Stamps-app: Steun bij ziekte voor jou en je naasten
Mentale Gezondheid
Mentale Gezondheid
06/10/2023
1 min
0

Stamps-app: Steun en verbinding bij ziekte

06/10/2023
1 min
0

Het delen van persoonlijke verhalen over ziekte en behandeling kan een positief effect hebben op het genezingsproces en helpen bij het verminderen van gevoelens van eenzaamheid en isolatie. Pien de Ruig, die voor de derde keer de diagnose borstkanker kreeg in 22 jaar, ontwikkelde samen met haar dochter Tess van Logtestijn de app Stamps om dit delen makkelijker te maken.

Stamps-app voor persoonlijke verhalen bij ziekte

Met de Stamps-app kunnen gebruikers hun persoonlijke verhaal opschrijven en familie, vrienden en kennissen uitnodigen om hun verhaal te volgen. De app biedt gebruikers de mogelijkheid om open en eerlijk te zijn over ziektes en andere gezondheidsproblemen, zodat de verbindende kracht van steun van dierbaren ervaren kan worden.

Via mail of WhatsApp kan je mensen uitnodigen om jouw verhaal in de app te volgen en elk volgverzoek kan je zelf accepteren of afwijzen. Gebruikers creëren hiermee hun eigen omgeving en bepalen zelf wie kan meelezen.

Steun bij ziekte

De app is geschikt voor allerlei soorten ziekten. Inmiddels maken al 5000 mensen gebruik van de app en hebben sommigen zich gemeld als ambassadeur. Naast kanker, long-covid, ALS, chronische ziekte en niet-aangeboren Hersenletsel is er ook iemand die obees was en de steun van haar netwerk gebruikte toen ze 40 kilo wilde afvallen.

Tess had als ondernemer al ervaring in de wereld van startups en app-ontwikkeling. Toen haar moeder haar benaderde met het idee van Stamps, aarzelde ze geen seconde.

Stamps applicatie delen verhaal tijdens ziekteStamps applicatie

Gebruikerservaringen Stamps

Gebruikers geven aan dat ze met meer aandacht schrijven als ze hun verhaal op één plek en één keer goed opschrijven. Hun volgers lezen in Stamps met veel meer aandacht dan losse berichtjes die verdwijnen tussen vele mailtjes en appjes. Dit kan bijdragen aan een beter begrip en verdwijnen van taboes en schaamte.

Oplossing voor communicatie tijdens ziekte

Stamps is een gratis app, omdat iedereen die een zware tijd doormaakt de kracht en steun van zijn netwerk moet kunnen ervaren. Gebruikers kunnen in de app ook kaartjes, bloemetjes of andere aardigheden sturen naar iemand die ze volgen op hun gezondheidsreis. Stamps verdient daar dan een klein bedrag aan. Al met al biedt de Stamps-app een oplossing voor het probleem van het omgaan met communicatie tijdens ziekte.

Reacties