LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
05/28/2024
3 min
0

#33 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

05/28/2024
3 min
0

We cureren wekelijks een dynamische lijst van inspirerende LinkedIn-influencers in de sociale en zorgsectoren. Deze diverse groep van zorgpioniers belicht een scala aan onderwerpen, van kinderwelzijn tot gezondheidsbevordering, van traumaondersteuning tot preventieve zorg, en nog veel meer. Ze delen waardevolle inzichten en perspectieven die het volgen meer dan waard zijn.

Deze week in de sociale- en zorgsector influencer lijst

  • Nawel Khelil
  • Mohamed Badaou
  • Bernard Leenstra 
  • Mesut Savas
  • Alma Tostmann
  • Joris Arts

Lees hieronder meer over deze zorghelden en waar zij over praten op hun LinkedIn-pagina. Elke vrijdag publiceren wij deze lijst op de LinkedIn-pagina van Gezondheid.nl.

Nawel Khelil

Nawel Khelil is een gezondheidswetenschapper en sociaal ondernemer met een passie voor onderwijs. Zo begon Nawel een non-profitorganisatie, Zaphira, die evenementen organiseerde voor vrouwen met een Algerijnse achtergrond. Haar inzicht groeide later, waardoor ze besefte dat deze behoefte aan ontmoeting ook speelde bij andere vrouwen met een migratieachtergrond. Nu draagt ze haar missie breder uit. Nawel werkt ook als studieadviseur bij Avans Hogeschool en begeleidt studenten in hun loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. Ze heeft in het verleden onderwijs ontwikkeld op het gebied van cultuursensitief werken, gezondheidsverschillen en gezondheidsbevordering. Daarnaast is ze dagelijks bezig met thema's rondom positief zelfbeeld, positieve gezondheid en kwetsbare groepen.

LinkedIn: Nawel Khelil heeft het over Gaza, zorgweigering, nieuwkomers, zorg, vrouwen van kleur, discriminatie, gezondheidsverschillen,  verbinding, inclusie en meer.

Mohamed Badaou

Mohamed Badaou is geneeskundestudent van het jaar 2023, voorzitter van Medician en secretaris van Eduplus. Hij studeert Geneeskunde en Gezondheid en Leven aan de Vrije Universiteit Amsterdam en zet zich in voor kwetsbare groepen in Amsterdam. Mohamed richt zich op het bevorderen van diversiteit onder artsen door eerstegeneratiestudenten en studenten zonder medisch netwerk te begeleiden via Medician. Naast zijn studie en maatschappelijke inzet, verkent hij graag zijn interesses in foto- en videografie, spoken word en technologie.

LinkedIn: Mohamed Badaou heeft het over geneeskunde, onderwijs, inclusie, coschappen, ervaringsverhalen, geneeskundestudenten, zorg en meer.

Bernard Leenstra

Bernard Leenstra is huisarts, schrijver, en spreker met een passie voor innovatieve zorgoplossingen. Bekend van projecten zoals Prullenbakvaccin en Project MAV, promoveerde hij op diabetische voeten aan de Universiteit Utrecht. Hij richtte Schok & Pomp Medische Trainingen op en verbindt de zorgbehoefte van rampgebieden met Nederlandse zorgcapaciteit. Leenstra is LHV-ambassadeur, draagt bij aan beleid en wetenschap, en publiceerde een bundel medische gedichten. Zijn creativiteit en ondernemerschap maken hem een unieke kracht in de zorgsector.

LinkedIn: Bernard Leenstra heeft het over desinformatie, zorg, gezondheidszorg, politiek, huisartsen, geneeskunde, nieuws, zorgverleners en meer.

Mesut Savas

Mesut Savas is internist in opleiding en gepromoveerd onderzoeker met een focus op obesitas, stress en stresshormonen. Hij deelt graag wetenschappelijke inzichten in begrijpelijke taal en organiseert masterclasses en webinars over obesitas. Tijdens de eerste coronagolf werkte hij op de Covid-afdeling van het Reinier de Graaf ziekenhuis, waar hij een project initieerde om tablets te verzamelen voor patiënten in isolement, waardoor zij contact konden houden met hun dierbaren. Hij regelde ook babyfoons voor efficiëntere communicatie met geïsoleerde patiënten. Mesut is een enthousiasteling voor zowel geneeskunde als koffie.

LinkedIn: Mesut Savas heeft het over onderzoek, obesitas, overgewicht, zorg, hart- en vaatziekten, preventie, gezondheid en meer.

Alma Tostmann

Alma Tostmann is epidemioloog en senior docent Infectiepreventie en -bestrijding. Ze werkt als universitair docent en ziekenhuisepidemioloog bij Radboudumc, Nijmegen, waar ze verantwoordelijk is voor het toezicht op ziekenhuisinfecties en coördinatie van IPC-onderzoek. In april 2024 werd ze mededirecteur van het IPDIC van het Infection Control Africa Network. Ze is regionaal epidemioloog voor GAIN en consultant bij het RIVM. Ze doceert en begeleidt onderzoek in infectieziektenepidemiologie en volksgezondheid aan de medische faculteit van Radboudumc.

LinkedIn: Alma Tostmann heeft het over infectiepreventie, vaccinaties, bacteriële infecties, antibiotica, infectie, duurzame zorg, oorlog, ziekenhuis en meer.

Joris Arts

Joris Arts is ruim twintig jaar werkzaam in de zorg als ziekenhuisapotheker, zorgbestuurder, toezichthouder en als zorgondernemer. Rode draad door zijn carrière is het continu zoeken naar manieren om de zorg te verbeteren. Dat doet hij door naar buiten te kijken en te leren van andere sectoren. Daar zijn namelijk al lang oplossingen voor problemen waar we in de zorg maar tegenaan blijven lopen. Hij publiceert wekelijks blogs over dit thema op zijn LinkedIn-pagina met de titel ‘Wat de zorg kan leren van…’. Zo destilleert hij lessen voor de zorg door in gesprek te gaan met tientallen bedrijven zoals De Efteling, McDonalds, de Politie en meer. 

LinkedIn: Joris Arts heeft het over leren van andere sectoren, zorginnovatie en meer.

Wil jij ook op de sociale- en zorgsector lijst?

schrijven voor gezondheid.nl als auteur

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg. Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties