LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
03/18/2024
3 min
0

#23 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

03/18/2024
3 min
0

Elke week lichten we een nieuwe groep invloedrijke LinkedIn-professionals binnen de sociale- en zorgsector uit. Deze veelzijdige groep experts belicht diverse thema's, van jeugdzorg tot voeding, trauma tot preventie, sport tot spiritualiteit en meer. Hun waardevolle inzichten en perspectieven vormen een must-follow. 

Deze week in de sociale- en zorgsector influencer lijst:

  • Charisma Hehakaya
  • John de Haas
  • Han Baeten
  • Anke Kuik
  • Yasmina Zedday Salim
  • Matthias Dewilde

Lees hieronder meer over deze zorghelden en waar zij over praten op hun LinkedIn-pagina.

Charisma Hehakaya

Charisma Hehakaya, docent en oprichter van het Eerste Generatie Fonds, ondersteunt studenten van wie de ouders geen universitaire opleiding hebben genoten. Als eerste-generatiestudent zelf, begrijpt ze de financiële druk en streeft ze naar gelijke kansen voor alle jongeren. Met een achtergrond in implementatiewetenschap richt ze zich op het verbeteren van systemen voor gezondheid en duurzaamheid. Haar initiatieven, waaronder University Pioneers, zijn bekroond met de Diversity & Inclusion Award 2023.

LinkedIn: Charisma Hehakaya heeft het over onderwijs, eerste generatiestudenten, verbinding, armoede, kansen(ongelijkheid), inclusie en meer.

John de Haas

John de Haas, transformatietrainer en coach, biedt belevingsretraites en organiseert bokssessies met moeders. Met een achtergrond als fysiotherapeut, zeilschipper, hulpverlener en coach, en een diploma Toegepaste Psychologie en een master in Ecologische Pedagogiek, heeft hij een unieke kijk op het leven en het helpen van anderen. Zijn eigen ervaringen, waaronder een herseninfarct en een openhartoperatie, hebben hem geleerd hoe tegenspoed kan worden omgezet in persoonlijke groei. Hij gelooft in de kracht van keuze en de mogelijkheid om zelf de houding ten opzichte van situaties te bepalen.

LinkedIn: John de Haas heeft het over leefstijl, coaching, boksen, retraites, menselijkheid, pedagogische interventies, zorg, fysiotherapie, verbinding en meer.

Han Baeten

Han Baeten, een bevlogen bedrijfsmaatschappelijk werker, runningtherapeut en voorzitter van "Bewegen voor je Brein", zet zich in om mensen zowel letterlijk als figuurlijk in beweging te brengen. Met expertise in stressmanagement, communicatie en persoonlijke effectiviteit begeleidt hij individuen naar een fysieke en mentale balans, vooral bij stress- en burnoutklachten, depressieve klachten en assertieve vaardigheden. Sinds 2011 coacht hij mensen naar welzijn met het motto: lopen, voelen en beter worden.

LinkedIn: Han Baeten heeft het over mentale gezondheid, fysieke gezondheid, leefstijl, sport, brein, ACT, burn-out klachten, stress, runningtherapie en meer.

Anke Kuik

Anke Kuik is een gedreven ondernemer met een passie voor preventieve gezondheid en voeding. Als oprichter van de FLTRD-app zet ze zich in om mensen bewuster te maken van hun voedselkeuzes door ultra-bewerkte voedingsmiddelen te filteren. Met 15 jaar ervaring in digitale marketing en een achtergrond in technologie heeft ze een indrukwekkende carrière opgebouwd, inclusief de oprichting van een succesvol tech-bedrijf dat werd overgenomen door LiveRamp. Anke is ook mede-oprichter van Chief Health Officers, dat media-bedrijven workshops aanbiedt over gezondheid en welzijn.

LinkedIn: Anke Kuik heeft het over gezondheid, voeding, preventie, dieet, leefstijl, vitaliteit, bewerkt voedsel, innovatie en meer.

Yasmina Zedday Salim

Yasmina Zedday Salim is een gepassioneerde ergotherapeut bij Cordaan, met een enthousiaste en positieve kijk op het leven. Ze streeft ernaar om evidence, beleid en praktijkervaring te verbinden om zo kwalitatieve zorg te bieden aan ouderen en een prettige woonomgeving te faciliteren. Haar doel is om een connectie te maken voor wederzijdse inspiratie. Op Instagram deelt ze haar tips en op LinkedIn uitgebreide ervaringsverhalen waarin ze mensen meeneemt in de wereld van een zorgmedewerker.

LinkedIn: Yasmina Zedday Salim heeft het over zorg, ergotherapie, werken in de zorg, dementie, mens centraal, ervaringsverhalen en meer.

Matthias Dewilde

Matthias Dewilde is medeoprichter van GameChangers en een voormalige gameverslaafde die zijn ervaring gebruikt om anderen te helpen. Na het overwinnen van zijn eigen verslaving richt hij zich nu op het uitbannen van gameverslaving. Hij deelt zijn verhaal via lezingen op scholen, infoavonden voor ouders en hulpverleners, en begeleidt gamers en gezinnen naar een gezonde balans tussen online en offline leven. In zijn boek "Game Over" biedt hij advies en inzichten, en hij biedt ook bedrijfstrainingen aan over 'Digital Detox'.

Linkedin: Matthias Dewilde heeft het over gameverslaving, technologie, balans, mentale gezondheid, gamen, autisme, jongeren en meer.

Wil jij ook op de sociale- en zorgsector lijst?

Wil jij ook op de sociale- en zorgsector lijst?

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg. Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties