LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
12/04/2023
3 min
0

#8 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

12/04/2023
3 min
0

Elke week benoemen we opvallende LinkedIn-profielen in de gezondheidsarena. Deze diverse groep visionairs bespreekt een scala aan onderwerpen, van voeding en mentale gezondheid tot innovaties in de zorg. Hun verhelderende perspectieven en deskundigheid maken hen het volgen meer dan waard. Ontdek de nieuwste gezondheidsinfluencers op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl.

Deze week in de sociale- en zorgsector influencer lijst:

  • Lian Tjon Soei Len
  • Margriet van Rooijen-Dröge
  • Ignar Rip
  • Fatoş Ipek-Demir🦀
  • Stan Geurts
  • Anil van der Zee

Lees hieronder meer over deze zorghelden en waar zij over praten op hun LinkedIn-pagina. We blijven wekelijks een nieuwe lijst samenstellen. Heb jij namen die we moeten toevoegen aan deze inspirerende mix?

Lian Tjon Soei Len

Lian Tjon Soei Len, anesthesioloog-pijnspecialist en Leefstijlprofessional van het Jaar 2023, pleit voor duurzame en inclusieve zorg die de mens als geheel behandelt. Ze heeft leefstijl geïntegreerd in haar pijngeneeskundige praktijk, ondanks financiële uitdagingen en ziekenhuisverdienmodellen. Tijdens de COVID-19-pandemie is een herziening van de zorgprioriteiten op gang gekomen, waardoor het belang van leefstijlgeneeskunde is erkend. Tjon Soei Len roept op tot kritische evaluatie van de chronische zorg, waar momenteel veel behandelingen ineffectief blijken te zijn.

LinkedIn: Lian Tjon Soei Len heeft het over chronische pijn, preventie, leefstijl, zorg, gezondheid, trauma, chronische pijn, leiderschap en meer.

Margriet van Rooijen-Dröge

Margriet van Rooijen-Dröge, wijkverpleegkundige bij Vierstroom Zorg Thuis, is niet alleen gepassioneerd over haar werk in de zorg, maar ze handelt ook actief om veranderingen te realiseren. Naast haar liefde voor het verpleegkundige vak, erkent ze de toenemende lasten die de uitvoering bemoeilijken. Ze deelt haar inzichten en ziet mogelijkheden voor verbeteringen in de zorg. Margriet deelt regelmatig haar visie op radio, symposia en andere platforms om haar ervaringen en kansen in het vakgebied te delen. Ook is ze sinds dit jaar actief als blogger voor V&VN.

LinkedIn: Margriet van Rooijen-Dröge heeft het over de zorg, wijkverpleging, regeldruk, zorgpersoneel, innovatie en meer.

Ignar Rip

Ignar Rip, bedenker van de MuziekGeluk-methodiek, biedt lezingen en trainingen over het effectief toepassen van muziek in zorg, sport en op de werkvloer. Zijn ervaring als mantelzorger voor zijn moeder met alzheimer leidde tot het ontwikkelen van deze methode. Door gepersonaliseerde afspeellijsten te koppelen aan dagelijkse zorghandelingen, verminderde Rip agressie, onrust en onbegrepen gedrag bij mensen met dementie. De methode verhoogde het welzijn van degenen met dementie en verminderde de werkdruk voor zorgverleners en mantelzorgers.

LinkedIn: Ignar Rip heeft het over muziek, sport, dementie, mantelzorg, zorg en welzijn, gezondheid, wetenschap, onderzoek en meer.

Fatoş Ipek-Demir

Fatoş Ipek-Demir is een bevlogen senior adviseur sociaal domein, oprichter van OMAZ.nu, en ervaringsdeskundige mantelzorger. Met ervaring in het opstarten van projecten en methodieken voor diverse kwetsbare groepen, is zij een sociale netwerker en verbinder. Fatoş is bedreven in het bevorderen van participatie en heeft kennis van fondsenwerving en relevante samenwerkingspartners. Haar creatieve aanpak en enthousiasme maken haar een prikkelende gespreksleider en projectleider, vastbesloten om voor elk sociaal vraagstuk een oplossing te vinden.

LinkedIn: Fatoş Ipek-Demir🦀 heeft het over dementie, mantelzorg, diversiteit, migrantenouderen, inclusie, ervaringsverhalen, zorg en meer.

Stan Geurts

Stan Geurts, arts en oprichter van De Hulpdokter, heeft een online platform opgericht om patiënten extra begeleiding te bieden tijdens hun reis door het medische circuit. De Hulpdokter biedt diensten zoals dossierchecks, vertaling van uitslagen en begeleiding tijdens consulten. Stan benadrukt dat veel patiënten belangrijke informatie tijdens een consult vergeten, wat kan leiden tot verminderde therapietrouw. Zijn doel is om De Hulpdokter te integreren in ziekenhuizen en aan te bieden als een standaard dienst om de communicatie tussen artsen en patiënten te verbeteren.

LinkedIn: Stan Geurts heeft het over zorg, medische taal, inclusie, verbinding, preventie, zorgsector, huisartsen, gezondheid en meer.

Anil van der Zee

Anil van der Zee is een voormalig professioneel balletdanser uit Amsterdam. Geboren in Sri Lanka en opgegroeid in het noorden van Nederland, studeerde hij klassiek ballet aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij danste bij gerenommeerde gezelschappen zoals Introdans, Grand Théâtre de Genève en Bern Ballet. In 2007 moest hij zijn carrière beëindigen vanwege een virale infectie, gevolgd door de diagnose Myalgische Encefalomyelitis (ME). Anil deelt zijn ervaringen met ME via blogs en gebruikt performing arts om meer aandacht te vragen voor deze ziekte.

LinkedIn: Anil van der Zee heeft het over Myalgische Encefalomyelitis (ME), longcovid, fysiotherapie, ziekte, gezondheid, onderzoek en meer.

Wil jij ook op de sociale- en zorgsector lijst?

Groei met ons mee, wordt auteur op Gezondheid.nl

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg. Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties