LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
05/08/2024
4 min
0

#30 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

05/08/2024
4 min
0

Elke week lichten we een nieuwe groep invloedrijke LinkedIn-professionals binnen de sociale- en zorgsector uit. Deze veelzijdige groep experts belicht diverse thema's, van jeugdzorg tot voeding, trauma tot preventie, sport tot spiritualiteit en meer. Hun waardevolle inzichten en perspectieven zijn een must-follow op LinkedIn als je in de sector werkt. Samen blijven we de stemmen die bijdragen aan een positieve gezondheid versterken!

Deze week in de sociale- en zorgsector influencer lijst

  • Chermaine Kwant
  • Josko Sostaric
  • Jojanneke Bastiaansen
  • Ghiselle Panneflek
  • Daisy Veenstra
  • Anne-Mei The

Lees hieronder meer over deze zorghelden en waar zij over praten op hun LinkedIn-pagina.

Chermaine Kwant

Chermaine Kwant combineert haar passie voor voeding en gezondheid op unieke wijze. Met een achtergrond in Voeding en Diëtetiek en bijna afgerond promotieonderzoek aan het Amsterdam UMC, is ze dé expert op het gebied van voeding bij complexe ziektebeelden zoals pulmonale arteriële hypertensie. Haar inspirerende verhaal van overleven, herstel en doorzettingsvermogen motiveert anderen om het beste uit zichzelf te halen. Chermaine is enthousiast, creatief, kritisch en rebels - eigenschappen die haar aanpak en benadering kenmerken en die ze graag deelt via HealthCher. Haar inspirerende verhaal als overlever van een levensbedreigende ziekte motiveert anderen om hun eigen rebelse kant te omarmen.

LinkedIn: Chermaine Kwant heeft het over ondernemerschap, ervaringsverhalen, ziekte, levenslessen, verandering, transitie, hart-en vaatziekten, gezondheid en meer.

Josko Sostaric 

Josko Sostaric, zorg-hervormer en architect van de menselijke maat, begon zijn carrière na zijn theologiestudie (cum laude) als medeoprichter van LEF! Friesland, een Nederlandse zorgorganisatie gebaseerd op integratieve gezondheid. Zijn bijdragen op LinkedIn vertegenwoordigen uitsluitend zijn persoonlijke mening. In zijn privéleven schrijft Josko gedichten en maakt hij houten beeldhouwwerken. Hij vermijdt persoonlijke vragen en geeft geen advies, maar reflecteert op algemene zaken op zijn eigen eigenwijze manier als nakomeling van een eenvoudige schaapherder.

LinkedIn: Josko Sostaric heeft het over GGZ, sociaal domein, zorg, jeugdhulp, gezondheid, leefstijl, ervaringsverhalen, hulpverlening en meer.

Jojanneke Bastiaansen

Jojanneke Bastiaansen, kennisredacteur en wetenschapsjournalist, is een gedreven wetenschapper, schrijver en spreker. Na haar studie psychologie promoveerde ze in de neurowetenschappen en werkte ze jarenlang als onderzoeker bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Haar interesse in mentale gezondheid en haar kritische blik op wetenschappelijk onderzoek komen samen in haar werk als 'cheerleader van de wetenschap'. Recentelijk bekend van haar boek 'Babybullshit en hoe het echt zit', waarin ze fabels en feiten over zwangerschap, bevalling en babytijd onderzoekt. Jojanneke zet zich in om wetenschappelijke inzichten toegankelijk te maken voor zowel professionals als het brede publiek.

LinkedIn: Jojanneke Bastiaansen heeft het over zwangerschap, bevallingen, babytijd, GGZ, wetenschap, onderzoek, babybullshit, mentale gezondheid en meer.

Ghiselle Panneflek

Ghiselle Panneflek, een ervaren huisarts en expert in diversiteit en leefstijlgeneeskunde, helpt mensen gezonde leefstijlkeuzes te maken om af te vallen en zich beter te voelen. Met meer dan 15 jaar ervaring als huisarts en een passie voor coaching op het gebied van vitaliteit, stress, beweging en gezonde voeding, begeleidt ze individuen naar een optimale lichamelijke en geestelijke gezondheid. Ghiselle staat bekend om haar pragmatische en doortastende aanpak, gecombineerd met een warme persoonlijkheid en professionele benadering.

LinkedIn: Ghiselle Panneflek heeft het over racisme, gezondheid, diversiteit, huisartsen, inclusie, zorg, bystanderschap, voeding, leefstijl en meer.

Daisy Veenstra 

Daisy Veenstra, eigenaar van Happydaisz en senior communicatietrainer bij UMCG, verruilde haar carrière in de psychologie voor een onverwachte wending in de muziek- en videowereld. Haar eerste rap op TikTok ging viral en leidde tot de oprichting van Happydaisz, een bedrijf dat zich richt op het bespreken van belangrijke thema's onder jongeren via muziek, tekst en beeld. Daisy's werk omvat het bereiken van duizenden jongeren met positieve boodschappen en het bieden van een luisterend oor voor hen die kampen met mentale problemen. Haar belangrijkste boodschap blijft: houd van jezelf, want dat is de basis van alles. Naast haar eigen onderneming is Daisy actief als senior communicatietrainer bij het UMCG, waar ze anderstalige artsen in opleiding begeleidt op de werkvloer en nieuwe communicatietrainers coacht en traint.

LinkedIn: Daisy Veenstra heeft het over muziek, ziekte, mentale gezondheid, zelfliefde, ervaringsverhalen, jongeren, zorg, gezondheid, maatschappij en meer.

Anne-Mei The 

Anne-Mei The, initiatiefnemer en eigenaar van Tao of Care, is een vooraanstaand hoogleraar Langdurige Zorg en Sociale Benadering Dementie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Als cultureel antropoloog richt ze zich op aangrijpende onderwerpen zoals euthanasie, palliatieve zorg en dementie, dat vaak wordt beschouwd als de epidemie van de 21e eeuw. Met haar bedrijf Tao of Care heeft Anne-Mei een nieuwe methode ontwikkeld, de Sociale Benadering Dementie genoemd, die mensen met dementie weer centraal stelt en menswaardigheid bevordert. Haar expertise, opgedaan door jarenlang onderzoek en gesprekken met betrokkenen, heeft geleid tot praktische innovaties die nu wijdverspreid worden toegepast in de dementiezorg, onder andere als onderdeel van de 'Nationale Dementiestrategie 2021-2030'.

LinkedIn: Anne-Mei The heeft het over dementie, euthanasie, palliatieve zorg, mens centraal, alzheimer, sociale benadering, zorg, stigma, verbinding en meer.

Wil jij ook op de sociale- en zorgsector lijst?

Wil jij ook op de sociale- en zorgsector lijst?

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg. Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties