LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
11/27/2023
3 min
0

#7 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

11/27/2023
3 min
0

Elke week lichten we een nieuwe groep invloedrijke LinkedIn-professionals binnen de sociale- en zorgsector uit. Deze veelzijdige groep experts belicht diverse thema's, van jeugdzorg tot voeding, trauma tot preventie, sport tot spiritualiteit en meer. Hun waardevolle inzichten en perspectieven vormen een must-follow. Samen blijven we de stemmen versterken op de LinkedIn-pagina van Gezondheid.nl.

Deze week in de sociale- en zorgsector influencer lijst:

  • Anne Marsman
  • Sophie Brühl
  • Shakib Sana
  • Eva Eikhout
  • Wang Long Li
  • Richard de Leth 

Lees hieronder meer over deze zorghelden en waar zij over praten op hun LinkedIn-pagina.

Anne Marsman

Anne Marsman, psycholoog en oprichter van Traumanet.nl, benadert trauma vanuit een biologisch perspectief. Ze bespreekt de impact van trauma op het zenuwstelsel en hoe de polyvagaaltheorie kan helpen bij het herkennen van lichaamssignalen bij getraumatiseerde mensen. Anne benadrukt dat trauma niet alleen ontstaat door aanwezige negatieve gebeurtenissen, maar ook door het ontbreken van positieve elementen zoals aandacht en steun. Haar lezing focust op het begrijpen van de verwonding die trauma achterlaat, niet alleen de gebeurtenis zelf.

LinkedIn: Anne Marsman heeft het over PTSS, trauma, mentale gezondheid, naasten, onderzoek, ervaringsverhalen, psychologie, therapie en meer.

Sophie Brühl

Sophie Brühl, huisarts en medeoprichter van Buurtdokters, zet zich in voor behoud van context- en levensloopgeneeskunde in Nederlandse huisartsenzorg. Ze ambieert dat elke Nederlander een betrokken huisarts dichtbij heeft. Als netwerker bij Buurtdokters draagt ze de missie uit, begeleidt vertrekkende huisartsen en faciliteert samenwerkingen met nieuwe praktijkhouders. Haar vader, grootvader en overgrootvader waren huisartsen, wat haar motivatie versterkt om het praktijkhouderschap te vernieuwen en aan te passen aan de behoeften van hedendaagse huisartsen.

LinkedIn: Sophie Brühl heeft het over gezondheidszorg, zorg, huisartsen, wijkverpleging, zorgsector, scholing, kwetsbaarheid en meer.

Shakib Sana

Shakib Sana, een alumnus van de Erasmus Universiteit Rotterdam, is een toegewijde huisarts en onderzoeker. Samen met Erasmus MC-internist Robin Peeters heeft hij gezondheidskloof.nl opgezet. Sana zet zich in om met wijkbewoners in Rotterdam het gesprek aan te gaan over hun gezondheid. Zijn drijfveer? Aandachtig observeren en luisteren naar wat er in de samenleving gebeurt, met het geloof dat het aanleren van gezondheidsvaardigheden zich op termijn zal uitbetalen.

LinkedIn: Shakib Sana heeft het over ziekte, herstel, oorlog, rampen, huisartsen, zorg, ervaringsverhalen, maatschappij, verbinding, migratie en meer.

Eva Eikhout

Eva Eikhout is presentatrice, dagvoorzitter, spreker, en schrijfster. Ze heeft het zeldzame FFU-syndroom, waardoor haar ledematen zijn aangetast. Met een lengte van 1 meter 14, korte armen zonder ellebogen en handen, en benen zonder knieën maar met voeten, overstijgt ze fysieke beperkingen. Eva deelt haar ervaringen en inspirerende boodschap over het overwinnen van hindernissen ondanks haar fysieke uitdagingen. Ze gebruikt humor om maatschappelijke kwesties te belichten.

LinkedIn: Eva Eikhout heeft het over zorg, preventie, verandering, handicap, presenteren, sport, haar leven en meer. 

Wang Long Li

Wang Long Li, oprichter & CEO van Tinybots, legt de focus op diepe menselijke behoeften zoals autonomie, verbondenheid en competentie in de ontwikkeling van sociale zorgtechnologie. Tinybots gebruikt technologie niet enkel voor automatisering, maar als middel om zelfregie, zelfstandigheid en welzijn te bevorderen. Wang, met achtergrond in technische productontwikkeling en psychologie, begon het onderzoek naar zinvolle inzet van robots in de zorg in 2013. Tinybots, opgericht in 2015, streeft naar het ondersteunen van mensen met cognitieve beperkingen, mantelzorgers en zorgverleners door dagelijkse samenwerkingen met zorgorganisaties.

LinkedIn: Wang Long Li heeft het over zorg, technologie, personeelstekort, innovatie, zorgtechnologie, ervaringsverhalen, dementie, zorgrobots en meer.

Richard de Leth

Richard de Leth, oprichter van OERsterk BV & OERsterk Academy BV, is een gezondheidsspecialist en changemaker in vitaliteit. Na zijn geneeskundeopleiding verliet hij de reguliere gezondheidszorg om te ontdekken wat nodig is voor een optimaal leven. Zijn ontdekkingsreis omvatte kinesiologie, fytotherapie en holistische stromingen. Met OERsterk, opgericht in 2012, motiveert Richard mensen wereldwijd om te kiezen voor een gezonde leefstijl. Hij deelt zijn kennis via bestsellers, de OERsterk-podcast en een populair leefstijlplatform, waar leefstijl centraal staat.

LinkedIn: Richard de Leth heeft het over gezondheid, preventie, balans, mentale gezondheid, voeding, vitaliteit en meer.

Ook op de lijst? Sluit je aan!

Groei met ons mee, wordt auteur op Gezondheid.nl

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg. Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties