LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
01/22/2024
3 min
2

#15 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

01/22/2024
3 min
2

Elke week brengen we een nieuwe lijst van invloedrijke LinkedIn-profielen in de sociale- en zorgsector. Deze diverse groep influencers belicht een scala aan thema's, van innovaties in de ouderenzorg tot gezonde voedingsgewoonten, van psychische welzijn tot duurzame gezondheidspraktijken. Ze delen waardevolle inzichten en perspectieven die absoluut de aandacht verdienen.

Deze week in de sociale- en zorgsector influencer lijst:

  • Iñez van Boxtel
  • Hajar Rotbi
  • Mark Slager
  • Jan 't Hoen
  • Saskia Danen - de Vries
  • Froukje Wieberdink

Lees hieronder meer over deze zorghelden en waar zij over praten op hun LinkedIn-pagina.

Iñez van Boxtel

Iñez van Boxtel, oprichter van NPG Jeugdwerk en Gezinsprofessional bij FamilySupporters, is een toegewijde psychosociaal therapeut voor jeugd en gezin met meer dan 15 jaar ervaring. Ze biedt holistische en praktische hulp bij angst, stress en meervoudige problematiek, met focus op positieve ontwikkeling binnen familiedynamiek. Als ervaringsdeskundige in een samengesteld gezin deelt ze betrokken, oplossingsgerichte begeleiding voor zelfredzaamheid en levensgeluk.

LinkedIn: Iñez van Boxtel heeft het over jeugdhulp, sociaal werk, familiebelangen, mentale gezondheid, verbinding en meer.

Hajar Rotbi

Hajar Rotbi, voorzitter van De Geneeskundestudent, is een passievolle vijfdejaars geneeskundestudent in Nijmegen. Ze richt zich op patiëntenzorg, vooral voor de kwetsbaren, en heeft brede interesses, waaronder medisch-wetenschappelijk onderzoek, onderwijs, bestuur, beleidsvorming, internationale betrekkingen, mensenrechten en diversiteit. Ze spreekt zich uit over humanitaire crises, zoals in Gaza, en benadrukt de verantwoordelijkheid van artsen om wereldwijd aandacht te vragen voor zorgsituaties en medemenselijkheid boven neutraliteit te stellen.

LinkedIn: Hajar Rotbi heeft het over geneeskunde, studeren, gezondheidszorg, welzijn, Gaza, mensenrechten, onderwijs, onderzoek en meer.

Mark Slager

Mark Slager is een openbaar apotheker in Amersfoort, met ruim 20 jaar ervaring. Als bestuurslid van Stichting de Koppeling met Schothorst zoekt hij samenwerking met zorgverleners om de zorg voor kwetsbare groepen te verbeteren. Slager benadrukt het belang van goede zorg dicht bij de patiënt, met speciale aandacht voor patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden. Hij pleit voor bewustwording over de risico's van kruiden en medicijninteracties en zet zich in voor preventieve zorg, onder andere door samen te werken met leefstijlcoaches.

LinkedIn: Mark Slager heeft het over gezondheid, apothekers, farmacie, preventie, medicatie/medicijnen, leefstijl, zorg en meer.

Jan ‘t Hoen

Jan 't Hoen, een verhalenverteller, koos op 29-jarige leeftijd voor een carrière in de zorg na ervaring in zakelijke dienstverlening. Van hulp in een verzorgingshuis tot zelfstandig ondernemer, zijn reis omvatte diverse zorginstellingen en de mede-eigendom van Huize Wezup. Zijn missie met JanGrietje is het terugbrengen van aandacht, respect, waardering en plezier in de zorg, waarbij ze de kracht en talenten van zorgmedewerkers benutten en het imago van de zorg willen verbeteren. Duurzame zorg is volgens hem een focus voor de toekomst.

LinkedIn: Jan 't Hoen heeft het over de zorg, zorgmedewerkers, liefde, verbinding, dementie, de mens centraal, persoonlijke gebeurtenissen en meer.

Saskia Danen - de Vries

Saskia Danen-de Vries, een niet-praktiserende verpleegkundige en gezondheidswetenschapper, is gepassioneerd over ouderenzorg en dementie. Als trainer streeft ze ernaar professionals en mensen met aandoeningen, zoals dementie, te versterken. Ze focust op vakinhoudelijke kennis gecombineerd met professionele ontwikkeling en bevordert vernieuwende projecten voor betere patiëntenzorg en meer plezier in het werk van zorgverleners. Na 25 jaar ervaring richt ze zich op het inspireren van anderen om de zorg te verbeteren, met expertise in dementie, ouderenzorg, geriatrie, delier en meer.

LinkedIn: Saskia Danen - de Vries heeft het over dementie, palliatieve zorg, ouderenzorg, huisartsenzorg, leiderschap, verpleegkundigen, mantelzorg en meer.

Froukje Wieberdink

Froukje, een gedreven ondernemer en coach in persoonlijk leiderschap, biedt 1-op-1 coaching. Na een burn-out ontdekte ze haar talenten, omarmde kwetsbaarheid en nam regie over haar leven. Gefascineerd door gedrag en psychologie deelt ze haar passie door diepgang te creëren en anderen te inspireren. Als Zorgregisseur bij de politie, Limburg & Oost-Brabant, combineert ze gezondheidsexpertise in een maatschappelijke rol. Ze spreekt daarnaast over persoonlijk leiderschap, veerkracht en zet zich in voor bewustwording over Diabetes Type 1.

LinkedIn: Froukje Wieberdink heeft het over ervaringsverhalen, veerkracht, gezondheid, zorg, veerkracht, diabetes type 1, mentale gezondheid, leiderschap en meer.

Wil jij ook op de sociale- en zorgsector lijst?

schrijven voor gezondheid.nl als auteur

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg. Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties