LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
03/04/2024
3 min
0

#21 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

03/04/2024
3 min
0

Elke week brengen we een nieuwe lijst met invloedrijke LinkedIn-profielen uit. Deze gevarieerde groep influencers bestrijkt een breed scala aan onderwerpen, zoals jeugdzorg, gezondheid, trauma en preventie, en meer. Ze delen waardevolle inzichten en perspectieven die het zeker waard zijn om te volgen. Ken je andere inspirerende personen die we zouden moeten volgen? Deel je suggesties gerust in de reacties hieronder!

Deze week in de sociale- en zorgsector influencer lijst:

  • Bram Bakker
  • Karin Zwennicker
  • Krijn ten Hove
  • Binu Singh
  • Mounir Samuel
  • Jaap van den Heuvel

Lees hieronder meer over deze zorghelden en waar zij over praten op hun LinkedIn-pagina.

Bram Bakker

Bram Bakker, auteur en uitgever bij Uitgeverij Lucht, is tevens bekend van zijn podcasts en zijn betrokkenheid bij het gezondheidsplatform 'De Balanskliniek'. Voorheen werkzaam als psychiater, waarbij hij als medisch directeur bij verschillende verslavingszorginstellingen actief was. Met diverse theaterprogramma's en succesvolle boeken zoals 'Verademing' en 'Gevoelsarm', blijft hij actief als publicist. Zijn recentste boek, 'Oud zeer', trok veel aandacht. Bram, geboren in 1963 in Zwolle, studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit en heeft twee zoons en een dochter.

LinkedIn: Bram Bakker heeft het over balans, gezondheid, psychologie, mentale gezondheid, verslaving, eenzaamheid, familiebanden, boeken, leefstijl en meer.

Karin Zwennicker

Karin Zwennicker, oprichter van Bureau InnerCompassion, biedt inzicht aan jeugd- en onderwijsprofessionals vanuit een ouderperspectief, ondersteund door haar ervaring in het cluster-4 onderwijs en als ouder van een kind met speciale behoeften. Met lezingen en masterclasses belicht ze specialistische jeugdhulp, intervisie voor professionals, en trainingen gericht op het recht doen aan kinderen en ouders. Haar persoonlijke reis, van een traumatische jeugd tot het overwinnen van eigen uitdagingen, vormt de kern van haar missie om zelfcompassie te verspreiden en authentiek te leven.

LinkedIn: Karin Zwennicker heeft het over jeugd, ervaringsverhalen, jongeren, GGZ, mentale gezondheid, zorg intensieve kinderen, onderwijs, ouderschap en meer.

Krijn ten Hove

Krijn ten Hove is een ervaren columnist, journalist en onderzoeker, gespecialiseerd in jeugdbescherming. Hij onderzoekt, schrijft en blogt over de problemen en grote kwesties in de jeugdbescherming en jeugdzorg. Zijn focus ligt op het belichten van rauwe realiteiten en taboe-onderwerpen die vaak worden vermeden, maar die essentieel zijn voor kwaliteitsverbetering. Naast zijn journalistieke werk is Krijn een ervaren ondernemer met expertise in operationeel management, verkoop, marketing en marktonderzoek. Zijn toewijding aan waarheidsvinding en grondig onderzoek kenmerkt zijn veelzijdige benadering van maatschappelijke uitdagingen.

LinkedIn: Krijn ten Hove heeft het over jeugdzorg, mentale gezondheid, jeugdbescherming, ouderschap, toeslagen schandaal, maatschappij, zorg en meer.

Binu Singh

Binu Singh is kinder- en jeugdpsychiater en psychotherapeut bij UPC KU Leuven, waar ze zich richt op de ontwikkelings- en opvoedingsproblemen bij kinderen van 0 tot 6 jaar. Als bestuurslid van WAIMH-Vlaanderen en voorzitter van het zorgprogramma jonge kind, benadrukt ze het belang van de eerste duizend dagen voor de ontwikkeling van baby's en peuters. Dr. Singh deelt haar expertise via media, lezingen en opleidingen om bewustwording te vergroten over de mentale gezondheid van jonge kinderen. Haar passie ligt in het bevorderen van het welzijn van kinderen vanaf de conceptie tot 6 jaar, omdat ze gelooft in de cruciale rol van vroege ervaringen voor het latere leven.

LinkedIn: Binu Singh heeft het over opvoeding, mentale gezondheid, ouderschap, kinderen, trauma, veerkracht, psychologie, psychiatrie, jongeren, oplossingen en meer.

Mounir Samuel

Mounir Samuel, auteur, journalist en cultureel ondernemer, onderzoekt urgente maatschappelijke kwesties en biedt concrete oplossingen voor duurzame systeemverandering en inclusiviteit. Hij ontwikkelt actieplannen en interactieve installaties om systematische uitsluiting aan te pakken. Met dertien boeken, waaronder "Jona zonder walvis" en "Je mag ook niets meer zeggen", richt hij zich op inclusieve taal en sociale rechtvaardigheid. Hij faciliteert verandering en waardegericht leiderschap in diverse sectoren door middel van lezingen, trainingen, workshops en performances wereldwijd.

LinkedIn: Mounir Samuel heeft het over inclusie, samenwerken, kansenongelijkheid, gender, overheid, klimaat, kunst, communicatie, politiek, Gaza en meer.

Jaap van den Heuvel

Jaap van den Heuvel is een doorgewinterde bestuurder in de zorgsector, met ervaring als CEO bij prominente ziekenhuizen zoals het Rode Kruisziekenhuis, Canisius-Wilhelmina ziekenhuis en Reinier de Graaf Gasthuis. Hij heeft ook als interim CFO gewerkt bij Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis en Maasstad Ziekenhuis. Als professor in Healthcare Management aan de Universiteit van Amsterdam brengt hij zijn uitgebreide expertise over opkomende leiders in de gezondheidszorg. Momenteel is hij werkzaam als interim CEO bij de Sint Maartenskliniek.

LinkedIn: Jaap van den Heuvel heeft het over ziekenhuizen, gezondheidszorg, samenwerkingen, zorg, zorgkosten, leiderschap, zorgstelsel en meer.

Wil jij ook op de sociale- en zorgsector lijst?

schrijven voor gezondheid.nl als auteur

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg. Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties