Soufiane Touzani en Ballie applicatie
Fysieke Gezondheid
Fysieke Gezondheid
06/10/2023
3 min
0

Soufiane Touzani: voetballer en inspiratiebron voor jong en oud

06/10/2023
3 min
0

Soufiane Touzani is een sporter die zakenman is geworden uit noodzaak. In 2002 werd er scoliose bij hem geconstateerd en viel zijn droom als profvoetballer in duigen. Maar hij liet zich niet tegenhouden door tegenslagen en ging oplossingsgericht zijn toekomst tegemoet. Zo heeft hij een van de meest succesvolle voetbal YouTube kanalen wereldwijd, een eigen online voetbalclub en een applicatie ontwikkeld. Hij leeft nu de droom van miljoenen voetbalfans.

Inspiratiebron voor jong en oud

Soufiane Touzani was in zijn jonge jaren een talentvolle voetballer uit Rotterdam en speelde bij Feyenoord en H.F.C. Haarlem. Zijn weg naar een professionele carrière lag open. Totdat Soufiane in 2002 te horen kreeg dat scoliose had, een zijwaartse verkromming van de wervelkolom (ruggengraat). Soufiane Touzani moest een zware operatie ondergaan waarbij er een ijzeren pin van 30 cm in zijn rug werd geplaatst.

“Het was een heftige operatie maar uiteindelijk is het goed gekomen. Het kon zijn dat ik nooit meer kon voetballen, nooit meer kon lopen. Maar uiteindelijk is het goed gekomen, operatie geslaagd” – vertelt Soufiane Touzani op zijn eigen YouTube kanaal.

Na de operatie kreeg hij te horen dat hij minimaal een jaar lang geen competitief voetbal meer mocht spelen en fysieke duels moest vermijden omdat de blessure aan zijn rug anders zou kunnen verergeren. De pin in zijn rug moest namelijk nog vastgroeien. Wat hij wel mocht doen was balletje hooghouden.

“Ik wist nooit wat ik met een bal kon, totdat ik eigenlijk ging oefenen. Elke dag weer!”

Zijn droom als profvoetballer viel in duigen maar door zijn doorzettingsvermogen en positieve mindset gingen er andere deuren open. Nu heeft hij een sterke business online en staat Touzani bekend om zijn te gekke voetbaltrucjes en inspirerende video’s die ook ‘niet-voetballers’ zelfs doen laten twijfelen om toch eens een balletje te gaan trappen. Zo heeft hij een van de meest succesvolle voetbal YouTube kanalen wereldwijd, een eigen online voetbalclub en een applicatie ontwikkeld om mensen in beweging te krijgen!

FC Straat

Alle grote profs zijn ooit begonnen op straat. FC Straat is een online voetbalclub voor iedereen die beter wil worden in (straat)voetbal. Je kunt gratis lid worden van FC Straat. Eenmaal lid? Dan kun je vragen stellen en antwoorden krijgen van echte pro’s, trainers, coaches en voetbalscouts. Verder kun je er allemaal voetbalinspiratie vinden en is er een competitie gaande genaamd FC Straat League die alleen toegankelijk is voor leden van FC Straat. De video reeks van deze straatcompetitie heet ‘Street Captains’ en is te zien op YouTube. Het is voor zowel meisjes als jongens!

YouTube: TOUZANI TV

Het YouTube kanaal van Soufiane Touzani heeft al meer dan 1 miljoen abonnees: TOUZANI TV. Op dit kanaal kun je interviews zien met bekende voetballers (zoals Cristiano Ronaldo, Memphis Depay en Ronaldinho), toffe challenges, duels en de nieuwste voetbaltrucjes. Er is wekelijks nieuwe content te vinden die je helpen om een betere voetballer te worden.

Ballie Applicatie

Gamification toepassen om op een innovatieve manier je voetbal skills te verbeteren? Soufiane Touzani is het afgelopen jaar druk bezig geweest met een nieuwe applicatie ontwikkelen die lichaamsbeweging en de motorische ontwikkeling stimuleert. In een tijd waar de bewegingsvrijheid zo beperkt is, komt zijn nieuwe app ‘Ballie’ als geroepen. Ballie is een voetbal applicatie voor op je mobiele apparaat. Om aan de slag te kunnen moet er een speciaal ontwikkelde bal worden aangeschaft. Op deze bal staat een unieke code waarmee je de applicatie kunt ontgrendelen. Lees hier meer over de Ballie app van Soufiane Touzani.

Jong en oud in beweging door Ballie applicatie

De mindset van Soufiane Touzani

Als Soufiane Touzani iets heeft laten zien de afgelopen jaren, dan is het wel dat de juiste mindset je ver kan brengen. Een mindset is een manier van denken en een manier om naar jezelf te kijken. Deze manier van denken is bepalend voor hoe je denkt over leren, je kwaliteiten en hoe je reageert op situaties en gebeurtenissen in het dagelijks leven. Eerst schaamde hij zich voor zijn rug na de operatie. Nu is het zijn trotse bezit! Hij had de moed kunnen opgeven maar deed dit niet, hij deed wat wel nog kon: freestyle straatvoetballen. Door zijn hart en passie te blijven volgen is hij gekomen waar hij nu is.

Reacties