LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
05/16/2024
3 min
0

#31 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

05/16/2024
3 min
0

Elke week lichten we een nieuwe groep invloedrijke LinkedIn-professionals binnen de sociale- en zorgsector uit. Deze veelzijdige groep experts belicht diverse thema's, van e-health tot voeding, trauma tot preventie, sport tot spiritualiteit en meer. De waardevolle inzichten van deze LinkedIn-influencers en perspectieven zijn ontzettend interessant om te volgen.

Deze week in de sociale- en zorgsector influencer lijst

  • Jan Keppel Hesselink
  • Marijke Maalderink
  • Mia Nijland
  • Ashmita Krishna Sharma
  • Lisanne van Sadelhoff
  • Aeijolt Keuning

Lees hieronder meer over deze zorghelden en waar zij over praten op hun LinkedIn-pagina.

Jan M. Keppel Hesselink, MSc in de biologie (cum laude, Utrecht), MD (Utrecht), PhD (proefschrift over de ziekte van Parkinson, Nijmegen), is consultant in biotechnologie en farmaceutica, gespecialiseerd in de ontwikkeling van geneesmiddelen voor het centrale zenuwstelsel (CZS) en translationele farmacologie. Voorheen hoogleraar moleculaire farmacologie aan de Universiteit van Witten/Herdecke, VP CNS bij Bayer AG en adviseur van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Oprichter van het Instituut voor Neuropathische Pijn, waar hij patenten bezit voor het topisch gebruik van fenytoïne bij neuropathische pijn. Als auteur en veelvuldig publicist bekritiseert hij ook op humoristische wijze Integratieve Geneeskunde.

LinkedIn: Jan Keppel Hesselink heeft het over verdienmodellen, zorg, natuurgeneeskundigen, geneeswijzen van anderen, misleiding, therapeuten, kritisch denken en meer.

Marijke Maalderink

Marijke Maalderink is eigenaar van MMZ Consultancy en een ervaren manager en consultant in de zorg. Met compassievol leiderschap verbindt ze medische inhoud met bedrijfsvoering. Haar expertise en passie liggen bij leefstijl, preventie en integrative medicine. Ze is een ervaren frontlinemanager met een bewezen staat van dienst in de gezondheidszorg. Marijke is afgestudeerd aan Nyenrode Business Universiteit en is een pionier en voorvechter van integrative medicine.

LinkedIn: Marijke Maalderink heeft het over leefstijl, samenwerken, zorg, huisartsen, zorgprofessionals, ziekenhuizen, leefstijlinterventies en meer.

Mia Nijland

Mia Nijland is orthopedagoog en zet zich al 40 jaar in voor met mensen met een intensieve zorgvraag. Ze werkt met kinderen, jongeren en ouderen die te maken hebben met intensieve zorgvragen en de betrokkenen om hen heen. Denk aan ouders, familie en professionals. Bij alles wat Mia doet staat de kwaliteit van leven van de doelgroep centraal en het stimuleren van hun positieve gezondheid. Kwaliteit van leven is niet vanzelfsprekend als je op zorg bent aangewezen en positieve gezondheid evenmin. De zorgcomplexiteit waar de doelgroep mee te maken heeft, maakt Mia’s vernieuwende werk niet altijd even makkelijk. Desondanks blijft haar focus overeind. Zorg is tenslotte veel meer dan een systeem. Het is de kern van het leven van ons allemaal. Mia schrijft ook regelmatig op Gezondheid.nl, je kunt haar artikelen hier vinden.

LinkedIn: Mia Nijland heeft het over zorg, kinderen, intensieve zorgvragen, kwaliteit van leven, positieve gezondheid, leefstijl, ervaringsverhalen, verbinding en meer.

Ashmita Krishna Sharma

Ashmita Krishna Sharma is een vooraanstaand Diversiteit, Inclusie en Gelijkwaardigheids (DIG) adviseur en de oprichtster van Sparkling Gems. Na tien jaar als veranderkundige bij organisaties als Shell, Deloitte en Mediq, koos ze voor een carrière die meer zingeving en waardevol werk bood. Met Sparkling Gems helpt ze organisaties bij het creëren van gelijkwaardige systemen op de werkvloer, waarbij ze de kracht van serious games inzet. Ashmita is een LinkedIn Top Voice 2024, Women in Games Ambassador, en schuwt geen discussie over DIG-thema's.

LinkedIn: Ashmita Krishna Sharma heeft het over politiek, religieuze inclusie, diversiteit, talent, leiderschap, serious games, sociale veiligheid, activisme, vrouwen, bewustwording en meer.

Lisanne van Sadelhoff

Lisanne van Sadelhoff is journalist bij de Volkskrant, RTL Nieuws, NRC, ANP en De Correspondent en auteur bij Das Mag Uitgevers. Ze is Neerlandicus en columnist met een passie voor schrijven en redigeren. Haar boeken "Je bent jong en je rouwt wat" (2020) en "We zullen doorgaan" (2023) behandelen complexe thema's als rouw. Lisanne's werk benadrukt de complexiteit van rouw en pleit voor een minder krampachtige omgang met de dood in onze samenleving.

LinkedIn: Lisanne van Sadelhoff heeft het over rouw, gezondheid, maatschappij, verlies, pijn, mentale gezondheid, ervaringsverhalen, redactioneel werk en meer.

Aeijolt Keuning

Aeijolt Keuning heeft een indrukwekkende achtergrond in de bouw en projectmanagement in de gezondheidszorg, wat hem de ideale kandidaat maakt voor het ontwikkelen van gezondheidspleinen. Zijn ervaring stelt hem in staat om innovatieve concepten te creëren die de gezondheidszorg naar een hoger niveau tillen. Zijn drive om te vernieuwen en te verbeteren is duidelijk een drijvende kracht achter Urban Healthsquares. Hij heeft een passie voor het verbeteren van de gezondheidszorg en het welzijn van anderen.

LinkedIn: Aeijolt Keuning heeft het over gezondheidszorg, bouw, ontwikkeling, gezondheidspleinen, gezondheid, zorg, vastgoedontwikkeling en meer.

Wil jij ook op de sociale- en zorgsector lijst?

Wil jij ook op de sociale- en zorgsector lijst?

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg. Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties