LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
Influencers in de sociale- en zorgsector
01/29/2024
3 min
0

#16 LinkedIn Influencers in de sociale- en zorgsector

01/29/2024
3 min
0

We stellen wekelijks een nieuwe lijst met invloedrijke LinkedIn-persoonlijkheden samen. Deze diverse groep influencers belicht uiteenlopende onderwerpen, variërend van jeugdzorg tot gezondheid, van trauma tot preventie, en nog veel meer. Ze delen waardevolle inzichten en perspectieven die het volgen meer dan waard zijn. Heb je nog suggesties voor andere inspirerende mensen die we moeten volgen? Aarzel niet om ze in de reacties onderaan dit bericht te delen.

Deze week in de sociale- en zorgsector influencer lijst:

  • Hans Westgeest
  • Bahar Golchehr
  • Stella de Swart
  • Michael de Levie
  • Willem van Sermondt
  • Wardell Amerika

Lees hieronder meer over deze zorghelden en waar zij over praten op hun LinkedIn-pagina.

Hans Westgeest

Hans Westgeest, MD, PhD, is een medisch oncoloog met expertise in melanoom, nier-, blaas- en prostaatkanker, en immunotherapie. Hij is medisch coördinator van kankernetwerk EMBRAZE en sectie-redacteur oncologie bij het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Westgeest is betrokken bij klinisch onderzoek, ontvangt geen persoonlijke vergoedingen voor wetenschappelijk onderzoek en ziet af van vergoedingen als spreker in zijn expertgebieden. Hij is ambassadeur voor Fight Cancer. In de afgelopen 3 jaar ontving hij honoraria als spreker van Merck (2022).

LinkedIn: Hans Westgeest heeft het over leiderschap, oncologie, gezondheidszorg, kanker, maatschappelijke gezondheid, zorg, wet- en regelgeving en meer.

Bahar Golchehr

Bahar Golchehr is huisarts en universitair docent bij het Radboudumc, waar ze onderwijs geeft over diversiteit en inclusie. Als medeoprichter van het Collectief voor Diversiteit en Inclusie en sectieredacteur bij het NTvG, strijdt ze tegen discriminatie in de geneeskunde. Golchehr is ook betrokken bij de werkgroep Diversiteit en Global Health van het NHG en heeft Coding opgericht, een collectief dat bewustzijn creëert over discriminatie.

LinkedIn: Bahar Golchehr heeft het over diversiteit, zorg, gezondheidszorg, palliatieve zorg, cultuur sensitieve zorg, huisartsen, inclusie en meer.

Stella de Swart

Stella de Swart, adviseur Menselijk Maat en #1 bestsellerauteur van "Armoede krijg je gratis," doorbreekt het taboe rond armoede en schulden. Haar boek, een succes met meer dan 2500 verkochte exemplaren, biedt inzichten in het aanpakken van armoede en schulden, met hoopgevende oplossingen. Als ervaren spreker inspireert Stella met haar unieke analyse van het probleem en creatieve oplossingen. Als ondernemer heeft ze zich bevrijd uit bureaucratische regels. Ze geeft lezingen door het hele land via ZijSpreekt.

LinkedIn: Stella de Swart heeft het over geld, positiviteit, armoede, mens centraal, toeslagenaffaire, schulden en meer.

Michael de Levie

Michael de Levie, fysiotherapeut en mede-oprichter van The KneeClub in Amsterdam, is een vooraanstaande kniespecialist en sportfysiotherapeut. Michael heeft een expertise in knieaandoeningen zoals voorste kruisbandletsels en deelt diepgaande inzichten en oplossingen.  Hij helpt amateur- en topsporters te herstellen van gescheurde voorste kruisband letsel en meer. Ook is hij actief op de kniepoli en oprichter van The KneeClub. Hier creëert hij een netwerk van gepassioneerde zorgprofessionals. Jaarlijks organiseert Michael masterclasses met kniespecialisten om de zorgkwaliteit te verbeteren en levens van mensen met knieproblemen te transformeren.

LinkedIn: Michael de Levie heeft het over knieblessures, kruisbandblessures, fysiotherapie, sport, herstel, preventie, onderzoek, verbinding en meer.

Willem van Sermondt

Willem van Sermondt, Programmaleider bij Kansfonds, leidt initiatieven om daklozen snel huisvesting te bieden, met specifieke aandacht voor jongeren. Ervaren in programma's met analytisch inzicht, legt hij de nadruk op inhoud en communicatie. Met een cum laude masterdiploma in Political Science en ervaring als projectcoördinator toont hij vastberadenheid. Hij benadrukt dat particuliere initiatieven vaak oplopen tegen bureaucratische hindernissen in de aanpak van dakloosheid.

LinkedIn: Willem van Sermondt heeft het over dakloosheid, jongeren, huisvestiging, kansenongelijkheid, wet- en regelgeving, mensenrechten en meer.

Wardell Amerika

Wardell Amerika, neuroloog en oprichter van Pacea, pleit voor integrale zorg bij migraine. Hij stelt dat leefstijlverandering cruciaal is voor welvaartsziekten. Ondanks zijn inspanningen om leefstijlinterventie in ziekenhuizen te integreren, ervaart hij weerstand in een systeem dat voornamelijk op medicatie is gericht. Pacea, zijn kennisplatform, biedt migrainepatiënten een gemeenschap voor ervaringsuitwisseling en leefstijladvies. Wardell's missie om integrale zorg te normaliseren, omvat de oprichting van een fysiek zorgcentrum in Zwolle. Stichting Wardell’s Health Solutions, opgericht met vrijwilligers, omvat sectoren zoals Healthcare, Communities, Academy en Science, gericht op het bevorderen van integrale zorg en leefstijl.

LinkedIn: Wardell Amerika heeft het over migraine, preventie, verbinding, zorg, gezondheid, leefstijl, vitaliteit, neurologie, hoofdpijn en meer.

Wil jij ook op de sociale- en zorgsector lijst?

schrijven voor gezondheid.nl als auteur

Gezondheid.nl put inspiratie uit persoonlijke verhalen en de kracht van sprekers die zich uitspreken, en stimuleert samenwerking voor een betere toekomst in de gezondheidssector, waardoor ze een bron van motivatie en verandering vormen. Ben je actief in de zorg of gezondheidssector, zoals een zorgprofessional, ggz-medewerker, personal trainer, therapeut, ervaringsdeskundige, of werk je aan een gezondheidscampagne of innovatie? Als je bijdraagt aan een gezonder Nederland, in welke vorm dan ook, nodigt Gezondheid.nl je uit om je impact te vergroten door bij te dragen aan ons platform.

Sluit je aan en deel je kennis en ervaringen.

LinkedIn Zorg influencers

Elke week stellen we een lijst samen met nieuwe LinkedIn influencers die actief zijn in de sociale- en zorgsector. Deze lijst wordt gedeeld op de LinkedIn-pagina's van Gezondheid.nl, en van daaruit verzamelen we suggesties voor de volgende lijst van LinkedIn influencers in de zorg. Mensen die voor Gezondheid.nl schrijven voegen wij ook regelmatig toe aan de LinkedIn influencers lijst.

Reacties