Stamps-app voor het delen verhaal tijdens ziekte
Mentale Gezondheid
Mentale Gezondheid
06/10/2023
2 min
0

Persoonlijke verhalen delen over ziekte en behandeling

06/10/2023
2 min
0

Stamps is een gratis app waarin gebruikers hun persoonlijke verhaal over ziekte en behandeling opschrijven en familie, vrienden en kennissen uitnodigen om hun verhaal te volgen. Stamps is opgericht door Tess van Logtestijn en Pien. Tess had als ondernemer al ervaring in de wereld van startups en app-ontwikkeling. Toen haar moeder haar benaderde met het idee van Stamps, nam ze deel aan het validatieprogramma van UtrechtInc. Ze onderzocht het concept bij mensen met diverse ziektebeelden en op basis van de inzichten besloten Tess en Pien om samen Stamps op te richten.

Wat is Stamps?

Met de gratis app Stamps kunnen gebruikers hun persoonlijke verhaal over ziekte en behandeling opschrijven en uitnodigingen sturen naar familie, vrienden en kennissen om hun verhaal te volgen. Gebruikers bepalen zelf wie kan meelezen, waardoor ze een eigen veilige omgeving creëren. De app biedt de mogelijkheid om kaartjes, bloemen of andere aardigheidjes te sturen naar mensen die je volgt, waarmee Stamps een klein bedrag verdient om zo hun kosten te dekken.

Stamps applicatie delen verhaal tijdens ziekteDe Stamps-app waar Pien (moeder) haar ervaringen deelt.

De Stamps-app: een dochter deelt haar ervaring

Als dochter vond ik het soms lastig om te communiceren. Zat mijn moeder wel te wachten op een appje of telefoontje van mij? Wilde ze er wel over praten? Omdat ik nu mee kon lezen via de Stamps-app, wist ik of ik even kon bellen. En het haalde heel veel onzekerheid weg bij mij dat ik goed wist hoe het met haar ging, en wat ze doormaakte. Bovendien kon ik vaak inhaken op iets wat ze gedeeld had in haar dagelijkse updates, en hoefde het helemaal niet over de behandelingen te gaan. Ik zag ook wat voor mooie reacties ze kreeg.”, aldus Tess.

De voordelen van gezamenlijk delen via Stamps

“Mijn moeder had ook vriendinnen van mij die meeleefden uitgenodigd om haar reis naar gezondheid mee te lezen. Dat had onvermoede voordelen. Als ik mijn vriendinnen zag, hoefde het gesprek niet over de ziekte van mijn moeder te gaan. Niet dat ik dat vervelend vond, maar ook ik wilde er niet de hele tijd mee bezig zijn. Ook mijn leven was meer dan de ziekte.”

Sociale onderneming: impact maken met de applicatie

“Toen mijn moeder belde met het idee van Stamps hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Ik vond het wel belangrijk om er een sociale onderneming van te maken. Dat wil zeggen dat wij uitgaan van het motto “act social, think business”. We willen impact maken én inkomsten genereren met de app waardoor we kosten kunnen dekken en Stamps kunnen doorontwikkelen. Pien was het daar heel snel mee eens. Sinds 1 januari 2022 zijn we beiden co-founders in de start-up Stamps. En een supersterk team!

Reacties