Boeken over familieopstellingen en het familiesysteem - Lijst om uit te kiezen
Mentale Gezondheid
Mentale Gezondheid
03/09/2024
5 min
0

Boeken over Familieopstellingen om Het Familiesysteem te Begrijpen

03/09/2024
5 min
0

Ben je op zoek naar inzichten om de diepgewortelde dynamieken binnen je familie te begrijpen, te veranderen en te helen? Duik in de wereld van familieopstellingen met deze aanbevolen boeken die je de sleutels tot verandering en begrip bieden. Of je nu actief bezig bent met het verkennen van familiepatronen of gewoon op zoek bent naar manieren om je familieleven te verbeteren, deze boeken bieden waardevolle inzichten en praktische tips om je op weg te helpen naar een leven vol bewustzijn en verandering.

Hieronder vind je een selectie van boeken die je kunnen inspireren op je reis naar het doorbreken van familiepatronen en het vinden van innerlijke rust.

"De Fontein, Vind je Plek" door Els van Steijn

Dit boek biedt praktische inzichten over familiesystemen en patronen, gegoten in de metafoor van een fontein. Ontdek hoe jouw plek in het familiesysteem je leven beïnvloedt en krijg praktische handvatten om die plek te vinden. Met diepgaande inzichten in gedrags- en gedachtenpatronen, helpt dit boek je om harmonie te vinden in je leven.

"De Kracht van Familieopstellingen" door Vincent van der Burg

Dit boek geeft een verhelderend perspectief op onbewuste patronen in je familiesysteem, waardoor je kunt begrijpen waarom je doet wat je doet. Ontdek praktische tips en oefeningen om meer rust, balans en verbinding te ervaren in je leven. Vincent van der Burg maakt de methode van familieopstellingen toegankelijk met praktische tips en oefeningen.

Dit boek, aanbevolen door opsteller Jan Jacob Stam, biedt heldere inzichten en herkenbare voorbeelden, waardoor je direct zelf aan de slag kunt. Een must-read voor iedereen die stappen wil zetten in persoonlijke groei en relaties. 

"De Verborgen Dynamiek van Familiebanden" door Bert Hellinger, Gunthard Weber, en Hunter Beaumont

Ontdek de diepgewortelde patronen in ons familiesysteem en hoe deze ons huidige leven beïnvloeden. Dit boek introduceert de krachtige methode van familieopstellingen en biedt waardevolle inzichten en praktische toepassingen. "De verborgen Dynamiek van Familiebanden" biedt zowel professionals als geïnteresseerden waardevolle inzichten en praktische toepassingen.

"Zinnen die de Ziel Raken" door Elmer Hendrix

Een verzameling helende zinnen voor systemische opstellers, dit boek biedt diepgaande transformatie en heling in systemische opstellingen. Een bron van inspiratie voor iedereen die streeft naar persoonlijke groei.

"Familiepatronen Doorbreken" door Elaine Gibson 

Onze familie kan onze grootste bron van vreugde zijn, maar ook de oorzaak van onze grootste worstelingen. Elaine Carney Gibson laat zien hoe belangrijk het is om de dynamiek in onze familie te doorgronden om onszelf beter te leren begrijpen. We kunnen veel last hebben van de verborgen patronen, ongeschreven regels, onbewuste rollen en onderliggende verhalen die in een familie besloten liggen. Dit boek "Familiepatronen doorbreken" geeft je de inzichten om veilig door dit mijnenveld te bewegen en het biedt een rijkdom aan aha-momenten. Het is tijd om patronen te doorbreken die je in je familie gevangen houden, voor meer vrijheid om je eigen leven te leven.

"Het Helen van je Innerlijke Kind" door Susanne Hühn

Dit boek legt uit hoe we ons innerlijke kind kunnen begrijpen en helen, waardoor we bewuster en krachtiger kunnen leven. Met mooie inzichten en praktische oefeningen reikt ze de lezer de middelen aan om liefdevol contact te maken met het innerlijke kind en het de zorg en aandacht te geven die het nodig heeft.

"Het Drama van het Begaafde Kind" door Alice Miller

"Het drama van het begaafde kind" van Alice Miller biedt een diepgaand inzicht in de impact van onze kindertijd op ons volwassen leven. Miller benadrukt dat hoewel we het verleden niet kunnen veranderen, we wel onszelf kunnen transformeren door bewust te worden van de pijnlijke ervaringen uit onze jeugd. Haar boek biedt een krachtige boodschap van zelfontdekking en heling, waarbij ze lezers aanmoedigt om de gevangenis van hun kindertijd te verlaten en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leven. Via de reviews bij dit boek is te lezen dat veel mensen die een vervelend verleden hebben gehad geholpen zijn met de inhoud van dit boek.

"Familieopstellingen" door Nick Blaser

"Familieopstellingen" geeft diepgaand inzicht in de kracht van systemische familieopstellingen. Dit boek behandelt de door Bert Hellinger ontwikkelde methode van systemische familieopstellingen.  Het boek geeft duidelijke uitleg over de voordelen van familieopstellingen en is een soort handboek die je de ins- en outs geeft over de methode! Je leer hoe onbewuste verstrengelingen met onze familie onze relaties, gezondheid en levensgeluk kunnen beïnvloeden. Door middel van ontroerende en eenvoudige opstellingen worden deze verborgen dynamieken zichtbaar gemaakt, waardoor verandering en heling mogelijk worden. Dit boek is een waardevolle bron voor zowel beginners als ervaren beoefenaars van familieopstellingen. Maar het is vooral een boek voor mensen die al bekend zijn met de methode. We raden je aan om eerst het boek "De verborgen dynamiek van familiebanden" te lezen voordat je aan dit boek begint.

Meer over familieopstellingen en systemisch werk

Wil je meer weten over boeken over familieopstellingen of heb je andere vragen? Laat het ons weten in de opmerkingen hieronder. We delen graag meer informatie en voegen nieuwe titels toe voor onze lezers. 

Lees ook eens:

Houd je van lezen over gezondheidsthema's?

Ben je altijd op zoek naar nieuwe inzichten op het gebied van gezondheid? Dan ben je bij Gezondheid.nl aan het juiste adres! Wij hebben een schat aan boekentips voor je. Of je nu op zoek bent naar psychologische inzichten, praktische adviezen of gewoon wat inspiratie, wij hebben het allemaal. Dus waar wacht je nog op? Duik in onze boekenselectie:

Reacties