Waarom overlijden er meer vrouwen dan mannen wereldwijd aan de gevolgen hart- en vaatziekten?
0 min. leestijd

Waarom overlijden er meer vrouwen dan mannen wereldwijd aan de gevolgen hart- en vaatziekten?

In dit interview legt Janneke Wittekoek alles uit over de verschillen tussen het mannen- en vrouwenhart, de 'gendergap', Greenhabit HeartLife edition (game), de overgang en haar inzet om preventief hart-  en vaatziekten tegen te gaan bij vrouwen. Want, waarom overlijden er meer vrouwen dan mannen aan de gevolgen van hart- en vaatziekten?

Interview met Janneke Wittekoek


Wie is Janneke Wittekoek?

Janneke Wittekoek is cardioloog bij HeartLife Klinieken en ondernemer in  de zorg. HeartLife Klinieken behandelt en begeleidt vrouwen met hartklachten, vanuit een passie voor preventie. Daarom is ze een samenwerking aangegaan met Chantal Linders, eigenaar van Greenhabit. Samen hebben ze een 12-weekse opleiding en applicatie ontwikkeld  speciaal voor vrouwen: Greenhabit HeartLife edition. Hierbij wordt de focus gelegd op de mentale en fysieke gezondheid van vrouwen om  preventief gezondheidsklachten tegen te gaan.

Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.