LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
05/23/2024
3 min
1

#32 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

05/23/2024
3 min
1

We stellen wekelijks een nieuwe lijst met invloedrijke LinkedIn-influencers samen binnen de sociale- en zorgsector. Deze diverse groep zorghelden belicht uiteenlopende onderwerpen, variërend van jeugdzorg tot gezondheid, van trauma tot preventie, en nog veel meer. Ze delen waardevolle inzichten en perspectieven die het volgen meer dan waard zijn. Samen blijven we de stemmen die bijdragen aan een goede gezondheid, in de breedste zin van het woord, versterken!

Deze week in de sociale- en zorgsector influencer lijst

  • Liesbeth Van Rossum
  • Stana van Ginkel
  • Maaike Van der Aar
  • Anahí Israel
  • Mohammed Saadulla
  • Sarita Bajnath

Lees hieronder meer over deze zorghelden en waar zij over praten op hun LinkedIn-pagina. Elke vrijdag publiceren wij deze lijst op de LinkedIn-pagina van Gezondheid.nl 

Liesbeth Van Rossum


Liesbeth van Rossum is internist-endocrinoloog en hoogleraar obesitas en stressonderzoek aan het Erasmus MC. Ze is mede-oprichter van het Centrum Gezond Gewicht en voorzitter van het Partnerschap Overgewicht Nederland. Van Rossum publiceerde meer dan 200 wetenschappelijke artikelen en het prijswinnende boek "VET belangrijk". Ze staat bekend om haar baanbrekende werk en werd benoemd tot "Rotterdamse Vrouw van het Jaar" in 2021. Ze behoort tot de top 10 meest invloedrijke vrouwen in de Nederlandse gezondheidszorg.

LinkedIn: Liesbeth Van Rossum heeft het over stress, obesitas, overgewicht, gezondheid, onderzoek, leefstijl, conferenties & symposia, preventie en meer.

Stana van Ginkel

Stana van Ginkel is initiatiefnemer van COPD Huis JAN, spreker, en een gamechanger in zelfzorg en zorg. Ze is oprichter van Stichting Food Board Nederland en ontwikkelaar van gezondheidsprogramma’s en zelfzorg retreats. Met een achtergrond in voeding en leefstijlinterventie voor chronische aandoeningen, streeft ze ernaar om de kwaliteit van leven voor COPD-patiënten te verbeteren. Haar persoonlijke ervaring met astma en COPD in haar familie motiveert haar om anderen te helpen en inspireren.

LinkedIn: Stana van Ginkel heeft het over zorg, zelfzorg, COPD, ervaringsverhalen, leefstijl, voeding, astma, medicatie, mantelzorg, gezondheid en meer.

Maaike van der Aar

Maaike van der Aar is landelijk bestuurder bij FNV Jeugdzorg en strijdt al meer dan vijftien jaar voor verbeteringen in de jeugdzorg. Ze heeft intensief overleg met jeugdzorgers en bestuurders om de problemen in het huidige stelsel aan te kaarten en te zoeken naar oplossingen. Haar missie is duidelijk: het jeugdzorgstelsel moet op de schop. Van der Aar is een gedreven pleitbezorger voor een betere positie van professionals en een kwalitatief hoogwaardige jeugdzorg.

LinkedIn: Maaike Van der Aar heeft het over jeugdzorg, zorg, overheid, politiek, onderzoek, zorgsector en meer.

Anahí Israel

Anahí Israel, GZ-psycholoog en executive coach, is gespecialiseerd in het verbeteren van relaties binnen gezin en bedrijfsleven. Met een unieke aanpak combineert ze wetenschap, ervaring en praktijk om cliënten te begeleiden naar hun gewenste situatie. Haar focus ligt op het doorbreken van taboes rondom relaties, gezondheid en intimiteit, waarbij ze individuen en stellen helpt om hun leven en relaties te verbeteren.

LinkedIn: Anahí Israel heeft het over kinderen, jongeren, opvoeding, maatschappij, ervaringsverhalen, therapie, relaties, leiderschap en meer.

Mohammed Saadulla

Mohammed Saadulla is huisarts in opleiding en plaatste een veelgelezen bericht op LinkedIn om de negatieve berichtgeving over het beroep van huisarts te doorbreken. Hij maakte de overstap van de tweedelijns- naar de eerstelijnszorg en benadrukt hoe hij dagelijks een verschil kan maken voor patiënten. Saadulla werkte eerder op de IC, SEH en chirurgie, maar miste het directe contact met patiënten. Hij geniet van de variatie en betekenisvolle interacties in de huisartsgeneeskunde, ondanks de uitdagingen en werkdruk.

LinkedIn: Mohammed Saadulla heeft het over Gaza, oorlog, zorg, vluchtelingencrisis, huisartsen, geneeskunde, inclusie, onderwijs, gezondheidszorg en meer.

Sarita Bajnath

Sarita Bajnath heeft 25.000 mensen getraind in sociale veiligheid, privileges, intersectionaliteit en inclusie. Ze is trainer, spreker, moderator en Griffeljurylid 2024. Haar carrière begon tijdens haar geneeskundestudie met bijvakken in psychologie en gezondheidswetenschappen. Ze geeft trainingen aan diverse organisaties, van de Nationale Politie tot culturele instellingen en universiteiten. Sarita is bekend om haar interactieve en persoonlijke aanpak, gebruik van humor en het creëren van een veilige, respectvolle sfeer. Ze zet zich ook in voor armoedebestrijding, gelijkwaardigheid en sociale cohesie.

LinkedIn: Sarita Bajnath heeft het over leiderschap, politiek, maatschappij, privileges, inclusie, intersectionaliteit, zorg, racisme, veerkracht, microagressie en meer.

Wil jij ook op de sociale- en zorgsector lijst?

schrijven voor gezondheid.nl als auteur

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg. Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties