LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
06/04/2024
3 min
0

#34 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

06/04/2024
3 min
0

Iedere week onthullen we een nieuwe lijst van invloedrijke LinkedIn-profielen. Deze groep professionals en ervaringsdeskundigen hebben het over onderwerpen, variërend van jeugdzorg en gezondheid tot sport en preventie. Ze delen inzichten en perspectieven die absoluut het volgen waard zijn. Ons doel is om een krachtige stem te geven aan degenen die pleiten voor verandering en om de belangen te behartigen van degenen die binnen de sociale- en zorgsector misschien niet altijd gehoord worden.

Deze week in de sociale- en zorgsector influencer lijst

  • Dennis Toppin
  • Angelique van Dam
  • Ard Sprinkhuizen
  • Regina Flu
  • Marouane Bouker
  • Pien de Ruig

Lees hieronder meer over deze zorghelden en waar zij over praten op hun LinkedIn-pagina. Elke vrijdag publiceren wij deze lijst op de LinkedIn-pagina van Gezondheid.nl.

Dennis Toppin

Dennis Toppin is sport- en sociaal ondernemer, oprichter van Stichting Fofie Foundation en Immersie Studios, en eigenaar van CrossFit Immersive. Gedreven om invloedrijk te zijn in de maatschappij, richt hij zich op het bevorderen van een gezonde leefstijl, niet alleen tijdens workouts, maar gedurende de hele dag. Als personal en small group trainer inspireert hij zijn omgeving om het leven vanuit een kansrijk perspectief te bekijken en biedt hij tools om deze visie in het dagelijks leven toe te passen. Bekijk ook zijn lifestyle advies op YouTube.

LinkedIn: Dennis Toppin heeft het over ondernemerschap, sport, doorzettingsvermogen, beweging, leefstijl, verbinding, jongeren, talentontwikkeling en meer.

Angelique van Dam

Angelique van Dam is zorgverbeteraar bij MPOWR, huisarts np, optimist en leiderschapscoach. Ze zet haar hart, ziel, lichaam en brein in voor zorg op menselijke maat met vitale en bevlogen artsen die werkplezier ervaren. Ze gelooft dat zorgprofessionals vanuit hun hart kunnen werken, wat beter is voor zowel patiënten als zorgverleners. Sinds 2016 helpt ze artsen met nascholingen in medisch leiderschap en coaching. Met humor, pragmatisme en speelsheid inspireert ze artsen tot proactieve stappen en meer werkplezier.

LinkedIn: Angelique van Dam heeft het over zorgverbetering, zorg transformatie, zorg, huisartsen en medisch specialisten, zelfinzicht, leiderschap en meer.

Ard Sprinkhuizen

Ard Sprinkhuizen is senior onderzoeker bij het Kenniscentrum Sociale Innovatie en lector bij het lectoraat Participatie, Zorg en Ondersteuning aan de Hogeschool Utrecht en het lectoraat GGZ en Samenleving aan de Hogeschool Windesheim. Hij benadrukt de noodzaak van een versterkte sociale basis, waarin vertrouwen centraal staat. Sprinkhuizen pleit voor nieuwe vormen van professionaliteit en samenwerking tussen bewoners, professionals en de overheid, weg van marktdenken en meer gericht op gezamenlijke inzet en ondersteuning.

LinkedIn: Ard Sprinkhuizen heeft het over politiek, klimaat, zorg, sociaal werk, maatschappij, democratie, sociale vraagstukken en meer.

Regina Flu

Regina Flu is een veelzijdige coach, trainer, en mentor, gedreven door nieuwsgierigheid naar de verhalen van anderen. Ze motiveert en verbindt mensen, en biedt studiebegeleiding aan MBO-studenten in de zorg en welzijn. Als voorleesreiziger neemt ze kinderen mee op een avontuurlijke reis door boeken, met speciale thematische activiteiten. Ze begeleidt ook leerlingen in het voortgezet onderwijs met begrijpend lezen en plannen van leeractiviteiten.

LinkedIn: Regina Flu heeft het over ouderenzorg, verpleegkundigen, leren, lezen, onderwijs, jeugd, zorg, jongeren, mentale gezondheid, telefoongebruik en meer.

Marouane Bouker

Marouane Bouker is een SKJ-geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional, een beëdigd tolk en specialistisch jongerenwerker. Marouane's hart ligt bij zijn werk met kwetsbare doelgroepen in de samenleving, waarin hij gezinnen in moeilijkheden ondersteunt. Zijn reis begon in Marokko en leidde tot een betekenisvolle carrière in de jeugdzorg. Ondanks persoonlijke offers en het verlies van dierbaren, blijft zijn drijfveer geworteld in zijn overtuigingen en de impactvolle gebeurtenissen die zijn toewijding versterken.

LinkedIn: Marouane Bouker heeft het over ondernemerschap, discriminatie, jongeren, Gaza, kansenongelijkheid, racisme, jeugdzorg en meer.

Pien de Ruig

Pien de Ruig, mede-oprichter van Stamps, koos na haar derde diagnose borstkanker bewust voor open communicatie met haar omgeving. Stamps nodigt gebruikers uit om hun medische reis te delen, waardoor begrip groeit en taboes doorbroken worden. Met ervaring in marketing en communicatie bij corporates, MKB en goede doelen, zet ze zich nu in voor impactgedreven ondernemingen, waar ze de meeste energie uit haalt.

LinkedIn: Pien de Ruig heeft het over kanker, ondernemerschap, verbinding, e-health, gezondheid, ziekte, sociaal ondernemen, veerkracht, ervaringsverhalen en meer.

Wil jij ook op de sociale- en zorgsector lijst?

schrijven voor gezondheid.nl als auteur

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg. Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties