Walter Schrader maakt zich druk
Maakt zich druk
Maakt zich druk
06/10/2023
0 min
0

Walter Schrader maakt zich druk

06/10/2023
0 min
0

#maaktzichdruk: Huisarts en arts rampenbestrijding Walter Schrader

Leiden, 6 maart 2023
Persbericht
Dinsdag 7 maart om 13.30 uur overhandigt een delegatie van artsen, apothekers en verontruste zorgverleners een petitie tegen het vernietigen van nog bruikbare medicijnen. https://lnkd.in/eWp6zshp De overhandiging zal plaatsvinden in het tijdelijk parlementsgebouw aan de Bezuidenhoutseweg. Bij de ingang van de Tweede Kamer, Prinses Irenepad 1, 2595 BG Den Haag zullen de initiatiefnemers hun oplossingen voor dit grote probleem met belangstellenden delen.
De huisarts Arend-Jan de Groote zal samen met de winnaar van het beste idee voor duurzame zorg mevrouw Anja Vissers de petitie aan de heer Bart Smals (voorzitter van de vaste kamer commissie VWS) overhandigen in aanwezigheid van geïnteresseerde Kamerleden namens de ruim 20.000 ondertekenaars.
Aandacht zal worden gevraagd voor de milieu problemen die voortkomen uit het niet duurzame gebruik van medicijnen. Grote onvrede bestaat over het feit dat het verlenen van medische hulp d.m.v. het herverdelen van medicatie gestraft zou kunnen worden met een boete van 150.000 euro en een gevangenisstraf van 8 jaar. Vier kunstwerken gemaakt van retourmedicatie zullen de verspilling illustreren en zullen ook in praktische financiële zin bijdragen aan het ontwikkelen van een verstandiger meer solidair en milieubewust beleid.
Informatie ter plaatse
Walter Schrader huisarts en Rampenarts weslink@wxs.nl
Arendjan de Groote Huisarts 06-24117012 📣
Pieter Recter Apotheker

Bron: LinkedIn post van Walter Schrader

Maak jij je ook druk?

Laat je mening horen in de opmerkingen!

Reacties