LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
01/08/2024
3 min
0

#13 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

01/08/2024
3 min
0

Elke week selecteren we een nieuwe groep invloedrijke LinkedIn influencers in de sociale- en zorgsector die zeker de moeite waard zijn om te volgend als je zelf actief bent in deze sector. Deze diverse groep influencers belicht een scala aan onderwerpen, zoals bijvoorbeeld gezonde levensstijlen, medische technologie, maatschappelijke betrokkenheid, zorgverlening, ervaringsverhalen en meer. Ze delen waardevolle inzichten en perspectieven die het volgen absoluut de moeite waard maken. 

Deze week in de sociale- en zorgsector influencer lijst:

  • Charifa Zemouri
  • Marlene van Steensel
  • Hanneke van de Pol
  • Anousha Nzume
  • Rob de Graaf
  • Manon Kleijweg

Heb je aanvullende suggesties voor inspirerende personen die we aan deze lijst moeten toevoegen? Laat het ons weten in de reacties onder dit bericht!

Charifa Zemouri

Charifa Zemouri, gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam in infectieziektebestrijding van bioaerosolen en waterbiofilm, is een wetenschapper in infectieziekten en volksgezondheid. Ze heeft ervaring in (bio)medisch en volksgezondheidsonderzoek, advieswerk, politiek advies, richtlijnontwikkeling en wetenschapscommunicatie. Als onafhankelijke wetenschapper is ze beschikbaar voor wereldwijde projecten, met expertise in COVID-19, seksueel overdraagbare aandoeningen en inclusief onderzoek en gezondheid. Zemouri informeert politici en journalisten in haar vrije tijd over volksgezondheids- en beleidskwesties.

LinkedIn: Charifa Zemouri heeft het over gezondheid, politiek, seksueel overdraagbare aandoeningen, diversiteit, discriminatie, gezondheidszorg, verbinding en meer.

Marlene van Steensel

Marlene van Steensel is auteur, HBO-docent Social Work & Coaching, en oprichter van Stichting BE4YOU2. Met 30+ jaar ervaring in onderwijs en zorg, verbindt ze ervaringen en deelt kennis. In 2011 richtte ze Stichting BE4YOU2 op voor mensen die te maken hebben met jeugdzorg. Marlene is ook auteur van "De Erfschat," een roman die haar ervaringen met jeugdzorg verweeft. Als docent bij NCOI en in haar bedrijf van Steensel verandermanagement coacht en traint ze professionals.

LinkedIn: Marlene van Steensel heeft het over jongeren, jeugd, jeugdzorg, onderwijs, trauma, jeugdhulp, pleegzorg en meer.

Hanneke van de Pol

Hanneke van de Pol is trainer, spreker en auteur van 'Zeg JA bij dementie: voor echt contact bij dementie voor zorgprofessionals en mantelzorgers'. Als verpleegkundige, vooral als wijkverpleegkundige, heeft ze uitgebreide ervaring opgedaan in het werken met mensen met dementie. Met een achtergrond in Gezondheidspsychologie en een diploma als coach, is haar missie om meer werkplezier in de zorg te brengen. Hanneke denkt graag in oplossingen en mogelijkheden. Ze is mede-oprichter van Zeg JA bij dementie en deelt haar kennis en passie voor zorg.

LinkedIn: Hanneke van de Pol heeft het over mantelzorg, contact, dementie, zorg, communicatie, zorgplezier en meer.

Anousha Nzume

Anousha Nzume, actrice, columniste, programmamaakster, presentatrice, cabaretière, zangeres, podcast-maker en schrijfster, heeft met haar boeken 'Hallo Witte Mensen' en 'Hallo Witte Scholen' aandacht gevraagd voor wit privilege. Als medeoprichter van de Dipsaus Podcast en Lenox Room Productions LLC heeft ze een platform gecreëerd voor diverse stemmen. Momenteel werkt en woont ze in zowel New York City als Amsterdam.

LinkedIn: Anousha Nzume heeft het over onderwijs, racisme, diversiteit, kansenongelijkheid, verbinding, gelijkheid, samenhorigheid en meer.

Rob de Graaf

Rob de Graaf is een interim-professional, lean management expert, projectleider, trainer en inspirator met passie voor procesverbetering. Zijn expertise omvat het implementeren van lean-methodologie, dagstartborden en het bevorderen van samenwerking. Als ondernemer deelt hij kennis inspirerend en praktisch. Met een achtergrond als Intensive Care-verpleegkundige en ervaring in de zorg, streeft Rob naar het verbeteren van de Nederlandse zorg door medewerkers te motiveren en processen te optimaliseren.

LinkedIn: Rob de Graaf heeft het over zorg, ziekenhuizen, intensive care, procesverbetering, verandering, duurzaamheid in de zorg, management en meer.

Manon Kleijweg

Manon Kleijweg is een ouderenpsychiater en een pleitbezorger voor de kwaliteit en toegankelijkheid van psychiatrische behandelingen. Met ervaring sinds 2004 heeft ze verschillende initiatieven opgezet, waaronder een FACT-team en een gespecialiseerde lithiumpoli voor ouderen. Als bestuurslid en toezichthouder draagt ze bij aan de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en organisaties zoals Caredate en het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen. Sinds 2016 werkt ze bij MoleMann Mental Health en is ze sinds maart 2022 mede-initiatiefnemer van actiegroep Red de GGZ.

LinkedIn: Manon Kleijweg heeft het over de GGZ, mentale gezondheid, zorg, psychische aandoeningen, politiek, maatschappelijke problemen, ervaringsverhalen en meer.

Wil jij ook op de sociale- en zorgsector lijst?

schrijven voor gezondheid.nl als auteur

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg. Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties