle verbindingen.

"Verbonden: hechting en liefde" door Amir Levine

Bepaal je eigen hechtingsstijl (angstig, vermijdend of veilig) en die van je (toekomstige) partner en leer begrijpen waarom de liefde altijd zo'n emotionele achtbaan is. Wetenschappelijke feiten worden uitgelegd aan de hand van voorbeelden van succesvolle en minder succesvolle relaties. Ontdek aan de hand van de (zelf)test wat je eigen hechtingsstijl is, en die van je partner. Leer wanneer alle alarmbellen moeten gaan rinkelen en hoe je een 'veilige' partner kunt herkennen. Maar onthoud vooral: ook jij kunt de liefde vinden én behouden.

"Liefdesbang: Overwin Verlatingsangst en Bindingsangst" door Hannah Cuppen

Ook van Hannah Cuppen, dit boek richt zich op zowel verlatingsangst als bindingsangst en hoe deze angsten onze relaties kunnen beïnvloeden. Cuppen biedt concrete stappen en oefeningen om deze angsten te begrijpen en te transformeren, waardoor lezers meer openheid en intimiteit in hun relaties kunnen ervaren.


"Erotische Intelligentie: kun je verlangen naar iets wat je al hebt? " door Esther Perel

Esther Perel is een wereldberoemde relatietherapeut en in "Verboden Liefde" onderzoekt ze de complexiteit van moderne relaties, inclusief thema's als bindingsangst en verlatingsangst. Met levendige voorbeelden en diepgaande inzichten daagt Perel ons uit om onze opvattingen over liefde en verbinding te heroverwegen.

"Houd me vast: zeven gesprekken voor een hechte(re) en veilige relatie" door Sue Johnson

Sue Johnson, de grondlegger van Emotionally Focused Therapy (EFT), biedt in dit boek een diepgaand begrip van hechtingstheorie en hoe het onze relaties beïnvloedt. Door middel van verhelderende casestudy's en praktische oefeningen, helpt Johnson lezers om hun eigen hechtingsstijl te begrijpen en gezondere banden te vormen.

"De Fontein, vind je plek" door Els van Steijn

In "De Fontein, vind je plek" verkent Els van Steijn de dynamiek van familieopstellingen en hoe deze ons vermogen om verbinding aan te gaan en onze plek in relaties te vinden, beïnvloeden. Door diepgaande inzichten en praktische oefeningen biedt Van Steijn een pad naar zelfontdekking en emotionele bevrijding, waardoor lezers hun bindingsangst kunnen begrijpen en overwinnen.

"De Kracht van Kwetsbaarheid: Heb de Moed om Niet Perfect te Zijn" door Brené Brown

Hoewel dit boek niet specifiek over bindingsangst gaat, biedt Brené Brown in "De Kracht van Kwetsbaarheid" waardevolle inzichten die relevant zijn voor het overwinnen van angsten en het opbouwen van gezonde relaties. Door kwetsbaarheid te omarmen, kunnen we authentieke verbindingen aangaan en de muren afbreken die bindingsangst in stand houden.

Door deze boeken te lezen en de inzichten toe te passen die ze bieden, kun je een dieper begrip ontwikkelen van bindingsangst en de stappen zetten die nodig zijn om het te overwinnen. Onthoud dat het een proces is en dat verandering tijd kost, maar met de juiste begeleiding en inzet kun je een liefdevolle en bevredigende relatie opbouwen waar je naar verlangt.

Houd je van lezen over gezondheid?

Ben je altijd op zoek naar nieuwe inzichten op het gebied van gezondheid? Dan ben je bij Gezondheid.nl aan het juiste adres! Wij hebben een schat aan boekentips voor je. Of je nu op zoek bent naar relationele inzichten, praktische adviezen of gewoon wat inspiratie, wij hebben het allemaal. Dus waar wacht je nog op? Duik in onze boekenselectie:

Reacties