Applicatie Greenhabit Heartlife editie met Janneke Wittekoek en Chantal Linders
Mentale Gezondheid
Mentale Gezondheid
06/10/2023
3 min
0

Wil jij je leefstijl en mindset veranderen om gezonder te worden? Greenhabit HeartLife edition!

06/10/2023
3 min
0

Greenhabit en HeartLife komen samen met een 12-weekse opleiding om je gezondheid te verbeteren. Aan de hand van dagelijkse en wekelijkse uitdagingen krijg je beloningen en badges. Dit motiveert om actief en op een speelse manier aan de slag te gaan met je gezondheid. Hierbij wordt de focus gelegd op je mentale en fysieke gezondheid. Benieuwd hoe de applicatie werkt? En waarom Greehabit HeartLife edition zo belangrijk is voor vrouwen? Lees dan verder!

Wat kun je met de Greenhabit HeartLife edition?

Aan de hand van een opleidingspakket bestaande uit een boek, de Greenhabit HeartLife applicatie, fles, geluks-boek en spelregels word je gemotiveerd om je gezondheid te verbeteren. Door bewustwording van gezondheid en mindset kunnen gezondheidsklachten voorkomen worden. Veel vrouwen worstelen met gezondheidsproblemen die uiteindelijk resulteren in onder andere hartklachten. Door onder andere stress te voorkomen, gezonder te eten en de juiste mindset te trainen kunnen hart- en vaatziekten een halt toegeroepen worden. Daarnaast zorgt Greenhabit HeartLife edition voor een betere balans en meer zelfvertrouwen waardoor je beter in je vel gaat zitten. Je wordt er dus fysiek en mentaal een gezonder mens van!

Hoe werkt het?

Janneke Wittekoek en Chantal Linders nemen je mee in een coachingsprogramma van 12 weken. Je schrijft je in via de website van Greenhabit. Vervolgens krijgt je een bevestiging per mail en is het de bedoeling dat je de Greenhabit – HeartLife edition downloadt. Daarna krijg je een HeartLife-pakket thuis gestuurd en kun je aan de slag. Dit doe je niet alleen maar samen met een buddy. Spelenderwijs doe je opdrachten in de applicatie. Iedere dag verschijnen er nieuwe uitdagingen, berichten of vragen. Per dag ontgrendel je nieuwe items op je tijdlijn. Daarnaast ontvang je iedere maandag ‘weekuitdagingen’ die extra motiveren om aan je gezondheid te werken. Door uitdagingen doen kun je punten en badges verdienen. Punten kun je inruilen voor vouchers. Badges motiveren je om door te blijven gaan! Deze vouchers kun je verzilveren bij jou in de buurt. Aan de hand van een persoonlijk dashboard kun je jouw voortgang bekijken en bijhouden. Deze inzichten zijn alleen voor jou te bekijken en zijn dus privé. In de app zit ook een soort social media platform ingebouwd waarin je contact kunt hebben met vrienden, familie of andere gebruikers van de Greenhabit HeartLife edition. Je werkt in stapjes naar een grote doelstelling: fysiek en mentaal beter in je vel zitten!

Psychisch verzuim bij vrouwen hoog

Veel vrouwen nemen naast hun baan ook nog een groot deel van de gezinstaken op zich waardoor ze extra belast raken. Psychisch verzuim komt het vaakst voor bij vrouwen tussen de 35 en 40 jaar. Onder psychisch verzuim vallen overspannenheid, een burn-out, een depressie, of een angststoornis. Een mentale disbalans zorgt voor ongezonde gewoontes en dat resulteren o.a. in het slikken van antidepressiva. Meer dan de helft van de gebruikers van antidepressiva is jonger dan 25 jaar. Als de mentale gezondheid achteruitgaat dan volgt vaak al snel de fysieke gezondheid. Het is dus uiterst belangrijk om een goede balans te hebben. Janneke Wittekoek en Chantal Linders willen vrouwen helpen aan de hand van hun 12-weekse cursus door ze een positief zetje in de rug te geven: meer focus op de mentale en fysieke gezondheid, voor een gebalanceerd leven.

Greenhabit HeartLife edition: gamification en serious gaming

Greenhabit HeartLife edition is een goed voorbeeld van serious gaming en gamification. De definitie van gamification is de toepassing van game-design-elementen en spelprincipes in een ‘niet-game’ omgeving. Bij gamification gebruik je spelelementen om gebruikers te motiveren en hun ervaring te verrijken. Gamification-elementen die Greenhabit HeartLife edition toepast zijn bijvoorbeeld de beloningen (badges en punten) die je verdient door dagelijkse en wekelijkse opdrachten te doen. Maar ook de dashboards en de progressie die jij zelf kunt bijhouden in de applicatie, dragen bij aan het spelplezier. Daarnaast ben je bezig met je gezondheid waardoor Greenhabit HeartLife edition niet alleen puur voor vermaak is maar ook echt iets bijdraagt. Het primaire doel van de applicatie heeft ook een andere functie. Dit noem je serious gaming. Bij gamification wordt er dus vooral naar de elementen gekeken van games terwijl het bij serious gaming meer over het algehele doel gaat waarin je een spel gebruikt om mensen iets te laten doen (los van vermaak).

Greenhabit HeartLife edition

In 2017 heeft Chantal Linders Greenhabit opgezet, een vitaliteitsopleiding die vooral wordt ingezet door bedrijven en organisaties om de mentale en fysieke gezondheid te verbeteren. Met Greenhabit wil Chantal Linders gedragsverandering stimuleren en daarmee mensen helpen met o.a. hartproblemen, diabetes type 2, nier- en hart- en vaatziektes. Janneke Wittekoek is cardioloog bij HeartLife en ondernemer in de zorg. HeartLife behandelt en begeleidt vrouwen met hartklachten, vanuit een passie voor preventie. Er is bij HeartLife speciale aandacht voor het vrouwenhart.

Reacties