Landgoed de Zwanenhof: omgeving Zenderen
Natuurlijke Gezondheid
Natuurlijke Gezondheid
06/10/2023
1 min
0

Onthaasten in Zenderen: ontdek de veelzijdigheid van activiteiten voor een ontspannen verblijf in Twente

06/10/2023
1 min
0

Zenderen is een dorpje in de gemeente Borne in Twente, in het oosten van Nederland. Zenderen is een unieke locatie om te onthaasten om verschillende redenen. Ten eerste is het dorp omgeven door prachtige natuur en rustgevende landschappen, zoals bossen, weilanden en meren. Deze omgeving biedt een ideale setting om te ontspannen en tot rust te komen, weg van de drukte van de stad. 

Activiteiten in de omgeving van Landgoed de Zwanenhof

Ondanks de kleine omvang van het dorp zijn er verschillende activiteiten te beleven, waaronder:

  1. Wandelen en fietsen: Zenderen ligt in een prachtige landelijke omgeving en er zijn verschillende wandel- en fietsroutes beschikbaar die je langs mooie plekken in de omgeving brengen. Bekijk hier de wandelroutes en fietsroutes.

  2. Bezoek aan Klooster Sint-Stefanus: Zenderen is de thuisbasis van het Klooster Sint-Stefanus, een prachtig gebouw met een rijke geschiedenis. Het klooster is opengesteld voor het publiek en biedt de mogelijkheid om rond te wandelen en de kapel te bezoeken.

  3. Landgoed de Zwanenhof: Het voormalig klooster in Zenderen, Twente, biedt een unieke omgeving voor mensen die op zoek zijn naar rust en stilte, weg van de drukte van het dagelijks leven. De vroegere zorgzaamheid van de nonnen in een nieuw zorgjasje met de kennis en kunde van nu. Zorgmedewerkers uit heel Nederland komen hier gratis onthaasten.

  4. Bezoek aan Borne: Het nabijgelegen dorp Borne biedt verschillende activiteiten, waaronder een historische wandeling door het centrum, een bezoek aan het Kulturhus en een bezoek aan de Bornse Synagoge.

  5. Boerderijwinkel: In de omgeving van Zenderen zijn er verschillende boerderijwinkels waar je lokale producten kunt kopen, zoals kaas, vlees en groenten.

Kortom, er zijn verschillende activiteiten te beleven in Zenderen en de omgeving. Of je nu houdt van wandelen en fietsen, geïnteresseerd bent in geschiedenis en cultuur, of op zoek bent naar een spirituele ervaring, er is voor elk wat wils. Dit maakt Zenderen een unieke locatie om te onthaasten en tot rust te komen.

Gratis verblijf voor zorgmedewerkers

Gezondheid.nl biedt voor alle medewerkers in de zorg gratis één of meerdere dagen onthaasten aan in de Zwanenhof te Zenderen. Heb jij interesse om even te onthaasten en te ontspannen? Of ken jij iemand die in de zorg werkt en een gratis verblijf om te onthaasten echt kan gebruiken? Bekijk hier dan de mogelijkheden.


Reacties