Hoe kies ik het juiste menstruatieondergoed? Ontdek de beste optie voor jou!
Natuurlijke Gezondheid
Natuurlijke Gezondheid
03/12/2024
8 min
12

Hoe kies ik het juiste menstruatieondergoed? Ontdek de beste optie voor jou!

03/12/2024
8 min
12

Als je op zoek bent naar het perfecte menstruatieondergoed, kan de keuze overweldigend zijn. Met verschillende merken en stijlen beschikbaar, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Leer hoe je het ideale ondergoed selecteert dat past bij jouw behoeften. Laten we eerst beginnen met het beantwoorden van veelvoorkomende vragen over menstruatieondergoed en vervolgens bekijken we de verschillende opties en merken zodat je een goede keuze kunt maken die past bij jouw menstruatie.

De vragen die we beantwoorden in dit artikel over menstruatie ondergoed:

 • Wat is menstruatieondergoed?
 • Hoe hygiënisch is menstruatie ondergoed?
 • Hoe ziet je onderbroek eruit als je ongesteld bent?
 • Hoe voelt het als je bloed in menstruatieondergoed?
 • Hoe vaak verwissel je menstruatie ondergoed en hoeveel uur kun je het dragen?
 • Kun je sporten met menstruatie ondergoed?
 • Hoe kies ik de menstruatie onderbroek die bij mij past?

Mocht je alle antwoorden op bovenstaande vragen al weten, dan raden we je aan om door te scrollen naar onderen en de verschillende merken menstruatieondergoed te bekijken die we voor je beoordeeld hebben. De merken menstruatieondergoed die we behandelen zijn: Lotties, Zeeman, Libresse, Sloggie, Yoni, HEMA, Snuggs, ICONICA en Bamboozy.

Ontbreekt er een merk? Laat het ons weten zodat we voor je kunnen testen of laat een review achter zodat wij deze kunnen toevoegen aan de lijst en andere mensen kunnen helpen bij het maken van hun keuze!

Wat is menstruatieondergoed?

Je bent vast wel bekend met het concept van menstruatieondergoed, maar misschien vraag je je af hoe het precies werkt. Menstruatieondergoed is ontworpen om menstruatiebloed op te vangen en te absorberen, zonder dat je een traditioneel maandverband of tampon nodig hebt. Het bestaat uit verschillende lagen stof die vocht absorberen en tegelijkertijd voorkomen dat er lekkage optreedt. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over doorlekken tijdens je menstruatie.

Hoe hygiënisch is menstruatie ondergoed?

Een veelgestelde vraag is hoe hygiënisch menstruatieondergoed eigenlijk is. Het goede nieuws is dat de meeste merken, zoals Sloggie, Libresse, Zeeman, Lotties, Snuggs, HEMA en Yoni, hun menstruatieondergoed ontwerpen met speciale stoffen die vocht absorberen en geurtjes neutraliseren. Bovendien zijn de meeste varianten wasbaar in de machine, waardoor je ze keer op keer kunt hergebruiken. Menstruatieondergoed is dus ook milieuvriendelijk. Verder kun je met menstruatieondergoed  tot wel tientallen euro's per maand besparen omdat je geen kosten meer hebt aan maandverband en tampons.

Hoe ziet je onderbroek eruit als je ongesteld bent?

Misschien vraag je je af hoe je ondergoed eruitziet tijdens je menstruatie. Het menstruatieondergoed is ontworpen om discreet te zijn, dus niemand zal van buitenaf grote verschillen merken ten opzichte van normaal ondergoed. In de onderbroek zie je ook weinig verschil. Het voelt de eerste keer wat onwennig omdat het ondergoed wat dikker is aan de onderkant (en deels aan de achterkant). Dit komt omdat er materiaal in zit dat vocht absorbeert en geuren neutraliseert, waardoor je je de hele dag fris en comfortabel voelt.

Hoe voelt het als je bloed in menstruatieondergoed?

Als je in het menstruatieondergoed bloed dan wordt dit al heel snel opgenomen in de onderbroek. Het voelt op het begin wat onwennig, alsof je doorlekt. Maar dit gevoel is maar heel eventjes. Even ter vergelijking: bij maandverband kan het soms een beetje zweterig en onprettig aanvoelen als je bloed. Sommige mensen dragen daarom geen maandverband en kiezen liever voor een tampon. Maar een tampon kan soms ook een beetje onprettig gaan aanvoelen, kramp erger maken en voor sommige mensen zelfs lastig zijn om in te brengen. Bij menstruatieondergoed heb je al deze probleem niet.

Er zijn merken (daar gaan we later in dit artikel op in) waarbij het bloed minder snel wordt geabsorbeerd waardoor je soms enkele seconden een ‘maandverband ervaring’ kunt hebben. Maar over het algemeen is dit heel kort en trekt je bloed ook bij deze ‘mindere onderbroeken’ binnen aanzienlijke tijd in de stof. Voor veel vrouwen is menstruatieondergoed dan ook echt een enorme life-changer.

Hoe vaak verwissel je menstruatie ondergoed en hoeveel uur kun je het dragen?

Het aantal keer dat je menstruatieondergoed moet verwisselen, hangt af van je menstruatiepatroon en de absorptiecapaciteit van het ondergoed. Over het algemeen kun je een onderbroek rond 8 tot 12 uur dragen. Als je een lichte menstruatie hebt, kun je het misschien een hele dag dragen. Bij een zwaardere menstruatie (of op je heftigste dag) is het verstandig om het na 6 tot 8 uur al te verwisselen. Op je minder zware dagen kun je de onderbroek gewoon de hele dag aanhouden.

Kun je sporten met menstruatie ondergoed?

Een van de voordelen van menstruatieondergoed is dat het ontworpen is om comfortabel te zijn tijdens al je activiteiten, inclusief sporten. Of je nu gaat voetballen, yoga doet of aan hardlopen, menstruatieondergoed biedt de bescherming en het comfort dat je nodig hebt, zonder gedoe met tampons of maandverband. Toch raden we je aan om altijd voorzichtig te zijn en na te denken over de dag (einde of begin) van je menstruatie. Hierbij kort wat dingen om op te letten:

 • Als je van nature als last hebt van zweetbillen tijdens het sporten dan raden we je toch aan om extra voorzichtig te zijn.
 • Als het regent en je billen worden nat dan kun je sneller doorlekken
 • Als je op een nat zadel gaat zitten dan kan dit soms net de ‘druppel’ zijn
 • Trek voor de zekerheid geen hele lichte broek of sportkleding aan

Kun je zwemmen met menstruatieondergoed?

Ja, je kunt zeker zwemmen met menstruatieondergoed! Veel merken bieden speciale menstruatie zwemkleding aan, zoals menstruatie bikinis en zwemshorts, die zijn ontworpen om menstruatiebloed op te vangen en tegelijkertijd comfortabel en discreet te zijn in het water. Of je nu van plan bent om een duik te nemen in het zwembad of te genieten van een dagje aan het strand, menstruatieondergoed geeft je de vrijheid om zonder zorgen te genieten van het water.

Hoe kies ik de menstruatieonderbroek die bij mij past?

Bij het kiezen van het juiste menstruatieondergoed is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals je menstruatiepatroon, persoonlijke voorkeuren en eventuele specifieke behoeften. Overweeg eerst het absorptievermogen dat je nodig hebt, afhankelijk van de zwaarte van je menstruatie. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de pasvorm en het comfort van het ondergoed, zodat je je de hele dag zelfverzekerd en comfortabel voelt. Vergeet ook niet om te kijken naar eventuele speciale functies, zoals geurcontrole of milieuvriendelijke materialen, die voor jou belangrijk kunnen zijn. Probeer verschillende merken en stijlen uit om te ontdekken welke het beste bij jouw behoeften passen. Er is geen 'beste menstruatieondergoed' omdat ieders cyclus en lichaam anders is!

Merken Menstruatieondergoed beoordeling

Onze beoordeling van de onderbroeken zijn op basis van eigen ervaring en de reviews die we lazen bij de verschillende menstruatie onderbroeken. Zoals hierboven al beschreven, er is geen 'beste menstruatieondergoed'. Probeer echt een keuze te maken op basis van jouw cyclus en voorkeuren. Hieronder een lijst met alle bekende (en minder bekende) opties voor ondergoed speciaal voor je menstruatie op een rij. Veel succes met kiezen!

Menstruatie ondergoed Lotties

Lotties is een Nederlands bedrijf dat menstruatie ondergoed aanbiedt. Lotties ondergoed zit comfortabel. Afhankelijk van je bloedverlies kun je een onderbroek uitkiezen. Ze lekken over het algemeen niet door en mensen zijn echt te spreken over de kwaliteit. Je hebt amper door dat je ongesteld bent!

Zeeman menstruatie ondergoed

Zeeman heeft drie modellen menstruatie ondergoed: slip, hipster en boxer. Het ondergoed is relatief goedkoop (tussen €9,99 en €12,99). Mensen met een dikkere buik geven aan dat het elastiek wat slap zit. Ook is het opvang gedeelte van de onderbroek minimaal. We raden je dus vooral aan om de Zeeman onderbroeken aan te schaffen voor de laatste fase van je menstruatie en ter aanvulling op betere menstruatie onderbroeken.

