LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
06/24/2024
3 min
0

#37 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

06/24/2024
3 min
0

Elke week brengen we een nieuwe lijst van invloedrijke LinkedIn-profielen in de sociale- en zorgsector. Deze diverse groep influencers belicht een scala aan thema's, van innovaties in de ouderenzorg tot gezonde voedingsgewoonten, van psychische welzijn tot fysieke gezondheid. Ze delen super interessante inzichten en perspectieven die het volgen waard zijn!

De sociale- en zorgsector influencer lijst van deze week

  • Fabio D'Agata
  • Daan van Twist
  • Nikki Nooteboom
  • Jim van Os
  • Referinio Plet
  • Michael Pilarczyk

Lees hieronder meer over deze zorghelden en waar zij over praten op hun LinkedIn-pagina.

Fabio D'Agata

Fabio D’Agata, oprichter van SPAT Verandert, helpt bedrijven met de proactieve verzuimaanpak Intelligent Bewegen®. Met coachtrajecten, teamsessies en workshops voorkomt hij stressgerelateerde ziekmeldingen en bevordert snelle werkhervatting. Auteur van de boeken Intelligent Bewegen en Samen Intelligent Bewegen, bekroond als #1 Managementboek, Fabio combineert zijn expertise met onderzoek in samenwerking met UMC Utrecht. Als spreker deelt hij zijn kennis op het podium, en is mede-auteur van Het handboek bij Kanker en Leefstijlpsychiatrie.

LinkedIn: Fabio D'Agata heeft het over mentale gezondheid, gezondheid, intelligent bewegen, sport, persoonlijke ontwikkeling, gedragsverandering en meer.

Daan van Twist

Daan van Twist is internist-vasculair geneeskundige (MD, PhD) bij Zuyderland Medisch Centrum sinds 2017. Hij beoefent interne geneeskunde breed, van schildklierafwijkingen tot suikerziekte. Gespecialiseerd in vasculaire geneeskunde, richt hij zich op slagaderverkalking, cholesterolafwijkingen, trombose en bloeddrukregulatiestoornissen. Hij coördineerde de oprichting van het Hart-Vaat-Preventie-Centrum, dat preventieve zorg biedt. Daan voert ook wetenschappelijk onderzoek uit naar moeilijk behandelbare hoge bloeddruk en fibromusculaire dysplasie om de behandeling van deze aandoeningen te verbeteren.

LinkedIn: Daan van Twist heeft het over trombose, hart- en vaatziekten, bloeddruk, zorg, ziekenhuis, cardiologie, internisten, onderzoek, preventie en meer.

Nikki Noteboom

Nikki Nooteboom is expert in trauma-geïnformeerde wetenschap en zorg. Ze gelooft dat echte genezing alleen mogelijk is met systeemverandering. Nikki pleit voor een benadering waarbij we overlevingsgedrag zien in plaats van ziekte en mensen ondersteunen bij het verbinden met zichzelf en anderen. Ze vertrouwt op de biologie van de mens om te genezen met de juiste aandacht en ruimte. Haar visie gaat verder dan diagnose en coping, met respect voor de logica van onze neurobiologie.

LinkedIn: Nikki Nooteboom heeft het over trauma, gedrag, mentale gezondheid, psychologie, kinderen, hulpverlening, zelfzorg, hulpverlening en meer.

Jim van Os

Jim van Os is hoogleraar Psychiatrie en voorzitter van de Divisie Hersenen van het UMC Utrecht. Hij is expert op het gebied van trauma, psychose en bipolaire stoornissen, met meer dan 30 jaar klinische ervaring. Jim is mede-oprichter van PsychoseNet en auteur van meerdere boeken, waaronder "De DSM-5 Voorbij" en "Goede GGZ!". Hij pleit voor een herstelgerichte benadering in de geestelijke gezondheidszorg en heeft bijgedragen aan internationale bewegingen voor GGZ-transformaties.

LinkedIn: Jim van Os heeft het over psychiatrie, zorg, GGZ, psychose, mentale gezondheid, verbinding, depressie, herstel, hulp, behandeling en meer.

Referinio Plet

Referinio Plet, eigenaar van Refs Army Personal Trainingstudio, is een toegewijde jongerenwerker en weerbaarheidstrainer. Bekend als Refsabs, begon zijn sportieve reis op jonge leeftijd met voetbal, waarna hij zich op fitness richtte. Hij ontwikkelde zich tot een succesvolle bodybuilder met prijzen zoals de 2e plek bij het Nederlands kampioenschap 2018. Met zijn passie voor sport inspireert en begeleidt hij anderen naar hun fitnessdoelen, met speciale aandacht voor jongeren en het versterken van weerbaarheid.

LinkedIn: Referinio Plet heeft het over sport, motivatie, jongerenwerk, fysieke gezondheid, weerbaarheid, jongeren, leefstijl en meer.

Michael Pilarczyk

Michael Pilarczyk is auteur en spreker op het gebied van bewustzijn, zelfontwikkeling, zingeving, mentale gezondheid en persoonlijk succes. Samen met zijn vrouw Cindy richtte hij de Mastermind Academy en de Meditation Moments app op. Voorheen was hij mediaondernemer bij diverse televisie- en radiostations. Na de verkoop van zijn bedrijven in 2007 en een sabbatical, ontdekte hij zelfbewustzijn en meditatie. Hij schreef het bekroonde boek Master Your Mindset, waarmee hij mensen helpt hun mooiste leven te leven.

LinkedIn: Michael Pilarczyk heeft het over zelfontwikkeling, mindset, leefstijl, gezondheid, zelfbewustzijn, financiële vrijheid, rust, liefde leiderschap en meer.

Ook op de lijst? Sluit je aan!

Groei met ons mee, wordt auteur op Gezondheid.nl

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg. Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties