RIVM: top van de coronagolf lijkt bereikt
Nieuws
Nieuws
0 min

RIVM: top van de coronagolf lijkt bereikt

0 min

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt niet meer, de top van de huidige golf lijkt te zijn bereikt. Dat vermoedt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het aantal virusdeeltjes in het rioolwater stijgt nauwelijks meer en op de zogeheten Infectieradar melden minder gebruikers dat ze met coronaklachten kampen. "Vorige week zagen we al dat de stijging in positieve testen in Infectieradar aan het afvlakken was. De afname is wat we verwachtten", aldus het RIVM.

Het instituut meldt niet meer hoeveel mensen een positieve testuitslag kregen bij een GGD. De locaties waar mensen zich kunnen laten testen, gaan komende vrijdag dicht. De overheid heeft daartoe besloten omdat ze vindt dat corona bij het dagelijks leven is gaan horen. Het RIVM stopt ook met het melden van het reproductiegetal. Dat cijfer werd in de afgelopen jaren berekend om te meten hoe snel het virus zich verspreidde.

Het aantal ziekenhuisopnames stijgt ook niet meer. In de afgelopen week belandden 659 mensen als gevolg van hun coronaklachten in een ziekenhuis. De week ervoor ging het om (na correctie) 774 opnames. Het is de eerste keer sinds januari dat de instroom daalt.

In totaal behandelen de ziekenhuizen nu iets meer dan 900 mensen die corona onder de leden hebben, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat aantal is de laatste week redelijk stabiel.

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Reacties
Categorieën