Virtuagym applicatie
Fysieke Gezondheid
Fysieke Gezondheid
06/10/2023
2 min
0

Workouts en een gezonde voeding binnen handbereik met de applicatie van Virtuagym?

06/10/2023
2 min
0

De Virtuagym is een app welke mooi is uitgevoerd, dat mag gezegd worden. Met de fitness applicatie krijg je toegang tot meer dan 5000+ workouts en kun je duidelijk de voortgang die je boekt bijhouden met heldere statistieken. Ondertussen gebruiken meer dan 12 miljoen mensen de applicatie. Maar voegt een dergelijke fitness app bij aan je gezondheid? 

Wat is Virtuagym?

De Nederlandse Virtuagym app is een handige aanvulling als je de discipline hebt om door te pakken en je doel realistisch is. Enige voorkennis van fitness, voedingskunde en je eigen lichaam is wel verstandig. Je kunt workouts inplannen. Via notificaties en e-mail wordt je gestimuleerd je doelen te halen. Daarnaast is er een community waar mensen motivatie en ondersteuning kunnen zoeken via andere gebruikers. De oefeningen van Virtuagym (meer dan 5000+ worden stuk voor stuk gecheckt door gecertificeerde personal trainers, en worden veelal ook opgenomen via motion capture waardoor het ook een realistische uitvoering van de oefening is.

Wat kost het?

De basis app van Virtuagym is gratis, maar beperkt. Een gratis gebruiker heeft toegang tot workouts, oefeningen en voortgangswaarden die gedaan kunnen worden. Als je echt wat wilt, moet je het geen probleem vinden om € 30,- per jaar neer te leggen voor de ‘Pro’. Virtuagym Fitness is geïntegreerd met een tweede app: Virtuagym Food. Volgens Virtuagym kan je het beste beide apps downloaden om je fitnessdoelen sneller te behalen. Want zoals je weet, beweging en voeding zijn direct met elkaar verbonden en essentieel om je doelen te behalen. Pro-leden hebben meer mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld onbeperkt aantal workouts die je zelf aanmaakt.

Virtuagym Food

Met Virtuagym Food kun je vooraf je dagen inplannen, zodat je je doelen kunt behalen en ook zelf kunt bepalen welke voedingsmiddelen binnen een plan passen. Daarnaast is het gekoppeld aan de fitness app, dus wanneer je meer calorieën verbrandt, kun je ook meer eten. Wat Virtuagym Food niet doet is een gedetailleerd schema voorschrijven wat je zou 'moeten' eten. Wat je wel ziet dat is bij elk voedingsmiddel informatie over de samenstelling, zodat je meteen ziet of een appel of aardbei in jouw voedingsplan past en of je op de goede weg bent. Momenteel kun je in de app alleen zien of je je wel aan het voorgeschreven aantal calorieën houdt. Zou het niet mooi zijn, als je gedurende de dag kan checken of de verhoudingen tussen vetten, koolhydraten en eiwitten nog kloppen?

Verbeterpunten

Ondanks de mogelijkheden van fitness apps, moet bewegen wel op de correcte manier gebeuren. Voor de beginners is het oplopen van een blessure zo gebeurd, als je op de slaapkamervloer voor het eerst in je leven crunches gaat maken. Bij het verkeerd uitvoeren van een oefening boek je overigens geen resultaat, wat leidt tot afhaken. Wat als je zwanger bent of een chronische aandoening hebt? Dan moet je sowieso oppassen en je laten begeleiden door een professional, zoals een fysiotherapeut. Een professional die Virtuagym voor zijn praktijk gebruikt misschien?

Conclusie

Voldoende bewegen is gezond. Dus een app die daarbij helpt is praktisch. Er zijn veel fitness apps. Virtuagym is een goed uitgewerkte digitale begeleider. Een goede keus als je als amateursporter een eigen ijzeren discipline hebt en scherp bent in je voedingspatroon. Wat voor de meeste mensen geldt; toch maar liever een fitnessclub. En dat zijn 2,5 miljoen mensen in Nederland.

Reacties