LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
03/25/2024
3 min
0

#24 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

03/25/2024
3 min
0

Elke week lichten we een nieuwe groep invloedrijke LinkedIn-professionals binnen de sociale- en zorgsector uit. Deze inspirerende groep mensen belicht diverse thema's, van psychologie tot fysieke gezondheid, zorgverlening tot voeding, e-health tot spiritualiteit en meer. Hun waardevolle inzichten en perspectieven vormen een inspiratiebron voor iedereen die actief is binnen en buiten de sociale- en zorgsector.

Deze week in de sociale- en zorgsector influencer lijst:

  • Sherida Pengel
  • Lidewij Hoorntje
  • Faith Bruyning
  • Jeanine Roeters van Lennep
  • Rob Heebink
  • Zohra Moallemzadeh

Lees hieronder meer over deze zorghelden en waar zij over praten op hun LinkedIn-pagina.

Sherida Pengel

Sherida Pengel, specialist in vitaliteit en inclusief werken, biedt onderzoek, advies, training en coaching aan. Met haar holistische aanpak en 15+ jaar ervaring helpt ze mensen om balans en veerkracht te vinden. Als ervaringsdeskundige heeft ze persoonlijke uitdagingen overwonnen en put ze uit haar diverse achtergrond en interesse in geloofsculturen om anderen te begeleiden. Sherida streeft ernaar om een inclusieve en ondersteunende werkomgeving te creëren waarin iedereen tot zijn recht komt.

LinkedIn: Sherida Pengel heeft het over leiderschap, racisme, mentale gezondheid, mindfulness, verbinding, vitaliteit, inclusie en meer.

Lidewij Hoorntje

Lidewij Hoorntje is een gepassioneerde plastisch reconstructief chirurg, gespecialiseerd in borstreconstructies na kanker, gezichts- en handchirurgie. Met een achtergrond in chirurgie sinds 1999 en expertise in weefselverplaatsing en vettransplantatie, streeft ze naar natuurlijke resultaten die het zelfhelend vermogen van het lichaam ondersteunen. Haar benadering omvat niet alleen chirurgische precisie, maar ook aandacht voor voeding, bewustzijn en welzijn. Lidewij inspireert patiënten om van zichzelf te houden en ondersteunt hen in het besluitvormingsproces met eerlijke gesprekken en meditatie trainingen.

LinkedIn: Lidewij Hoorntje heeft het over leefstijl, gezondheid, geneeskunde, preventie, borstkanker, opleiding, meditatie, kanker, zorg, onderzoek en meer.

Faith Bruyning

Faith Bruyning, Tweede Kamerlid voor NSC (Gelijk)waardig Herstel, belichaamt haar naam door hoop naar de politiek te brengen. Als ervaringsdeskundige in jeugd- en rechtsbescherming én als slachtoffer van de toeslagenaffaire, pleit ze voor een menselijkere benadering in de politiek. Haar persoonlijke achtergrond en rechtvaardigheidsgevoel drijven haar om écht te luisteren naar mensen en verandering te bewerkstelligen. Met haar unieke perspectief en samenwerking met Pieter Omtzigt streeft ze naar een systeem waarin iedereen gehoord wordt en vertrouwen hersteld wordt. 

LinkedIn: Faith Bruyning heeft het over zorg, het toeslagenschandaal, jeugdzorg, politiek, maatschappij, institutionele racisme, mens centraal en meer.

Jeanine Roeters

Jeanine Roeters van Lennep, internist vasculaire geneeskunde aan het Erasmus MC, is gepassioneerd door gender-verschillen in de gezondheidszorg, vooral op het gebied van hart- en vaatziekten. Ze richt zich op vrouw-specifieke cardiovasculaire risicofactoren, waaronder zwangerschapscomplicaties en menstruatiegerelateerde klachten. Door haar werk in patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs deelt ze waardevolle kennis over FH en benadrukt ze de noodzaak van seksespecifieke informatie om LDL-cholesterolstreefwaarden te bereiken, vooral bij vrouwen.

LinkedIn: Jeanine Roeters van Lennep heeft het over vrouwen, hart- en vaatziekten, gender verschillen, onderzoek, zorg, kenniskloof, gezondheidszorg en meer.

Rob Heebink

Rob Heebink, een verpleegkundige en pedagogisch medewerker, groeide op tussen dieren op een boerderij. Na het stoppen van het bedrijf besloot hij zijn roeping te volgen in de zorg. Zijn passie voor het verzorgen van mensen leidde hem naar de ouderenzorg en later naar de jeugdzorg. Met scherpe humor en liefdevolle benadering deelt hij zijn ervaringen, vastberaden om het maatschappelijk belang voor ouderen te dienen. Door vloggen en zijn website, 'In de zorg met Rob', brengt hij de essentie van het vak terug naar de kern.

LinkedIn: Rob Heebink heeft het over zorg, ouderen, verpleegkundigen, positieve gezondheid, ervaringsverhalen, dementie, verbinding en meer.

Zohra Moallemzadeh

Zohra Moallemzadeh, huisarts en oprichter van Aria Students, streeft naar gelijkheid in de gezondheidszorg en ondersteunt Afghaanse Nederlanders. Ze overwon uitdagingen, van schooladvies tot integratie, en deelt nu haar ervaringen. Haar roots vormen haar kracht, terwijl ze bruggen bouwt tussen culturen. Met vastberadenheid en spiritualiteit bevordert ze zelfzorg en empowerment, in zowel haar praktijk als haar gemeenschap.

LinkedIn: Zohra Moallemzadeh heeft het over Gaza, zorg, gezondheid, politiek, oorlog, ongelijkheid, cultuur, huisartsen, gezondheidszorg, ervaringsverhalen en meer.

Wil jij ook op de sociale- en zorgsector lijst?

Wil jij ook op de sociale- en zorgsector lijst?

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg. Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties