De Zwanenhof Zenderen
Maatschappelijke gezondheid
Maatschappelijke gezondheid
06/10/2023
2 min
0

Gezondheid.nl is live: hét platform voor gezond blijven en beter worden

06/10/2023
2 min
0

Een brede blik op de zorg in Nederland

De zorg in Nederland bekeken en belicht vanaf verschillende invalshoeken: dat is het platform van gezondheid.nl. Van actualiteiten en achtergrondinformatie tot verhalen uit de praktijk. Voor en door iedereen betrokken in de zorg. Op gezondheid.nl staat de mens centraal. De druk op de zorg in ons land is enorm. Om ons zorgstelsel werkbaar te houden, is het nodig om op verschillende vlakken in actie te komen. Geluiden vanuit alle hoeken worden op de site vertegenwoordigd. Hiermee wil gezondheid.nl iedereen de echte verhalen uit de dagelijkse praktijk laten zien en de politiek, zorgverzekeraars en werkgevers aan het denken zetten. Want goede zorg gaat ons allemaal aan het hart.

Platform voor iedereen

Helaas kampt ons Nederlandse zorgstelsel met veel problemen. Een onwaarschijnlijk hoge werkdruk door bezuinigingen en personeelstekort, sluiting of verplaatsing van diverse specialisatie centra, een tekort aan medicijnen en kosten die onder druk staan: zorgmedewerkers en patiënten zijn er dagelijks de dupe van. Het platform gezondheid.nl belicht de verhalen uit de zorg vanuit allerlei invalshoeken. Van medewerkers tot patiënten, positieve ervaringen en kritische noten. Op het nieuwe platform is iedereen welkom om nieuwtjes en ervaringen te delen, eventueel anoniem. Of het nu gaat over preventie, ziekte, behandelingen of nazorg: alle aspecten komen op het platform aan bod. Naast actualiteiten en nieuws uit de branche. Echte verhalen die verteld mogen worden.

Liefde voor zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers zetten zich dagelijks op hun werk met hart en ziel in voor ons allemaal. Zij lopen tegen allerlei knelpunten aan. Zo maakt alleen al de gigantische werkdruk het steeds lastiger om goede zorg te verlenen en de tijd te nemen voor patiënten. Werk dat gedaan wordt uit liefde voor de mens die zorg nodig heeft. Terwijl de waardering uitblijft en steeds meer werknemers zich ziekmelden of uitstromen. Het platform zet zich in voor een gezondere werksfeer en meer waardering voor zorgmedewerkers. Medewerkers zijn op gezondheid.nl van harte welkom om zich op het speciale forum voor zorgpersoneel aan te sluiten en ervaringen uit te wisselen.

Uit waardering voor deze groep wil gezondheid.nl alle medewerkers in de zorg een onthaast 3-daagse aanbieden in de Zwanenhof te Zenderen. Deze moet gratis worden voor alle zorgmedewerkers. Om dat voor elkaar te krijgen is medewerking nodig vanuit andere partijen, de kosten moeten uiteindelijk gedragen worden door de WMO, verzuimverzekeraars en werkgevers. Zodat elke medewerker in de zorg de kans krijgt om op adem te komen.

Deel jouw zorgverhaal

Niets is zo krachtig als een persoonlijk verhaal. Uit de eerste hand, van een zorgmedewerker of patiënt. Deel je persoonlijke zorgverhaal, eventueel, anoniem op gezondheid.nl. In de rubriek ‘Meneer van Puffelen’ worden die verhalen gepubliceerd. Iedere geregistreerde sitebezoeker kan erop reageren. Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven en je eigen verhaal te delen.

Gezondheid.nl zorgt ervoor dat de zorgsector de aandacht krijgt die het verdient. We maken dilemma’s bespreekbaar, delen ervaringen en gaan op zoek naar werkbare oplossingen.

Over Gezondheid.nl

Op gezondheid.nl staat de mens centraal. Het is hét platform voor gezond blijven en beter worden. De zorgsector en patiënten verenigen zich op deze nieuwe site, die alle aspecten van de branche belicht. Nieuws, mooie en moeilijke verhalen uit de praktijk, lastige zorgkwesties, personeelsproblematiek en werkdruk staan centraal. Het doel? Meer aandacht en waardering krijgen voor de zorg in het algemeen. Samen kwesties aankaarten, zoeken naar oplossingen en ervaringen delen.

Reacties