Co Politiek maakt zich druk
Maakt zich druk
Maakt zich druk
06/10/2023
1 min
2

Wie kan de zoon van Co Politiek helpen?

06/10/2023
1 min
2

#maaktzichdruk: is spreker, oprichter van 

Mijn zoon Jesse (19) door het ziekenhuis naar huis gestuurd…kunnen niets doen. Ga de pijn maar “uitzitten”.

Jesse Politiek is vorig jaar zomer met een spontane bloedende milt, veroorzaakt door de ziekte van Pfeiffer, in het ziekenhuis opgenomen. Wat volgde was een spoedoperatie om het bloeden van de milt te stoppen. Operatie ging goed maar er bleef een bloedklont en ontsteking van 4x4x4 achter. De ontsteking is weg maar de bloedklont, die overigens nog groter was, is inmiddels onderdeel van de milt is geworden.

Jesse heeft sinds de operatie enorme pijn door zijn hele lichaam. Echter de medisch specialisten tasten in het duister. Het lichaam moet de bloedklont zelf oplossen maar doet dat nog onvoldoende. Medisch kan men de pijn niet verklaren. Ook niet na multidisciplinair overleg.

Maar waar de pijn naar verwachting in de loop van het afgelopen half jaar minder zou moeten worden ..wordt het erger...

Voor Jesse bijna niet vol te houden. Pijnstillers werken onvoldoende of niet of hij wordt er ontzettend misselijk van. We zitten bijna elke week op de SEH in het ziekenhuis, omdat de pijn soms volledig uit de hand loopt.

Als ouder ook om moedeloos van te worden. Je bent machteloos aan het toe te kijken. Inmiddels hebben we een Second opinion traject in gang gezet. Ook via Zilveren Kruis een traject met Royal Doctors, een internationaal Netwerk van artsen. We hebben vertrouwen in de medische specialisten van het ziekenhuis maar we willen er ook niet alles op gokken.

Lang met Jesse over gesproken maar daarom ook deze oproep in mijn netwerk, en erbuiten, voor elke serieuze suggestie of tip voor de achterliggende oorzaak, aanpak of behandeling.

Omdat Jesse door de pijn ook niet naar buiten kan (lopen doet al pijn) zoekt hij ook afleiding. Werk of opdrachten als grafisch ontwerper past hem uitermate goed en kan hij gewoon vanuit huis doen. Kijk maar eens naar een eerdere post van mij over zijn indrukwekkende capaciteiten op creatief vlak, https://lnkd.in/gCRbEXiq

Ik heb hem al wat werk gegeven maar op grafisch ontwerp vlak heb ik te weinig op de plank liggen. Zelf is overigens ook voor mij het werk wat ik doe ook de afleiding. Daarmee een nog grotere drive, voor de mensen die mij kennen en door deze situatie, om de zorg op alle fronten te willen verbeteren, te innoveren en te veranderen.

We zijn benieuwd wat deze oproep gaat opleveren. Niets doen en wachten is immers geen optie.

Bron: LinkedIn post van Co Politiek

Maak jij je ook druk?

Laat je mening horen in de opmerkingen!

Reacties