LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
04/08/2024
3 min
0

#26 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

04/08/2024
3 min
0

Elke week maken we een nieuwe lijst met LinkedIn-influencers in de sociale- en zorgsector. Deze diverse groep professionals belicht thema's zoals bijvoorbeeld mentale gezondheid, maatschappelijk welzijn en innovaties in de zorg. Hun waardevolle inzichten en perspectieven zijn van onschatbare waarde voor de sociale- en zorgsector. Ze zijn dan ook zeker het volgen waard op LinkedIn! 

Deze week in de sociale- en zorgsector influencer lijst:

  • Jillian Emanuels
  • Jan Vingerhoets
  • Sabine Pinedo
  • Sarah-Lee Burns
  • Marjolijn Bruurs
  • Dennis Boon

Lees hieronder meer over deze zorghelden en waar zij over praten op hun LinkedIn-pagina's. Ken jij iemand of ben jij iemand die we aan lijst moeten toevoegen? Laat het ons weten in de opmerkingen hieronder.

Jillian Emanuels

Jillian Emanuels is een expert in antiracistisch opvoeden en lesgeven, en de oprichter van de online cursus en community 'Antiracistisch Opvoeden'. Ze biedt ouders en opvoeders concrete handvatten om het beste uit hun kinderen te halen en deelt regelmatig informatie op sociale media. Met trainingen, online consults, en coaching, evenals haar complete online cursus, helpt ze ouders om belangrijke gesprekken over racisme met hun kinderen te voeren.

LinkedIn: Jillian Emanuels heeft het over racisme, verbinding, pedagogie, opvoeding, kinderen, jeugd, ouderschap, veerkracht, lesgeven, mentale gezondheid en meer. 

Jan Vingerhoets


Jan Vingerhoets is een huisarts die regelmatig zijn gedachten opschrijft op zijn site Blogdoc. Schrijven is voor hem zowel een uitlaatklep als een hobby, en soms zelfs een noodzaak. Hij werkte als huisarts in Nederland en Zweden, met een bijzondere focus op vraagstukken en hulpverlening rond het levenseinde. Optimisme kenmerkt hem, en zijn blogs hebben doorgaans een lichtvoetige toon, vaak met een ironische of satirische ondertoon. Hoewel hij het leven graag met humor benadert, schuwt hij diepere analyses niet. Delen van zijn blogs worden op prijs gesteld nu zijn account en blogs van LinkedIn zijn verwijderd, zodat hij af en toe zijn andere kant kan delen.

LinkedIn: Jan Vingerhoets heeft het over medemenselijkheid, zorg, gezondheid, huisartsen, politiek, maatschappij, corona, gezondheidszorg en meer.

Sabine Pinedo

Sabine Pinedo is internist-vasculair geneeskundige en oprichter van Vital10. Haar holistische benadering van gezondheid strekt zich uit van individuen tot de hele leefomgeving. Met een focus op preventie gelooft ze dat gezondheid meer oplevert dan enkel de behandeling van ziekte. Innovatie, efficiëntie en zorg op afstand motiveren haar, terwijl ze altijd de patiënt op de eerste plaats zet. Daarnaast is ze betrokken bij verschillende stichtingen, waaronder Nature for Health Foundation en de Ingeborg Douwes Stichting.

LinkedIn: Sabine Pinedo heeft het over positieve gezondheid, preventie, leefstijl, bewegen, natuur, gezondheid, wet- en regelgeving, gezondheidszorg en meer.

Sarah-Lee Burns

Sarah-Lee Burns is een pionier op het gebied van seksuele gezondheid en welzijn voor mensen met een verstandelijke beperking. Met ruim 15 jaar ervaring in de zorg, affiniteit met deze doelgroep en persoonlijke betrokkenheid, ondersteunt, informeert en inspireert ze ouders, verzorgers en professionals. Haar missie is om seksualiteit bespreekbaar te maken en passende begeleiding te bieden, zodat mensen met een verstandelijke beperking een prettig en normaal mogelijk leven kunnen leiden. Momenteel leidt ze een project bij Kempenhaeghe om de zorg rond seksualiteit te verbeteren voor cliënten op woongroepen.

LinkedIn: Sarah-Lee Burns heeft het over ouderschap, zorg, mensen met een verstandelijke beperking, seksualiteit, hulpverlening, seksuele ontwikkeling en meer.

Marjoleijn Bruurs

Marjoleijn Bruurs is een sociaal ondernemer en initiatiefnemer van Mantelzorgelijk.nl, waar ze haar ervaring als mantelzorger voor haar vader met Alzheimer deelt. Als netwerkbouwer, storyteller, echtgenote en moeder, zet ze zich in om mantelzorgers te ondersteunen en een stem te geven. Als voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk en samen met haar team van bloggers streeft ze ernaar om Mantelzorgelijk het grootste en meest veelzijdige platform voor mantelzorgers te maken.

LinkedIn: Marjolijn Bruurs heeft het over mantelzorg, alzheimer, ervaringsverhalen, palliatieve zorg, mentale gezondheid, dementie en meer.

Dennis Boon

Dennis Boon is een ondernemende huisarts en huisartsopleider bij huisartspraktijk Boon, Duit & de Ruiter. Sinds 2003 bouwt hij met collega's aan een innovatief centrum voor eerstelijnsgezondheidszorg, inclusief poliklinieken. Hij heeft een voorkeur voor het afwijken van gebaande paden en is sinds 2005 huisartsopleider. Daarnaast is hij ook huisarts-echografist en koestert hij dromen van zeilreizen over de wereld. Zijn favoriete lijfspreuk luidt: "Als je achter de kudde aan blijft lopen, loop je altijd door de stront." Op LinkedIn deelt Dennis Boon dan ook zijn gedachtes over de zorg en het zorgsysteem.

LinkedIn: Dennis Boon heeft het over polarisatie, zorg, zorgverzekering, maatschappij, huisartsen, politiek, farmaceuten, ‘ontmanagen’ van de zorg en meer.

Wil jij ook op de sociale- en zorgsector lijst?

Wil jij ook op de sociale- en zorgsector lijst?

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg. Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties