Superfood Kokos: 8 voordelen voor jou op een rijtje
Natuurlijke Gezondheid
Natuurlijke Gezondheid
05/22/2024
1 min
0

Superfood Kokos: 8 voordelen voor jou op een rijtje

05/22/2024
1 min
0

Kokosnoten hebben een heerlijke smaak en zijn zeker en superfood. Deze exotische noot heeft tal van positieve gezondheidseigenschappen. Kokos kun je tot je nemen op diverse manieren, bijvoorbeeld in de vorm van kokosbloesemsuiker, kokosolie, kokos chips, kokoswater, kokosmelk, kokos rasp en kokosmeel. En natuurlijk de verse stukjes kokosvlees! Kokosproducten zijn niet alleen erg gezond, maar zijn ook echte beauty producten!

Voordeel 1: Kokos verbetert de spijsvertering


Kokosolie wordt gemakkelijk geabsorbeerd en verteerd door het lichaam in vergelijking tot andere vetten. Ook zorgt het voor een verbeterde opname van essentiële vitaminen, mineralen en aminozuren. Een interessant weetje: kokosolie en kokosvet zijn als het ware hetzelfde product, het enige verschil is de temperatuur van het product. Beneden de 25 graden is het kokosvet, daarboven verandert het in kokosolie.

Voordeel 2: Kokos zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel

Door het verzadigende effect van kokosolie kan het de trek in geraffineerde koolhydraten en verwerkte voedingsmiddelen verminderen. Hierdoor heb je minder pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel.

Voordeel 3: Kokos is goed voor huid en haar


Kokosolie bevat hydraterende en voedende eigenschappen die de elasticiteit van huid, haar en nagels bevorderen en intact houden. Hierdoor heeft kokosolie op de huid een anti-aging effect.

Voordeel 4: Kokos verhoogt celregeneratie


Omdat je stofwisseling ook versnelt, worden oude cellen sneller door je lichaam vervangen door nieuwere, gezondere cellen.

Voordeel 5: Kokos bevordert een gezond hart


Kokos heeft een positief effect op een evenwichtig cholesterol. Het verhoogt het goede HDL cholesterol en verlaagt stoffen in de bloedbaan die voor ontstekingen kunnen zorgen.

Voordeel 6: Kokos stimuleert de aanmaak van spiermassa tijdens (kracht)training

Kokos bevat weefselopbouwende eigenschappen die belangrijk zijn bij de opbouw van spiermassa. Door de combinatie van krachttraining en het consumeren van kokos kan je je vetpercentage verlagen terwijl je spiermassa vergroot wordt. Hierdoor gaat je rustmetabolisme omhoog en verbrand je meer calorieën!

Voordeel 7: Kokos is ideaal en gezond om in te bakken


Tijdens verhitting van reguliere oliën zoals olijfolie kunnen er transvetzuren ontstaan of andere vetachtige verbindingen die het lichaam niet of nauwelijks kan verteren en overtollig belast. Door het stabiele karakter van kokosolie ontstaan er geen giftige verbindingen wanneer deze wordt verhit en hierdoor belast je je lichaam dus minder.

Voordeel 8: Kokos geeft je direct energie ondersteunt je sportprestatie

De vetten uit kokosolie worden gelijk door het lichaam gebruikt als energiebron en hierdoor zal het lichaam het niet als vet opslaan. Een echte energie boost! Het Superfood Centre verkoopt verschillende kokos producten.

Reacties