Libresse menstruatie ondergoed en Libresse Intimawear

Libresse staat bekend om zijn kwalitatieve producten voor menstruatieverzorging. Hun menstruatieondergoed, ook bekend alsook bekend als Libresse Intimawear, wordt geprezen om de discrete en stijlvolle ontwerpen. Het ondergoed zit comfortabel maar de maat valt klein uit. Heb jij dus normaal een M, dan kun je beter een L kopen. Mocht je liever niet online bestellen? Je kunt dit menstruatie ondergoed gewoon bij de Kruidvat kopen!

Sloggie menstruatie ondergoed

Sloggie menstruatie ondergoed zit comfortabel en heeft verschillende ontwerpen waarvan een aantal nog verrassend leuk zijn. Het voelt als een normale slip. De voorkant van het beschermende pad valt wat laag wat voor sommige mensen een onveilig gevoel geeft. In de avond zijn deze onderbroeken niet ideaal, perfect voor middellange dagen. Ze zijn superzacht op de huid.

Yoni menstruatie ondergoed

Yoni staat bekend om zijn focus op biologische en duurzame menstruatieproducten. Veel mensen waarderen het ethische aspect van Yoni-producten en voelen zich goed bij het ondersteunen van een merk dat zich inzet voor duurzaamheid. Bloed trekt snel in de onderbroek waardoor je niet voelt dat je ongesteld bent. Mensen zijn ook te spreken over het design. De eerste paar uur kan de onderbroek wat stug aanvoelen.

Menstruatie ondergoed HEMA

HEMA biedt een breed scala aan menstruatieondergoed aan tegen betaalbare prijzen, net als Zeeman menstruatieondergoed. De kwaliteit en het comfort van van HEMA menstruatie ondergoed is wat minder. Ook rolt de onderbroek een beetje af als je een buikje hebt. Het assortiment omvat tien verschillende stijlen en absorptievermogens, waardoor je de vrijheid hebt om te kiezen wat het beste bij je behoeften past.

Menstruatie ondergoed Snuggs

Snuggs heeft een ongekende hoeveelheid aan soorten en maten menstruatie ondergoed. Dat maakt kiezen soms lastig. De kwaliteit is erg goed en bloed trekt snel in de onderbroek waardoor je niet voelt dat je menstrueert. Snuggs is net zo fijn als normaal ondergoed maar dan wat dikker qua stof. De onderbroeken zijn wat duurder dan de andere modellen.

ICONICA Menstruatie ondergoed

ICONICA is de IKEA van menstruatieondergoed. Dit Zweedse merk menstruatieondergoed zit lekker en krijgt zeer goede reviews. De onderbroek zit comfortabel en geeft een veilig gevoel. Er is niet een flink aantal modellen waaruit je kunt kiezen maar de ICONICA onderbroek absorbeert als een zwart gat.

Bamboozy Menstruatie ondergoed 

Bamboozy menstruatie ondergoed kenmerkt zich door de hoogste kwaliteit materialen met mooie stylen voor verschillende situaties. Sommige menstruatie onderbroeken zijn ontworpen om te gebruiken in combinatie met een menstruatiecup. Ook de naden houden goed vocht tegen. Sommige modellen voelen een beetje aan als een luier (niet vanaf de buitenkant te zien). Bamboozy menstruatie ondergoed zit erg lekker.

Boody Menstruatie Ondergoed

Boody menstruatie ondergoed maakt gebruik van snel absorberende lekvrije technologie voor lichte tot matige bescherming. De pasvorm van dit ondergoed is goed maar met vochtig weer voelt het snel onhygiënisch omdat de stof wat dik is (ook bij deze zie je dat niet trouwens). Verder is het voorste deel dat je bloed opvangt niet hoog genoeg, wat soms leidt tot doorlekken. Als je wil gaan voor comfort op droge dagen dan is deze onderbroek voor jou.

Klaar om menstruatieondergoed te kiezen?

Nu je alles weet over menstruatieondergoed en de verschillende merken, ben je klaar om de beste optie voor jou te kiezen. Overweeg je menstruatiepatroon, persoonlijke voorkeuren en specifieke behoeften bij het maken van je keuze. Of je nu kiest voor Bamboozy, Zeeman, Yoni of een ander merk, met het juiste menstruatieondergoed kun je vol vertrouwen en comfort je menstruatieperiode doorstaan. Maak een weloverwogen beslissing en ervaar het gemak van menstruatieondergoed zelf!

Ontbreekt er een merk menstruatieondergoed? 

Laat het ons weten zodat we voor je kunnen testen of laat een review achter zodat wij deze kunnen toevoegen aan de lijst en andere mensen kunnen helpen bij het maken van hun keuze!

Ook interessant voor jou:

Reacties