Minder mensen belanden met corona in ziekenhuis
0 min. leestijd

Minder mensen belanden met corona in ziekenhuis

ZEIST (ANP) - Ziekenhuizen beginnen het langzaam maar zeker iets minder druk te krijgen met de zorg voor coronapatiënten. Het totale aantal daalt en ook de instroom zakt, komt vrijdag naar voren uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De coronagolf in de ziekenhuizen bereikte vorige week het hoogste niveau sinds oktober.

Ziekenhuizen behandelen momenteel 884 mensen die het coronavirus onder de leden hebben. Sinds dinsdag zijn netto 34 bedden vrijgekomen. Vooral de verpleegafdelingen zien veel mensen vertrekken. De druk op de intensive cares is vooralsnog vrij stabiel. Daar liggen de laatste tijd zo'n 45 tot 50 mensen met corona.

In de afgelopen zeven werkdagen hebben ziekenhuizen gemiddeld ruim 171 nieuwe patiënten per dag opgenomen. Dat gemiddelde daalt nu drie dagen op rij.

Bron: © 2023 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Reactie plaatsen

Cadeau voor alle zorgmedewerkers

Bij ons mag je gratis opladen en onthaasten in de Zwanenhof, een prachtig voormalig klooster in Zenderen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, Gezondheid.nl zorgt voor de rest. Even geen werkdruk en stress maar tijd om tot rust te komen. Zo willen wij voorkomen dat jij als zorgmedewerker uitvalt of uitstroomt.